Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3951
21.5.13 13:46

Zajímalo by mne, jakou máte zkušenost s matrikářky, když potřebujete něco vyhledat v tzv. „živých“ matrikách? Mně většinou pošlou kopii záznamu emailem, ale jedna mi to teď bude posílat poštou, nejdřív musím poslat dopis se žádostí a poplatkem, pak to teprve pošle, jo a ještě musím mít ověřený podpis, tak na to čučim jak puk, přijde mi to zbytečně komplikovaný a zdlouhavý v dnešní době emailu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
21.5.13 15:02

Ahoj,
ja mam jednu jedinou zkusenost, byla jsem na matrice osobne pac jsem musela dolozit, ze je to opravdu moje prababi. Mailem by mi to neposlali, ani jsem to necekala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
21.5.13 18:27

@hanucha tak po mě zatím nikdo nechtěl, abych dorazila osobně, navíc by to byl problém jet pro mě přes půl republiky a naštěstí, když chtěli prokázat příbuznost, tak stačilo oskenovat dokumenty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
21.5.13 21:43

Ja mam osobni zkusenost matrikarkou z Telce. Pomohla my v prvni rade zjistenim narozeni meho pradedy a jeho sóvrozencu. take my poradila zajit na dva hrbit.ovy v Telci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
21.5.13 21:57

@jbul tak s tou jsem teď také momentálně v kontaktu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
21.5.13 22:29

Jake mate zkusenosti s vojenskym archivem a co konkretne lze zjistit.
Ja dneska mam udelany rok 1800 tak my jeste chybi deti vojtecha Bulicky a Roziny Mazac.14.2.1825 tak uz
dohledat deti. a zjistit otce Vojtecha mel 22kdyz se zenil.
prosim kdo dela telc co scitaci aparatx dochovaly se.take me zajima zda byla skola v telci. A take cech kamemikv
A take zda budete prochazet hrbitovy kolem Telce a narazite na Bulicku prosim pisnete. Predem dekuji za jakmxv koliú ódpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
22.5.13 09:48

Ted jsem mluvila s Vojenským archivem a nepříjímají vůbec nic vše už stěhují tak prí až příští rok. tedy červen 2014

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
22.5.13 10:06

.

Příspěvek upraven 08.04.16 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.5.13 11:16

@edevira Piš jenom na matriční úřady; psát na obecní úřady nemá smysl, nikdo z úředníků neudělá nic mimo sovje kompetence. Natož aby ještě někomu radili, kam se obrátit a na koho…
Internetový odkaz na seznam matričních úřadů v ČR máš na nástěnce diskusní skupiny.
A jinak - hlásím, že jsem opět prohrál svůj každotýdenní boj na téma „jak projít středem Brna a neutratit za knížku“… Dneska to byl „Fin Mika Waltari“, životopis od Markéty Hejkalové. Naštěstí jenom za 59 korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
22.5.13 12:11
8)

Příspěvek upraven 08.04.16 v 12:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.5.13 12:19

@edevira „Kouzlo“ se sdílenýma záložkama ti bude jasné v okamžiku, kdy budeš bádat společně s někým, budeš si s ním na ACTAPUBLICA vyměňovat soukromé zprávy a budeš mu chtít ukázat konkrétní stránku v konkrétní matrice.
Něco podobného je třba v AutoCADu „vzdálená prezentace“ při požití internetu nebo jiné linky pro přenos dat (tam ale musí být vysokorychlostní, což u ACAPUBLICA takové nároky nejsou…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
22.5.13 12:43

.

Příspěvek upraven 08.04.16 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
22.5.13 13:44

Ja bych potrebovala prelouskat index k telci nar a zem. nejak neco prectu neco ne. potrebovala bych pod B bulicky pohledat.
Najde se tu nekdo kdo to pro me udela. prosim.
Jinak Telc scitaci aparaty obyvatel jsou v archivu Jindrichuv Hradec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.5.13 14:26

@jbul Chce to holt zapracovat na zvyšování svých znalostí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.5.13 14:26

@edevira A co konkrétně se ti ve sdílených záložkách objevuje?
(Edit: bych měl asi doplnit, že fungují stejně jako klasické knižní záložky. Člověk si s nima založí tu stránku, kterou má rozečtenou nebo na které je nějaký údaj, co potřebuje.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny