Hirschprungova choroba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
151
6.3.14 16:09
@faflina píše:
@Rendulina jo a ještě jsem ti chtěla napsat že ani oni nevěděli před operací jestli bude vývod potřeba nebo ne. slíbili že když nebude nutný že jen dělat nebudou což se splnilo! Jinak máme velikou jizvu od stydké kosti až nad pupek.

nám taky řekli, ze se to možná obejde bez stomie, ale bohuzel. Vzali mu 15 cm zdravého ze stejného důvodu jako u vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
6.3.14 20:52

@Rendulina tak to je hnus ze se to jeste deje. Kdyby to vysetrili hned ale ne on je zdravi mu nic neni a bla bla bla. A pak se divime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
7.3.14 22:48

Ahoj maminky, mám 18měs. holčičku a od 6týdnu bojujeme se zácpou..ve 3měs. vyšetření na gastru v pořádku a vyfasovali jsme laktulozu, dvakrát jsme změnili UM, kakli jsme s rourkoua easylaxem. v 8měs. jsme skončili ve fakultní nemocnici s akutní zacpu a bříškem jako balon. Chtěli dělat irigo, ale po nalevech a mleku neocate se stav upravil a mala kakala každý den skoro dva měsíce, postupně se ale mala začala zase ucpávat a nekakala sama, jen po čípku. Zkusili jsme kozí mleko a homeopatika. Kakala ob den..ale stačilo jednou to kozí mleko nedát a nekakalo se. Vždy musela mít něco projimaveho a to ve velkem množství, aby se vykadila. Vždycky jsem sni kakala s kolinkama skoro u bradičky, aby něco vytlačila. Momentálně jsme na forlaxu a šli jsme s malou k jine lekařce a v pondělí nastupujem na vyprázdnění a v uterý nas čeká irigografie. Dr nahmatala vyšetřením v konečníku za svěrači nějaký val. Prý to může být překážka-hirschprung. Vyšetření se bojim, je to bez narkozy a mala plače jen co vidí cizí lidi, natož aby na ni někdo šahal. to bude problem. Ale potřebujeme vědět, co jí je a proč se pořád zadrhává s kakanim, aby se už netrápila. Zvyšujeme davku forlaxu, a někdy se už nevykadí ani po něm a davam easylax. Má v roce a pul 10kg a 80cm. Všem vám tady držím palce a držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
8.3.14 12:31

@Margule jak to ctu sedi mi mi to na tuhle diagnozu. Irigo ve dvou letech pri nasem vysetreni me ani nepustili dovnitr tak jsem to protrpela za dverma. Reknu ti byli to hrotny, ale konecne se neco hnulo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
9.3.14 10:32

@Margule tak to máme stejně staré i velké holčičky. :lol: Problémy se zácpou taky jako přes kopírák. Malá až na výjimky sama nekaká, je na lactulóze a obden vyprazďnuju easylaxem nebo klasický klystýr. Máme za sebou irrigo, tam zjištěn problém zůženého konečníku, čekáme na termín na biopsii v Motole, podezření na M. Hirschprung. Malá je taky vystresovaná jen co vidí bílý plášť, ale neboj, to zvládnete. Mě to samotný vyšetření nepřišlo tak hrozný, trvalo to tak jen cca 15 minut, celou dobu jsem jí držela, ona samozřejmě brečela, ale myslím, že na to rychle zapomněla. Mnohem horší mě připadá vždycky to lačnění a prázdnění 2 dny před tím. To považuji za větší stres neź samotné vyšetření. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
9.3.14 10:48
@faflina píše:
@Margule jak to ctu sedi mi mi to na tuhle diagnozu. Irigo ve dvou letech pri nasem vysetreni me ani nepustili dovnitr tak jsem to protrpela za dverma. Reknu ti byli to hrotny, ale konecne se neco hnulo

tak to já na irigu byla. Chodím na každé vyšetření. když mě jednou nechtěl vzít doktor k vyšetření, trvala jsem na to, že na to mám právo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
9.3.14 12:30

Já byla taky ale jen jednou a to v jeho 5-ti měsících, v těch dvou letech řekli ne!
Vím že já mám právo tam být, ale nějak jsem se nezmohla na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
9.3.14 18:00

Gwendolina, prosím tě, a kde vám dělali to irigo? Pokud byse něco potvrdilo, chceme taky do motole..ikdyž jsme z Ostravy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
9.3.14 18:02

Máme teplotu:( tak to nevím, jestli mužem zitra na irigo??? :( jinak mě dr říkala, že irigo trvá hodinku:(
Myslím si, že je těžké ve stresu odporovat lekařum, taky se mi to stalo u straší dcerky, takže se nedivim, ta šla ale na jiny zakrok, ta hirsche nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
9.3.14 21:32

@Margule My jsme byli na irrigu v Plzni, pak nám tam dělali ještě magnetickou rezonanci a teď nás překládají do Motola, protože tady podobný věci neřeśí a ani tu biopsii nedělají. Jsem ráda, protože mám pocit, že si s námi lékaři moc nevědí rady a neumějí nález z irriga ani pořádně interpretovat natož pak vysvětlit nám. Irrigo byla fakt otázka 15-20 minut, celou dobu jsem byla s malou, ale nesmí být nemocná, ani infekt, ani teplota. Je to pro dítě určitá zátěž, takže musí být O. K., malá byla po těch 2 dnech vyprazdňování a lačnění už docela vyřízená, u samotného vyšetření už neměla ani moc síly se vzpírat nebo bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
9.3.14 22:08

Holky nám řekli v oLOmouci že když se dělá irigo s podezřením na hirschprunga tak se nevyprazďuje, dělá se prej bez přípravy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
9.3.14 22:48
@faflina píše:
Holky nám řekli v oLOmouci že když se dělá irigo s podezřením na hirschprunga tak se nevyprazďuje, dělá se prej bez přípravy!

to možná při akutním problému, ale stejně nevím, jak by se to mohlo udělat při naplněném střevě, kam by se vešla kontrastní látka, když by tam byla stolice? My jsme se vyprazdňovali 2 dny, malá pak kadila už jen vodu z těch klystýrů a stejně než začli s irrigem dělali kontrolní rtg snímek a doktorka ŕíkala, źe střevo není dost vyprázdněné, ale irrigo nakonec šlo udělat, protože ve spodní časti to bylo O. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
10.3.14 13:33

No říkal, primář že ta kontrasstní látka právě obteče tu stolici! Jinak malému v 5- měsících když dělali poprvé irigo nešel vyprázdnit ani po klistýru, bylo to hrozné vše měl v sobě, tak do něj lili tu kontrastní látku a pak jsme si myslei jak to nevykadí a taky to udržel, ale podle nich to bylo ok… ve dvou letech už mluvili jinak… právě že nás chtěli vyprazdňovat a pak primář říkal, že proč když se to dělá bez, a pak říkal no takže ok, vás stejně špatně vyprázdnili :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.3.14 07:21
@faflina píše:
No říkal, primář že ta kontrasstní látka právě obteče tu stolici! Jinak malému v 5- měsících když dělali poprvé irigo nešel vyprázdnit ani po klistýru, bylo to hrozné vše měl v sobě, tak do něj lili tu kontrastní látku a pak jsme si myslei jak to nevykadí a taky to udržel, ale podle nich to bylo ok… ve dvou letech už mluvili jinak… právě že nás chtěli vyprazdňovat a pak primář říkal, že proč když se to dělá bez, a pak říkal no takže ok, vás stejně špatně vyprázdnili :-D.

No a pak věř doktorům, když každý říká něco jiného… já pořád čekám na termín v Motole a pořád se to protahuje…už jsem z toho nervózní, ráda bych to měla za sebou a věděla na čem teda jsme. Teď prý má prof. Škába dovolenou, tak se čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
11.3.14 12:47

Hlavně mysli pozitivně a věř v dobrý konec… prostě to chce myslet pozitivně… někdy to nejde i mě to nešlo, a to jsem na to byla úpně sama… všichni kolem včetně manžela mě srali slovy uvidíš že to bude ok… že mu nic není uvidíš… no a pak hr, hr a najednou musí na operaci… :-P takže se drž. a piš si tady kdo tím prošel!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí