Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@RomanaBl Hlavní plus je, že jsme mladice, tak že v podstatě neni kam chvátat. Já se trošku uklidňuju tím, že když to v nejbližší době nevyjde, tak si aspoň užiju pořádnou dovolenou u moře a tu svobodu. Ještě se určitě nastaráme dost.
Vím že si to člověk nemůže dopředu naplánovat, ale já chěla spíš jarní nebo letní miminko, kuli psům, abych nemusela oblíkat čerstvé miminko a tahat ho ven.
Tak že prosinec byl poslední, aby mimčo bylo v září. Teď bych v podstatě byla ráda, kdyby se to podařilo spíš v létě. ALe teda nebudu kecat, kdybych otěhotněla v lednu budu šťastná jako blecha.
Zvláštní je, že jsem opravdu upřimně zvědavá jak to tady na ty Vánoce dopadne ostatním. ![]()
Víte co je paradox? Já chtěla u stromku testovat a najít // no a protože nyní je zřejmě 1dc tak u stromku najdu //ovulacni místo těch těhotenským.. Špatně jsem si prala a dala nepřesné přání.. Takže si musím napsat jasně co chci a do detailu upřesnit ![]()
@Boudová Je dobře že to bereš takhle s nadhledem, zdravý pohled na věc je to nejlepší
jsme mladé a souhlasím s tebou že se ještě nastaráme
taky se uklidnuji tím, že si užiju svatbu bez pupku a pak následné líbánky ale to je ještě za dlouho třeba to do té doby výjde
a kdy plánujete svatbu? a kam k moři už víte?
. Naplánovat si a mít to tak občas si říkám kéž by to tak šlo
no ale bohužel přiroda si s námi pěkně hraje
ono se to povede v nejméně čekanou chvíli
a taky sem moc zvědavá jak tu dopadnou holky s testováním
kolik vánočních čáreček tu bude
![]()
@Deny888 ahoj jakto nejspíš??? Špiníš?? Nemůže to být jen třeba uhnizdování??
@RomanaBl Ještě jsem nebyla požádaná
Ale doufám že brzy budu. Jinak moře plánuje podle toho, jak nám klapne hypošká. Když nás bude stát všechny úspory, tak bude chorvatsko
když ne, tak možná exotika.
Vy někam poletíte na líbánky? Máte dobrej termín
I když nejdražší.
@Deny888 píše:
Víte co je paradox? Já chtěla u stromku testovat a najít // no a protože nyní je zřejmě 1dc tak u stromku najdu //ovulacni místo těch těhotenským.. Špatně jsem si prala a dala nepřesné přání.. Takže si musím napsat jasně co chci a do detailu upřesnit
jj, já zkoušla ty ovulační jednou a strašně mě bavilo koukat na ty dvě čárky.
Je fakt že jsem dítě ještě asi nikam nenapsala a neprojektovala do svých představ, měla bych to vyzkoušet. ![]()
@Boudová tak co ty víš, třeba se vánoce ponesou v duchu zásnub
to by bylo taky krásné
hlavně pak dej vědět
a když vám vyjde dobře hypoška kam by si chtěla do exotiky??
Jinak my furt váháme jestli Bali, Hawai, Dominikánská, Thajsko nebo Maledivy, ale je to ještě za dlouho máme ještě času
a datum máme fakt hezké a hned sme se na něm shodli, ale proč myslíš že je nejdražší??? ![]()
@RomanaBl Myslim na dovolený, že je nejdražší termín v létě.
My jsme původně taky řešili Maledivi nebo Kubu. Hawai a Bali už je dost mimo naše možnosti.
Já bych ale uplně klidně zvolila levnější destinaci strašně mě láká Řecko Kefalonie nebo Lefkáda - jsou to opravdu nádherný ostrovy… Když jsme spolu začínali, byli jsme v Černý hoře. Celá dovolená i s útratou a s polopenzí nás vyšla na 26 000 a to jsme tam fakt utráceli.
Tak teď si můžem sice dovolit trochu víc, ale i tak je Černá hora destinace kam se určitě vrátíme.
Jééé já když nad tim přemýšlím, letěla bych uplně kamkoli ![]()
My jsme se jednou kuli svatbě trošku pohádali, protože já nadhodila něco o svatbě a on mi řekl, něco jako nemysli si že jsem ti už koupil prsten. Pro něj to byl vtip, ale já mu dala takovou čočku, že si to přesně pamatuju do dnes. Něco v tom smyslu, že rozhodně nejsem naklepaná na to si ho vzít a že si ho vlastně ani brát nechci. Tak že od tý doby já svatbu a řeči o ní uplně ignoruju. Ale kdyby přišel prstýnek byla bych ráda. ![]()
@Boudová No abych řekla pravdu tak kdyby sme si líbánky měli platit sami tak ta hawai atd by asi taky nepřicházeli v úvahu
přítelovo mamka vlastní cestovku a tak nám to pr dají jako svatební dar
tak jen teď přemýšlíme kam (nejsme ten typ co by celou dovolenou proležel na lehátku a házel do sebe jednu pinacoládu za druhou)
chceme někam kde je krásná příroda, památky, architektura, něco co fakt stojí za to vidět
tak uvidíme co si nakonec řekneme
. Jinak s tím řeckem abych řekla pravdu z lafkády jsem byla hodně zklamaná, a to sem se tam těšila děsně měla sem nastudováno kam všude pojedeme atd fotky který sem viděla mě uchvátily no a však po návratu domů jsem usoudila, že photoshop je holt dobrá věc
Jinak mě nejvíc zaujalo asi korfu je to malebný a krásný ostrůvek
Kefalonie tam sem nebyla ale známí si to moc chválili
řecko je fakt krásná země
ale třeba kréta tu ti nedoporučuji
to už rovnou můžeš jet do tunisu vypadá to tam stejně
A s tím prstýnkem aby si teď přítel nemyslel že o svatbu s ním nestojíš, přeci jenom chlapy neumí moc dobře přemýšlet a pokud mu nedáš nějaký signál k tomu, že on je vážně ten se kterým chceš strávit zbytek života, ten pravý, tak mu to asi nedojde
však i pánská ješitnost je svinka
určitě bych ho popostrčila
se prstýnku taky nemusíš dočkat
![]()
@RomanaBl Jééé to se máte, já to moře a cestování fakt miluju. Mám to tak půl na půl, pár dní se válím, pár dní cestuju.
To být tebou, tak ty Maledivy nejedu, protože tam je to fakt o válení nic jinýho než moře tam moc neni. Mít možnost dostat to darem, tak volím tu Kubu. ![]()
On ví, že bych si ho vzala ráda
Myslim, že to brzy přijde ![]()
Bude tu vůbec někdo na ty vánoce testovat??? ![]()
@Boudová No ty maledivy je fakt že to proležíš ale, měli by sme možnost cestovat po těch souostrovích a byla by tam možnost jednu noc přespat na pustým ostrově což mě láká děsně
ale uvidíme jak to nakonec bude
třeba pojedeme jenom na mácháč
ví to??? tak to je moc dobře to ti budu držet pěsti aby ten dáreček byl v maličké červené krabičče ve tvaru srdíčka a byly to moc romantické vánoce
běda jak pak nedáš vědět!!
![]()
@RomanaBl Místo půlnoční sedne k PC a napíšu
néé já si myslím, že na Vánoce to nebude, on totiž ví, že bych ráda diamant, a myslim že bych poznala, že se z rozpočtu ztratilo na diamanat.
ale překvapil by. Jinak pustej ostrov by mi ty památky asi vynahradil. Do toho bych šla. No ale jak říkáš na plánování je brzy. Já letos taky plánovala a pak jsem si zbořila auto a místo dovolený jsme kupovali nový.
Ahoj holky muzu se k vam pridat? V zari mi bylo 30 let, s pritelem se od 2012 snazime o prvni miminko, 3× jsem otehotnela prvni cyklus a 3× o miminko prisla, byla jsem ted pres leto na vsech testech. Ted se snazime 4.cyklus a zatim nic… dnes jsem 8 DC a ovulka bude 11/12 DC, termin MS na Silvestra
ALE budu testovat 27-28.12 sice ne primo na Stedry den ale je to blizko ![]()
@Linda RICCIONE Jasně že se můžeš přidat
Nám tu nakonec ten štědrý den taky moc nevychází, ale nehroutíme se a debatujem dál.
Je tu ještě jedna holčina, která taky několikrát o miminko přišla. :-/ tak tu v tom nejsi sama.
Víš nějaký důvod SP?
jo ja mela 2 SP a 1 zamlkle tehu. VSECHNO v poradku ja i pritel ale me zjistili srazlivost krve (mutace v genu MTHFR 1298 a protilatky proti kardiolipinu - trombofilie), takze jakmile objevim // na tt mam ihned prijet na hematologii pro injekce…
kdy ty budes testovat? ![]()