Harry Potter - mnoholičný lektvar

59
27.1.24 21:11

Harry Potter - mnoholičný lektvar

Ahoj holky, trochu na odlehčení. Miluju filmy Harryho Pottera. Teď na něj čučím v TV a začala jsem přemýšlet. Jak je možné, že Bartymu Skrkovi se po vypití mnoholičného lektvaru hlas změní, ale Harrymu a přátelům nikoli. Na netu jsem nic nenašla. Má někdo odpověď? :) :) Snad jsou tady taky nějaké fanynky tohoto filmu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
27.1.24 21:14

V knihách se mění i hlas. Ve filmu to tak nebylo zřejmě pro lepší orientaci, kdo je kdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
27.1.24 21:18

@Eeeddd protože to ve filmu udělali špatně..v knize se jim hlas změní…tvůrci dvojky si zřejmě nepřečetli další díly a tak nevěděli že ve 4 bude mít mnoholičný lektvar mnohem větší roli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
27.1.24 21:32

@Eeeddd tak ono filmy HP dost konkretně odbíhají od knih a mnohdy i v dost zásadních věcech.

My o vánocích koukali nový díl těch roztodivných zvířat, nepamatuji přesný název, co natočili podle HP. Ty se mi moc líbí :palec:. Filmy HP se mi nelíbí, protože úplně změnili hlavní pointu knihy. Knihy jsou super a český překlad skvělý.

• Citovat
  • Upravit
7221
27.1.24 22:06

Ve filmech chybí spousta důležitých věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.1.24 22:08
@Capelucia píše:
@Eeeddd tak ono filmy HP dost konkretně odbíhají od knih a mnohdy i v dost zásadních věcech.My o vánocích koukali nový díl těch roztodivných zvířat, nepamatuji přesný název, co natočili podle HP. Ty se mi moc líbí :palec:. Filmy HP se mi nelíbí, protože úplně změnili hlavní pointu knihy. Knihy jsou super a český překlad skvělý.

Si pamatuju jak jsme v kině s kamarádkou čekaly na některé pasáže z knihy a byly jsme sk

Zklamané

Příspěvek upraven 27.01.24 v 23:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sierrablack
27.1.24 22:08

Nechal si v Londýně zoperovat hlas, plus si dává každé ráno Vincentku :palec:

• Citovat
  • Upravit
414
27.1.24 22:16
@Capelucia píše:
@Eeeddd tak ono filmy HP dost konkretně odbíhají od knih a mnohdy i v dost zásadních věcech.My o vánocích koukali nový díl těch roztodivných zvířat, nepamatuji přesný název, co natočili podle HP. Ty se mi moc líbí :palec:. Filmy HP se mi nelíbí, protože úplně změnili hlavní pointu knihy. Knihy jsou super a český překlad skvělý.

V čem se podle Tebe liší pointa filmu a knih? Nerypu, fakt mě to zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
27.1.24 22:17

Určitě pro to měli důvod, pokud vím autorka knih na scénař filmu dohlížela. Ono není lehké knihu dát do 150 minutového filmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
27.1.24 22:20

Protože někteří z nás četli knížky a jiní ne. Proto.

Upřímně vždycky pokud existuje filmové a knižní vydání nějakého díla doporučuju jak vidět, tak přečíst. Jsou prostě věci, které se nedají natočit tak aby byly divácky zajímavé: viz finální rozhovor Harryho a Voldemorta. V knížce úžasná věc, kdyby to natočili přesně tak, lidi by v kině usnuli. Všechno má své pro a proti.
Upřímně nemám ráda, jak ve filmech zmasakrovali Rona.
Další věcí je, že zrovna u knižních sérií, kde se začíná filmovat v době, kdy série není dokončená, se můžou stát takovéhle zádrhele, kdy filmaři dopředu nevěděli co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
27.1.24 22:21

@Atisia prosím, oprav si to „v kině“ se píše, to fakt není vyjmenované slovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
27.1.24 22:29
@stinga píše:
@Atisia prosím, oprav si to „v kině“ se píše, to fakt není vyjmenované slovo

Tak poučovat s odkazem na vyjmenovaná slova u tvrdé souhlásky… to je docela trapas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.1.24 23:40
@LilyJane píše:
Protože někteří z nás četli knížky a jiní ne. Proto.Upřímně vždycky pokud existuje filmové a knižní vydání nějakého díla doporučuju jak vidět, tak přečíst. Jsou prostě věci, které se nedají natočit tak aby byly divácky zajímavé: viz finální rozhovor Harryho a Voldemorta. V knížce úžasná věc, kdyby to natočili přesně tak, lidi by v kině usnuli. Všechno má své pro a proti.
Upřímně nemám ráda, jak ve filmech zmasakrovali Rona.
Další věcí je, že zrovna u knižních sérií, kde se začíná filmovat v době, kdy série není dokončená, se můžou stát takovéhle zádrhele, kdy filmaři dopředu nevěděli co bude.

Mě se v v ohnivým poháru Ron líbil. Herry třeba vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
27.1.24 23:46
@xantypa80 píše:
V čem se podle Tebe liší pointa filmu a knih? Nerypu, fakt mě to zajímá.

Tak celá její kniha je v duchu „Primum non concere“, prostě, že dobro je o lásce a neubližování - dokonce ani vůči „těm zlým“. To se hodně liší od naprosté většiny všech filmů a knih, kde dobro bojuje se zlem a často mezi nimi v zásadě není rozdíl, chovají se podobně a zabíjí se navzájem, akorát víš, kdo je dobrý a kdo ten špatný. To se mi na těch knihách šíleně líbí, že to je jinak. A ve filmu to udělali tak jako všechno jiné a ty nejsilnější scény změnili. To máš np. toho skřítka, co žil dlouho sám, nevzpomenu si na jméno, z rodiny Blacků. Ten byl ve filmu špatný a zradil. V knížce byl špatný a zapšklý, protože byl šíleně nešťastný, ale když mu HP ukázal srdce a pochopení, naprosto se změnil a pomáhal jim. Pak ta poslední scéna, velký boj Voldemorta s HP. Nic takové v knize není. Protože HP 1× zůstal naživu kvůli tomu, že se za něj nesobecky z lásky obětovala máma. Pak kvůli tomu, že HP porazil Malfoye, který porazil Brumbála - vyrazil mu hůlku před smrtí, ale Malfoy nevěděl, že se tím stal vládcem nejsilnější hůlky. Voldemort tohle nechápal, že nejde o to někoho zabít, ale porazit ve smyslu být lepší. Myslel si, že je vládce hůlky, protože dal Brumbála zabít. Ale nikdy ho neporazil. Tohle všechno HP chápal - a proto s Voldemortem na konci vůbec nebojoval. Rozhodl se nejdřív darovat svůj život, aby všechny ochránil a V víc nikoho nezabil. Tím udělal to, co jeho máma a kletby V přestali účinkovat na všechny, co tam byli. A když se konečně zešli zoči voči, HP Voldemortovi připomněl, co má udělat, když si ještě chce zachránit duši. Ten odmítl a zkusil HP zabít. A ten i v takové situaci nezaútočil a použil ochranné kouzlo. Hůlka, co držel V, ale odmítla HP zabít, protože byl jejím pánem. Místo toho kouzlo otočila na druhou stranu, takže se V zabil sám. Tudíž HP zvítězil bez boje nebo právè proto, že nebojoval.
Tohle je podle mě docela zásadní rozdíl v pointě…

• Citovat
  • Upravit
7221
27.1.24 23:53
@Capelucia píše:
Tak celá její kniha je v duchu „Primum non concere“, prostě, že dobro je o lásce a neubližování - dokonce ani vůči „těm zlým“. To se hodně liší od naprosté většiny všech filmů a knih, kde dobro bojuje se zlem a často mezi nimi v zásadě není rozdíl, chovají se podobně a zabíjí se navzájem, akorát víš, kdo je dobrý a kdo ten špatný. To se mi na těch knihách šíleně líbí, že to je jinak. A ve filmu to udělali tak jako všechno jiné a ty nejsilnější scény změnili. To máš np. toho skřítka, co žil dlouho sám, nevzpomenu si na jméno, z rodiny Blacků. Ten byl ve filmu špatný a zradil. V knížce byl špatný a zapšklý, protože byl šíleně nešťastný, ale když mu HP ukázal srdce a pochopení, naprosto se změnil a pomáhal jim. Pak ta poslední scéna, velký boj Voldemorta s HP. Nic takové v knize není. Protože HP 1× zůstal naživu kvůli tomu, že se za něj nesobecky z lásky obětovala máma. Pak kvůli tomu, že HP porazil Malfoye, který porazil Brumbála - vyrazil mu hůlku před smrtí, ale Malfoy nevěděl, že se tím stal vládcem nejsilnější hůlky. Voldemort tohle nechápal, že nejde o to někoho zabít, ale porazit ve smyslu být lepší. Myslel si, že je vládce hůlky, protože dal Brumbála zabít. Ale nikdy ho neporazil. Tohle všechno HP chápal - a proto s Voldemortem na konci vůbec nebojoval. Rozhodl se nejdřív darovat svůj život, aby všechny ochránil a V víc nikoho nezabil. Tím udělal to, co jeho máma a kletby V přestali účinkovat na všechny, co tam byli. A když se konečně zešli zoči voči, HP Voldemortovi připomněl, co má udělat, když si ještě chce zachránit duši. Ten odmítl a zkusil HP zabít. A ten i v takové situaci nezaútočil a použil ochranné kouzlo. Hůlka, co držel V, ale odmítla HP zabít, protože byl jejím pánem. Místo toho kouzlo otočila na druhou stranu, takže se V zabil sám. Tudíž HP zvítězil bez boje nebo právè proto, že nebojoval.
Tohle je podle mě docela zásadní rozdíl v pointě…

Skřítek je kreatura. Nebyla v knížce ještě skřítka co „žila“s Dobbym?
Na ten konec knížky jsem úplně zapomněla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí