Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lokofa píše:lulii píše:Tak potkat se se spermií má do 24 hodin.
Jojo, pregnyl píchli 4.10. a říkali, že by se ovu do 48 hodin měla dostavit. Ale Dr. ve čtvrtek říkal, že není jisté, kdy se vajíčko potkalo se spermií a to je ten halvní kámen úrazu-nemůžeme s přesností určit, v jakém tt jsem - podle poslední MS 5+1, ale přitom můžu být teprve v 4+3. Holt mi nezbývá nic jiného než čekat a doufat, že to dobře dopadne.
Vajíčko po prasknutí folikulu je schopno oplodnění jen cca 12-max 24 hodin.
lulii píše:
No to je jasný, ale taky chvíli trvá splynutí, dělení, uhnízdění a už můžeme být +/- další dny. Co jsme se dočetla, tak hnízdění někomu trvá 1 den, někomu tři. Takže přesný počet, v jakém tt jsem, se asi dozvím až z UTZ podle velikosti plodu, jinak to jsou spíše odhady.
Už aby byl čtvrtek
Psala jsi, že ti HCG také pomalu rostlo…jak to dopadlo?lokofa píše:lulii píše:Tak potkat se se spermií má do 24 hodin.
Jojo, pregnyl píchli 4.10. a říkali, že by se ovu do 48 hodin měla dostavit. Ale Dr. ve čtvrtek říkal, že není jisté, kdy se vajíčko potkalo se spermií a to je ten halvní kámen úrazu-nemůžeme s přesností určit, v jakém tt jsem - podle poslední MS 5+1, ale přitom můžu být teprve v 4+3. Holt mi nezbývá nic jiného než čekat a doufat, že to dobře dopadne.
Špatně. Bylo to mimoděložní.
Po druhé taky rostlo mín, než by mělo.
lokofa píše:lulii píše:Špatně. Bylo to mimoděložní.
No to je jasný, ale taky chvíli trvá splynutí, dělení, uhnízdění a už můžeme být +/- další dny. Co jsme se dočetla, tak hnízdění někomu trvá 1 den, někomu tři. Takže přesný počet, v jakém tt jsem, se asi dozvím až z UTZ podle velikosti plodu, jinak to jsou spíše odhady.
Už aby byl čtvrtek
Psala jsi, že ti HCG také pomalu rostlo…jak to dopadlo?lokofa píše:lulii píše:Tak potkat se se spermií má do 24 hodin.
A měla jsi nějaké příznaky mimoděložního? A nepamatuješ si ty hodnoty, které jsi měla? A podruhé to také špatně dopadlo?
lulii píše:lokofa píše:A měla jsi nějaké příznaky mimoděložního? A nepamatuješ si ty hodnoty, které jsi měla? A podruhé to také špatně dopadlo?lulii píše:Špatně. Bylo to mimoděložní.
Už aby byl čtvrtek
Ano i podruhé to dopadlo uplně stejně, jako u prvního nezdaru.
Prvněn sjem měla hodnoty v 5+ něco kolem 138, a pak za tři dny kolem 300.
Dál v nemocnici už přesně titr nevím.
Ted po druhé hcg v 5+1 1058..dal už nevím. Měla jsem jít nak ontrolu, ale té jsem se už nedočkala a akutně mě v neděli 17,7 operovali.
Příznaky na mimoděložní žádné. U prvního vůbec, u druhého až v pátek mě bolelo břicho, v sobotu to trochu přešlo a v neděli už katastrofa a operace za 5 minut 12
lokofa píše:lulii píše:lokofa píše:A měla jsi nějaké příznaky mimoděložního? A nepamatuješ si ty hodnoty, které jsi měla? A podruhé to také špatně dopadlo?lulii píše:Špatně. Bylo to mimoděložní.
Už aby byl čtvrtek
Po druhé taky rostlo mín, než by mělo.Ano i podruhé to dopadlo uplně stejně, jako u prvního nezdaru.
Dál v nemocnici už přesně titr nevím.Ted po druhé hcg v 5+1 1058..dal už nevím. Měla jsem jít nak ontrolu, ale té jsem se už nedočkala a akutně mě v neděli 17,7 operovali.
Příznaky na mimoděložní žádné. U prvního vůbec, u druhého až v pátek mě bolelo břicho, v sobotu to trochu přešlo a v neděli už katastrofa a operace za 5 minut píše: Více
To je hrůza, to jsi si zažila hrozný věci, navíc říkají, že dvakrát mimoděložní je skoro nepravděpodobné. Já tedy nic necítím, břicho občas jako na MS, jinak špinění, natož krvácení žádné. Musím doufat a věřit. Tobě také přeju, aby už bylo vše tak, jak má být.
lulii píše:lokofa píše:To je hrůza, to jsi si zažila hrozný věci, navíc říkají, že dvakrát mimoděložní je skoro nepravděpodobné. Já tedy nic necítím, břicho občas jako na MS, jinak špinění, natož krvácení žádné. Musím doufat a věřit. Tobě také přeju, aby už bylo vše tak, jak má být.lulii píše:lokofa píše:A měla jsi nějaké příznaky mimoděložního? A nepamatuješ si ty hodnoty, které jsi měla? A podruhé to také špatně dopadlo?lulii píše:Špatně. Bylo to mimoděložní.
Už aby byl čtvrtek
Po druhé taky rostlo mín, než by mělo.Ano i podruhé to dopadlo uplně stejně, jako u prvního nezdaru.
Dál v nemocnici už přesně titr nevím.Ted po druhé hcg v 5+1 1058..dal už nevím. Měla jsem jít nak ontrolu, ale té jsem se už nedočkala a akutně mě v neděli 17,7 operovali.
Příznaky na mimoděložní žádné. U prvního vůbec, u druhého až v pátek mě bolelo břicho, v sobotu to trochu přešlo a v neděli už katastrofa a operace za 5 minut píše: Více
Právě, že naopak.
Při prodělaném mimoděložním těhotenství je na to další větší pravděpodobnost.
lulii píše:
Ahoj holky, prosím o vaše názory. Poslední MS byla 23.9 .2011. 28 DC (20.10.2011) jsem si zašla na krev a hodnota hcg byla 32. Hned v pondělí 32 DC byla hodnota 184 a teď naposledy 35 DC (čtvrtek 27.10.2011) byla 389. Dr. mě strašil, že od pondělka hodnota narostla pomaleji a hrozí mimoděložním. Je tato hodnota malá nebo ne? Na UTZ samozřejmě nic ještě neviděl, ale sliznice je prý dost vysoká. Na další kontrolu jdu až za týden. Zdá se vám také nárůst pomalý?
Ahoj, řeším podobný problém. Ve čtvrtek jsem začala špinit, šla do špitálu…hcg bylo 1414, na uz jen váček prům. 5mm. Dnes ráno na kontrole…hcg narostlo jen na 1454 a váček prům. 6mm. Vypadá to na špatný vývoj těhu, zamlklé, ale nevzdávám to ještě. Jak tu čtu plno příběhů, tak na konečné rozhodnutí je ještě čas a vše se může změnit a to mi dnes řekl i lékař, že to může najednou naskočit a bude. V pondělí jdu na opakovaný test hcg.
Janikula píše:lulii píše:Ahoj, řeším podobný problém. Ve čtvrtek jsem začala špinit, šla do špitálu…hcg bylo 1414, na uz jen váček prům. 5mm. Dnes ráno na kontrole…hcg narostlo jen na 1454 a váček prům. 6mm. Vypadá to na špatný vývoj těhu, zamlklé, ale nevzdávám to ještě. Jak tu čtu plno příběhů, tak na konečné rozhodnutí je ještě čas a vše se může změnit a to mi dnes řekl i lékař, že to může najednou naskočit a bude. V pondělí jdu na opakovaný test hcg.
Ahoj holky, prosím o vaše názory. Poslední MS byla 23.9 .2011. 28 DC (20.10.2011) jsem si zašla na krev a hodnota hcg byla 32. Hned v pondělí 32 DC byla hodnota 184 a teď naposledy 35 DC (čtvrtek 27.10.2011) byla 389. Dr. mě strašil, že od pondělka hodnota narostla pomaleji a hrozí mimoděložním. Je tato hodnota malá nebo ne? Na UTZ samozřejmě nic ještě neviděl, ale sliznice je prý dost vysoká. Na další kontrolu jdu až za týden. Zdá se vám také nárůst pomalý?
Moooo
c ti přeju, ať to dobře dopadne
Ahoj holky,
tak jak jste dopadly? řeším podobnej problém
Minulej týden nebylo na ult nic vidět (5+1), dr objevil pravděpodobně cystu, ale prý to může být i mimoděložní
Dneska jsem byla na krvi, výsledky by měly být ted někdy, akorát nevím, jestli vyčtu něco z jedné hodnoty HCG.. další ult ve středu, tak snad to bude OK, musí!!!!
ahoj holky,jsem na zacatku 6tt a Hcg bylo 90,zhruba tyden me provazi spineni..je to normalni nebo hrozi mimodelozni?
Ahojky holky, jsem tu nová, tak ještě nemůžu napsat svůj příspěvek, tak snad nevadí, že píšu tady
Chtěla bych se zeptat na Váš názor.. poslední ms 2.7,, ovulace proběhla 16.7, sex byl den předem,, už třetí den mi vychází pozitivní testy, dneska 12dpo jsem šla na krev,, hcg je 44,3, myslíte si, že to je v pořádku?? děkuji ![]()
Ahoj holky, prosím o radu…
Poslední MS byla cca 27.9.2015, MS stále nikde…20.11.2015 jsem našla na testu //, do 16.11 byl test stále negativní…23.11 jsem byla u svého gynekologa, ten mě prohlížel, na pohmat byl jeden vajecnik hodně bolestivý… Při utz říkal, že nikde ani známka těhotenství… Nejdřív říkal, že je tu možnost, že gravidita je velmi ranna, pak mimodelozni…poslal mě tedy na odběr hcg. 24.11. Bylo 167 a 27.11 už 806
Ale hcg by se měli za tu dobu zdvojnásobit, ne? Ze to vyrostlo hodně mi přijde..??? měla jste to taky některá takhle? Děkuji za názor
Mela byste byt (podle HCG) zhruba 4.-5. tyden tehotna. HCG je nejvyssi okolo 10tt, pak klesa a to az do porodu. ![]()