Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
24.10.14 20:45

Někdo tady před x stránkami říkal o nějakém webu kde se dá uložit více rodiných příslušníků než těch 200 zdarma. Můžete mi prosím uvést dané stránky? Na tech starých už nejde jít do kontaktu s dalšími apdoobně vše až po příhlášení do premia a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
24.10.14 23:05

@Mandlička Na MyHeritage by to mělo jít… přímo v jejich programu, který se musí stáhnout, ne ten online.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.10.14 09:04

@Mandlička Ta offline verze se jmenuje Family Tree Book (FTB). Kromě ní můžeš zkusit Ancestry (původem český program), Rodostrom (slovenský) a Brother Keeper (ten je už staršího data, pracujou s ním hlavně lidi v důchodovém věku, co tak vím; umožňuje ale celkem přehledný tisk finálního stromu. No, přehledný… :think: Všechno je relativní.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
4.11.14 19:56

Prosím Vás mohu se zeptat je výhodné zakoupit Premium verzi na Myheritage? Manžel si tam skládá svůj rodokmen má, už hoooodně členů a ukazuji se mu tam shody (ale až po zaplacení)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.11.14 22:23

Ja to zaplacene mam (dokonce premium plus, ale moc rozdil nevidim, asi i proto ze ted na badani nemam cas a ani naladu) a prijde mi to fakt dobre. Hlavne tam vidis ty shody a muzes nekoho kontktovat. I kdyz zrovna tohle mi zas tak moc nepomohlo, spis naopak me porad kontaktujou jiny lidi a pak mi to co jsem pracne zjistila ukradnou a ani nepodekujou (vetsina). Ale zase jsou dobry ty kontakty, mam ted kontakty na pribuzne ktere zna jen treba mamka osobne z let x zpet a ja si s nima pisu, to mi prijde super. No a tim ze mam asi 2000 lidi tak to je jasny ze uz by se mi nevesli.. Zas tolik penez mi to neprijde (ale mozna jsem mimo, pac dnes jsem koukala na ucet a kdyz jsem zjistila, kolik mesicne prumerne utratim, tak jsem sla do vyvrtky :roll: :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
5.11.14 07:45

@hanucha Děkuji za reakci. Manžel chce pátrat do hloubky, zatím nejstarší příbuzný je z roku 1620. Na Myheritage se mu ukazuje 75 shod, ale ukáží se mu až po zaplacení. Tak jsme nevěděli jestli to není jen nějaký chyták a po zaplacení se nám nic neukáže.. Manžela to hodně baví, hledání své krve :mrgreen: tak ta investice do premium verze mu nebude vadit :-) Můžu se zeptat do jaké hloubky jsi až dopátrala ty? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.11.14 12:14

@hanucha Hani, potvrzuju to, co píšeš. Už víc lidí si mně postesklo, že příbuzní využili výsledky jejich bádání jako něco samozřejmého, na co mají přece právo (a ani nepoděkovali).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
5.11.14 19:33
@brulinka píše:
Můžu se zeptat do jaké hloubky jsi až dopátrala ty? :kytka:
Úplně různě, třeba zatím nevím, kdy se narodil jeden můj vlastní prarodič, ale v jedné větvi mám potvrzené narození rok 1621 :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.11.14 11:00

Trochu závidím, já mám nejstarší 1656 a tím končí matriky.
Jinak ke shodám, také mi kopírovali těžce vyhledané údaje. Dřív to šlo i zadara.

• Citovat
  • Upravit
5
9.11.14 09:30

Ahoj Hanucho.
Poraď manželovi tento fígl. Ať si otevře na Myheritage dvě okna. V jednom pohled na svůj rodokmen a v druhém hledání shod. V prvním okně vidíš v adresním řádku číslo svého rodokmenu (a za ním příjmení). V druhém okně - v té části, kdy píše aby zaplatil, chce-li vidět shodu, vidíš v adresním řádku čísla dvě. To svoje a za ním jedno další. To další si zkopíruj do schránky, přepni se do prvního okna a nadraď tímto to své číslo (jméno nech - není podstatné). A zkus enter.
Nefunguje to vždy, například, pokud admin rodokmen označil jako soukromý. Nefunguje to na výsledky z globálního rodokmenu a možná ještě někdy, ale cca v polovině případů se tak dá dostat dál.
Problém je, že se nedá kontaktovat příslušný admin a shody s ním probrat.
Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
9.11.14 21:27
@vladan1 píše:
Ahoj Hanucho.
Poraď manželovi tento fígl…

to asi nebylo na mě, ale na @brulinka :-) Ja mám Premium tak to řešit nemusím ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.11.14 21:38

Tak přidám takovou perličku z té genealogické konference (sedím u komplu a nechce se mně jít spát…) Shodou okolností jsem si tam sedl vedle člověka, co měl rozečtenou nějakou brožurku o heraldice v habsburské monarchii. Měl naprosto tuctové příjmení, ale docela mě šokoval zmínkou o tom, že nejstarší zmínka o jeho přímém předkovi pochází z roku 830. Prý to byl někdo z rodu pozdějších burgundských vévodů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
9.11.14 22:13

Manžel strašně moc děkuje za radu. Je to bezva nápad a funguje.. No tak teď nic platit nemusí… Opravdu moc moc děkuje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.11.14 23:54

Hanucha, Brulinka: omlouvám se, mě se odjakživa holky pletou :-)

Hanucha: Já mám taky Premium, ale nestačí mi! Je fakt, že shody jsou pod Premiem zobrazeny. Ale pokud použiješ „Výzkum“ a budeš třeba hledat výskyt určitého příjmení v určitém místě, tak tě na nalezené rodokmeny nepustí ani Premium (alespoň mě ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
16.11.14 23:25

Ahoj všem,

moc ráda se k vám připojím… :) Dneska mě jen tak napadlo, že zkusím zapátrat po předcích, ale asi to bude sakra těžké… Potřebovala bych se na pár věcí zeptat táty - má 9 sourozenců a já se ani s jedním nevídám ( vlastně ani s tátou ) a jeho rodiče ( babička a děda ) jsou již mnoho let po smrti. Dá se někde zjistit - třeba po internetu - když vím, že byli z Klášterce nad Ohří a zemřeli cca 2001-2002? Nejsem si vůbec jistá, jak se jmenovali a navíc tolik tet a strýců…, bratranců, sestřenic…, které asi ani nikdy nepoznám. Děkuju moc a díky za tuhle diskuzi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny