Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11860
6.8.14 08:13

@Jindřiška7 super článek, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
8.8.14 10:10

@Jura007 Díky… zima bude super :mrgreen: To bádání je na léta…a já jen doufám, že moje děti až zemřu, nevyhodí všechny fotky, a šanony do sběru… To by mě docela mrzelo a asi bych je chodila strašit :D
Juro - ty studno moudrostí - ty se tím vším zabýváš soukromě, nebo je to tvá práce? Protože tvé znalosti jsou opravdu velké - poklona.
O SOA bych se to docela ráda dozvěděla, škoda, že se nikdy nepotkáme… ten web je děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.8.14 12:35

@ynax Díky za poklonu… :oops:
Ale jinak… Prdlajs studnice moudrosti, já akorát na tomto světě straším už moc dlouho. A musím taky poděkovat lidem jako je hanucha - před pár lety mně zkritizovala některé mé nápady ohledně bádání (už si ani nepamatuju co to bylo), díky tomu jsem se vrátil oběma nohama na zem - a začal jsem si všímat jenom podstatných věcí.
A mimo jiné to chce být pořád ve střehu. Díky tomu jsem si třeba všiml, že jsi stejnou otázku třeba položila tady pod svým nickem a na ACTAPUBLICA pod svým jménem a příjmením… Ale to už taky bylo docela dávno, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.8.14 12:39

No a pokud bych to měl trochu konkretizovat, tak třeba znalost topografie si vylepšuju postupně už od školních let, kdy jsem chodil do pionýra, pak byla předvojenská příprava, potom základní vojenská služba, pak jsem kamarádovi pomáhal vést zálesácký oddíl, potom jsem objevil MAPY.CZ a nakonec jsem zjistil, že se mně to hodí i ve vyhledávání jednotlivých obcí a přiřazování k farnostem podle matrik. No a mezitím jsem jezdil po republice jako dealer se stavebním materiálem a musel jsem znát všechna okresní města nazpaměť.
A tak je to prakticky se vším.
A jinak teď pracuju ve fabrice jako obsluha kalicích pecí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
13.8.14 13:25

VHA začal průběžně doplňovat seznamy padlých v 1. sv. válce zde
Ještě tam ale není vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
14.8.14 00:30
@Jindřiška7 píše:
VHA začal průběžně doplňovat seznamy padlých v 1. sv. válce zde
Ještě tam ale není vše…

a je to prvni nebo druha svetova?? Ja tam vidim druhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
14.8.14 09:21

@hanucha je tam první i druhá nebo legionáři, stačí rozkliknout a nastavit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
14.8.14 15:55

@Jindřiška7 Mé příbuzné jsem tam nenašla. Asi to ještě není všechno.
Nevím, podle čeha posuzují padlé.
1. zemřel v nemocnici na zranění.
2. byl nezvěstný.

• Citovat
  • Upravit
3951
14.8.14 17:43

@bamba já tam také zatím příbuzného nenašla, který padnul r. 1915, ale všimla jsem si, že tam jsou i nezvěstní, tak to chce průběžně sledovat a snad to časem doplní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
14.8.14 22:01
@Jindřiška7 píše:
@bamba já tam také zatím příbuzného nenašla, který padnul r. 1915, ale všimla jsem si, že tam jsou i nezvěstní, tak to chce průběžně sledovat a snad to časem doplní :think:

Ten první zemřel v Opavě v nemocnici na následky zranění. V matrice je dost podrobný zápis r.1914.Ten druhý má na pomníku zápis, že zemřel 1915,ale bylo mi řečeno, že byl nezvěstný a údajně se úmrtí potvrdilo, ale zápis jsem nikde nenašla.
Obec, kde žil je pro mě záhadou, bo existuje málo matrik a já nevím, jestli jsou ostatní vůbec někde uloženy, nebo se nějakým způsobem stratily, zničily.

• Citovat
  • Upravit
18305
15.8.14 16:21

Dobré odpoledne vespolek. Jdu upozornit na něco ne zrovna vážného, ať tu rodopisnou vědu taky rozředíme trochou humoru… Ve čtvrtek mně vyjde další deníček - téma je přibližně něco jako „vylomeniny sousedovic dětí“. Takže kdo se chce pobavit - možná tak máte někoho podobného v okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
16.8.14 21:09

Mám dotaz, kde mám hledat matriky z liberecka? Díky.

• Citovat
  • Upravit
3951
16.8.14 21:15

@bamba to by měl být archiv v Litoměřicích, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.8.14 07:14
@Jindřiška7 píše:
@bamba to by měl být archiv v Litoměřicích, ne?

Díky moc, už jsem to našla.

• Citovat
  • Upravit
bamba
18.8.14 16:30

Ořipadám si jak totální pako. Potřebuju se dostat na matriky zámrsk a nejde mi to. Musím se přihlásit, či co? Si připadám jak dement.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny