Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Erika no tak to jste si tedy fakt docela vybrali
to my máme naprosto směšný, teď na něj koukám a krásně mu zarůstá vlásky, navíc je má tmavé, takže u nás bude problém asi vyřešen ![]()
U nás to snad nikdo taky nemá
spíš ty tukový bouličky a tu tedy má, akorát tomu říkají uzlinky
no na krvi jsem s ním byla a je to zase OK.
Holky škoda, že nás to nikdy nenechá naprosto klidnými, jsem už prostě mámy ![]()
Petko ty máš plín
![]()
Mne se na to doktorka taky ptala a u nas to nema nikdo.
Ta etiologie pry neni uplne jasna, vetsinou to maji miminka z rizikoveho tehotenstvi (to mi rikala kozni), u nas mala mela pupecni snuru kolem krku, takze doktori predpokladaji, ze to ma od toho, ze v tom miste bylo nedostatecne okyslicovani.
Ja nechapu ty rozdilne pristupy doktoru, nas s tim honi od malinka (v porodnici UTZ, odbery), pak hned na kozni, kde jsme uz byli dvakrat. Za tri mesice znovu. V roce znovu vsechna vysetreni.
kozisek píše:Holky škoda, že nás to nikdy nenechá naprosto klidnými, jsem už prostě mámy
Petko ty máš plín![]()
Klidnou mě to opravdu nenechává, a to je v pořádku, přeci jen chci aby byla malá zdravá
- i když je toto jen estetická vada a nic vážného, až to zmizí tak to oslavím ![]()
Plíny - mám jich nějak moc, no
- ale už i prodávám, protože nám některé nevyhovují a některých mám zase moc
a mě se líbí když je každá plína jiná ![]()
Anielkha píše:
Mne se na to doktorka taky ptala a u nas to nema nikdo.Ta etiologie pry neni uplne jasna, vetsinou to maji miminka z rizikoveho tehotenstvi (to mi rikala kozni), u nas mala mela pupecni snuru kolem krku, takze doktori predpokladaji, ze to ma od toho, ze v tom miste bylo nedostatecne okyslicovani.
Ja nechapu ty rozdilne pristupy doktoru, nas s tim honi od malinka (v porodnici UTZ, odbery), pak hned na kozni, kde jsme uz byli dvakrat. Za tri mesice znovu. V roce znovu vsechna vysetreni.
Tak to máte dobré, já kdybych si u obvodní nevyžádala žádanku na kožní tak nás asi nikdy nikam nepošle.
Na kožní máme chodit dle potřeby, kdyby to krvácelo, nebo se extrémně zvětšovalo, ale jinak máme jít až v září (kontrola po roce).
petka.konecna píše:
Gregini - sice ti nikdo nezaručí že to zmizí, ale kožní mi říkala že i po odstranění není jistota že se to na to samé místo znovu nevrátí. Dle mě je to odstranění v tak brzkém věku moc invazivní zákrok a raději počkám jestli opravdu sám nezmizí.
Přesně tak…mě bylo zase řečeno, že je lepší do toho nezasahovat, když to ještě roste a případně odstranit až to bude mít svou konečnou podobu…
Naštěstí to neroste, a určitě to od narození o dost vybledlo, teď jsem našla na i-netu, že máme nejspíš naevus flameus.
gregini píše:
Naštěstí to neroste, a určitě to od narození o dost vybledlo, teď jsem našla na i-netu, že máme nejspíš naevus flameus.
Tak to je spíš oheň než hemangiom, že?
Anielkha píše:
Mne se na to doktorka taky ptala a u nas to nema nikdo.Ta etiologie pry neni uplne jasna, vetsinou to maji miminka z rizikoveho tehotenstvi (to mi rikala kozni), u nas mala mela pupecni snuru kolem krku, takze doktori predpokladaji, ze to ma od toho, ze v tom miste bylo nedostatecne okyslicovani.
Jak teď nad tím přemýšlím, naše Danielka měla na té straně zlomenou klíční kost po porodu, tak nevím, jestli by to mohlo souviset…ale zase má to i na očičku, tak nevím ![]()
gregini píše:
Tady je o tom nějaká starší diskuze https://www.emimino.cz/…aevus-19331/
erikama píše:Anielkha píše:Jak teď nad tím přemýšlím, naše Danielka měla na té straně zlomenou klíční kost po porodu, tak nevím, jestli by to mohlo souviset…ale zase má to i na očičku, tak nevím
Malá to má na krku i na noze a šňůru měla volnou (teda při narození, co s ní dělala v břiše to nevím) - jako nikde neomotanou. Zlomenýho teda taky nic. Jako souviset to třeba může, neříkám že ne, jen píšu jak to bylo u nás.
Příspěvek upraven 21.01.11 v 11:22
Při narození mi setřička řekla, že má ohýnek, ale po propuštění to nazývali hemangiom a dětská lékařka také, ale myslím, že je to opravdu spíše oheň, od doktorů jsem se o tom nic nedozvěděla a jak vidím, tak ani nevědí přesný název.
erikama píše:Anielkha píše:Jak teď nad tím přemýšlím, naše Danielka měla na té straně zlomenou klíční kost po porodu, tak nevím, jestli by to mohlo souviset…ale zase má to i na očičku, tak nevím
erikama - nesouvisí. Hemangiom není výpotek nebo vylití nějaké cévy, ale jejich shluk.
Jak mi to doktorka vysvetlovala, tak to nevznikne za chvili, ale napr. dlouhodobym tlakem.
Nevím,co je pro vás na mém výroku -maminy bojujte- nemístného. Já nenechám své dítě se trápit a hyzdit něčím,co se dá jednoduše odstranit. Ovšem ono se to samo neudělá,to musí člověk pro to něco udělat sám od sebe. Já jsem tuto diskuzi založila s tím oslovit maminky,které s tímto mají zkušenosti. Já s vašimi názory taky nesouhlasím,ale nekritizuji je. To,že vy se budete dívat na to,jak vám roste na dítěti něco,co mě se nelíbí je vaše věc. Já jsem pro své dítě udělala maximum a nenechám si to nikým a to ani vámi zhnusit.