Hlavní diskuze
- Otevřená skupina
Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (35)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@edevira nemáš stupidní otázky
no já předpokládám, že v okolí bydliště to snad bude, protože by ho určitě nedávali nikam na druhej konec republiky, taky mě napadlo zkontaktovat domovy důchodců v okolí, umřel někdy v 50. letech, ale nevím, jestli tam mají záznamy tak dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bamba no oni bydleli v pěkný prdelce s prominutím
takže by se možná dalo něco vyzjistit, ale já se tam nejbližší době nedostanu a snad na mateřské, do toho i pracuju, takže času pramálo
zkusím tam možná zavolat na úřad, tak uvidíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že záznamy tam budou, moje babi se přestěhovala v r.1952 a záznam v obci byl.To opravdu už není nikdo, kdo by věděl, kde děda na sklonku života žil? Kdo ho pochoval?
- Citovat
- Upravit
@Jindřiška7 Většinou jsou v těch pr…ochotnější než ve městech. Kde že to pátráš?
- Citovat
- Upravit
@bamba no bohužel už není nikdo, moje babička umřela ještě než jsem se narodila a děda v roce 2001 a jeho otec byl právě ten, po kterém pátrám.
Příspěvek upraven 01.03.13 v 14:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bamba on se narodil v Panských Dubenkách (Českomoravská vysočina) a pak žili v Býkovci - okres Kaliště
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už jednou s někým mluvila z úřadu v těch Panských Dubenkách, ptala jsem se na matriční knihy a pán mě odkázal na Horní Dubenky, kam to spadá (ale tam to úmrtí nenašli, našli akorát sňatek), ale asi tomu pánovi zkusím zavolat znovu, protože mluvil o nějaké kronice, co má farář a zněl docela ochotně, tak třeba poradí ještě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jindřiška7 píše:
Já bych potřebovala poradit - nemůžu dohledat datum úmrtí mého pradědy, který zemřel v domově důchodců a moje mamka neví, kde byl, protože byla malá a bohužel někoho jiného už se nemám zeptat. V matrikách, které patří pod obec, kde pocházel a kde se narodil, nic nenašly, tak teď babo raď
Dobrý večer, už jsem z práce doma.
Tak tohle je oříšek, ale myslím že řešitelný. Asi nebudeš chtít hledat po celém území ČR, že…
Takže bych se maminky zeptal aspoň na okres nebo kraj, kde byl děda v domově důchodců. Snad bude vědět, jestli to bylo v Praze nebo na moravsko-slovenském pomezí… Tak si území republiky zmenši, jak jen to půjde. No a následně si vyšťourej všechny domovy důchodců na tomto území… No asi ideální by bylo dostat se k archiváliím ministerstva práce a sociálních věcí - ze začátku 90. let. Do té doby existovaly víceméně pořád ty samé domovy, až pak s následnými restitucemi a snižováním financí se situace proměňovala. Ale nedělám si iluze, že by obyčejného smrtelníka k něčemu takovému pustili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jindřiška7 píše:
@edevira nemáš stupidní otázkyno já předpokládám, že v okolí bydliště to snad bude, protože by ho určitě nedávali nikam na druhej konec republiky, taky mě napadlo zkontaktovat domovy důchodců v okolí, umřel někdy v 50. letech, ale nevím, jestli tam mají záznamy tak dlouho
No pokud umřel v 50. letech, tak zkus zapátrat v matrice s jeho narozením. Já jsem takhle našel úmrtí sestry mého prapradědy. Zemřela v roce 1954 na jiném konci okresu, ale v matrice narozených o tom byla poznámka inkoustovou tužkou - a ještě tam byl přilepený koresponďák z místního národního výboru, kterým toto úmrtí oznamovali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 no ale to ja právě vůbec nevím, kde v domově byl a tam, kde mi zjišťovali i narození, tak v úmrtní knize není, tak právě proto musím pátrat jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jindřiška7 píše:
@Jura007 no ale to ja právě vůbec nevím, kde v domově byl a tam, kde mi zjišťovali i narození, tak v úmrtní knize není, tak právě proto musím pátrat jinde
Já to myslím jinak. Jeho úmrtí bych nehledal v matriční knize zemřelých, ale nechal bych si předložit matriku narozených se zápisem o jeho narození a hledal bych jakoukoli netypickou poznámku (o jeho úmrtí), klidně třeba i psanou obyč tužkou. Může se to podařit a nemusí. Ale dokud to člověk nezkusí, tak si nemůže říct, že prověřil všechny možnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 ok, díky, budu muset prověřit všechny možnosti a snad dohledám… teď člověk lituje, že se o tyhle věci nezajímal dřív a měl možnost se zeptat, teď už nemám koho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem se zasmála, projíždím indexy a tam je tento záznam.
Balejová Josefa (svobodná) blbá
- Citovat
- Upravit
@bamba píše:
Teď jsem se zasmála, projíždím indexy a tam je tento záznam.
Balejová Josefa (svobodná) blbá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Somrkrálka Blues , 4.10.25 21:50
- Xxxxx197 , 18.9.25 22:21
- Bubu2828 , 27.7.25 20:48
- mm0234 , 11.6.24 18:38
- helga123 , 6.4.24 06:30
- Sheelle , 5.10.23 14:50
- kubmaja02 , 19.11.22 06:32
- Knihoušek , 7.10.22 16:00
- elpiska , 6.7.22 23:10
- Simisek , 7.1.22 13:07
- Aleano345 , 14.7.21 12:19
- Evelline , 14.6.21 12:04
- hanucha , 17.4.21 11:11
- ŠedáMišička , 14.1.21 19:26
- Catloveee , 10.1.21 15:42
Moderátor skupiny
Členové skupiny
- Adriana
- Advise
- adys
- Amys
- Angua
- AramisDeMar
- Aspera
- batata
- Bianca123
- brulinka
- Bubu2828
- Caira
- Chocolate
- cline
- Dana Klaudie
- Denullka
- edevira
- elitana
- es-myska
- fialovka
- hanucha
- Jahlina
- Jani85
- janina1974
- Jindřiška7
- Jitulinaja
- jizvíková
- Jura007
- kiri
- korana.kora
- leicka
- leviska
- Mandlička
- me2dova
- milarka
- myskalucka
- opinka
- PeťaPeťa
- Petunnka
- Romana5
- ŠedáMišička
- Sheelle
- Vertiline
- ynax
- Zdenaka
Nové diskuze
Jenda - evidence na pracáku a VZP
- 22.6.26 23:09
- Anonymní
- 4
Cestovní ruch nebo obchodka?
- 22.6.26 22:45
- 884135
- 4
Nátlak na rodinnou dovolenou
- 22.6.26 23:37
- PaníBovaryová
- 36
Julie - jak jste spokojené se svým jménem?
- 22.6.26 21:10
- Júlia002
- 53
Proč se ženy zamilují i po letech do...
- ilutnover
- 9
Klidový tep
- 22.6.26 21:49
- admin
- 45
Ztracená kartička pojišťovny a dovolená
- 22.6.26 21:43
- Aries6
- 27
Přejmenování dítěte ve 3 měsících
- 22.6.26 23:01
- Anonymní
- 89
Špatné HCG?
- 22.6.26 16:41
- Anonymní
- 8
Citlivý penis u dětí
- 22.6.26 22:59
- Vlastula.P
- 14
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 22.6.26 23:47
- jege
- 113455
Mladý se starší?
- 22.6.26 23:46
- Černá Madonna
- 158
Dělení nákladů na dovolenou s dětmi
- 22.6.26 23:44
- Rézinka
- 273
Nátlak na rodinnou dovolenou
- 22.6.26 23:37
- PaníBovaryová
- 36
Chci odejít od rodičů, ale oni to berou...
- 22.6.26 23:36
- PaníBovaryová
- 148
Slovnífotbálek - pohádkové postavy podle...
- 22.6.26 23:31
- Nickonie
- 6374
Nemáme rádi léto
- 22.6.26 23:28
- KalamityJohn
- 9639
Přemýšlím, zda mít druhé dítě nebo ne
- 22.6.26 23:15
- VilaAmalka31
- 13
Proč se ženy zamilují i po letech do...
- ilutnover
- 9
Jenda - evidence na pracáku a VZP
- Anonymní
- 4
@Jindřiška7 No já si zajela do obce, kde se narodila máma a tam mi na úředě řekli dost a taky mi doporučili starousedlíky, kteří si ještě něco pamatovali. Já třeba narazila na svědka tragické události, kdy byl zraněn a následně zemřel můj děda. Takže jestli šlo o malou obec, tak bys možná na něco kápla. Nebo se na tom úřadě poptat na domovy důchodců v okolí. Nebo kronikář, možností je dost, ale chce to spoustu času. Jo a na tom ůřadě měli i záznam, kam se babička odstěhovala. Předpokládám, že tvůj praděda byl ve věku mých prarodičů, takže by se mohlo něco dohledat.