Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě taky nepřijdeš nenormální. Já látkuju, baví mě to, protože mě to přijde přirozenější pro dítě a hlavně mi papírovka několikrát protekla. A hlavně mám v tom doma podporu. Snažím se prát ekologicky, al ene vždy peru v mýdlových ořeších či slizu.
Můj oblíbený obchldek je www.branakdetem.cz či www.ecocapart.cz Oba mám u nás ve městě. A chodím tam radši než do super hyper.
Zeleninu mám převážně ze zahrádek od rodiny. A v zimě beru farmářské bedýnky. Doma vařím domácí stravu. Ale maso máme rádi. A rádi si dáme i dvojku kvalitního vína. Tvrdý alkohol nepijeme, nechutná nám, nekouříme.
Televizi teda máme, ale spíše si nahrávám pořady co mě zajímají a ty si pak ve volném čase pouštím. Dcerka vídá jen Krtečka.
Českou ekonomiku podporujeme, ale jde to z tuha.
Oblečení mi šije babička (je švadlena) a nebo co najdu na netu.
Já dceru nosila v Ergonomickém nosítku typu Manduka. Ale kočárek jsme taky hojně používali.
Jako nepřijdeš mi divná. Mě to přijde přirozené dělat to, co mě baví.
Jinak sýry milujeme, ale udělat si ho neumím.
Chleba peču v domácí pekárně. Lépe chutná než kupovaný.
@Makinaa007 píše:
Asi nebylo. Ale mohl by to někdo založit. To by tu schytal pěkný kapky
Ale jo - něco podobnýho pamatuju před lety - byla tu diskuze o tom, jak rádi tráví čas v těch velkých centrech… ale nejednalo se o soutěž
Zkus takovou diskuzi založit - bude sranda ![]()
Nedělám to tedy všechno jak ty, ale některé věci jo ![]()
Prdlá mi nepřijdeš. Docela ti fandím.
Táák taky si připadám normální..
Přijde mi to normální ![]()
@lulje píše:
Ale jo - něco podobnýho pamatuju před lety - byla tu diskuze o tom, jak rádi tráví čas v těch velkých centrech… ale nejednalo se o soutěžZkus takovou diskuzi založit - bude sranda
Nooo, vy jste teda dobrý úchyláci
![]()
Tak něco z toho dělám, něco ne, ale navíc se snažím pracovat pro veřejné blaho, tzn zadarmo
Muehehe, já jsem dokonce přeměnila jedno neškodné občanské sdružení v nátlakovou ekoteroristickou organizaci
, páč sice můžu podporovat českou ekonomiku svými mizernými pár korunami, můžu třídit odpad jak debil a můžu neprodukovat posraný papírový pleny, ale všechno je to k hownu, když nám za humny chtěj vybudovat smradlavou fabriku, kteroužto budou vlastnit zahraniční investoři
a já k tomu budu mlčet jak ovce. Sejdem se teda v blázinci i za toto, nebo to už je jako moc? ![]()
NO ja to myslim jen v uvozkách to že sme,,prdlý,,
![]()
A alkohol jako taky pijem ale jen minimlne, ne tim stylem ze by sme se opijeli. Po obede si obcas pivo dam.
No prave tady se treba najde spousta mamin co tohle delaji ale ne v okoli ![]()
Teda az na jednu vyjimku-aby si nemylsela ze sem na ni zapomela
Zeleninu teda kupuju v obchodech
protoze v byte 2+1 se toho vypestovat moc neda ![]()
ALe uz koukam tady po nekom v okoli kdo by mel domaci.
@Makinaa007 píše:Tak já teda vykoumám něco, co by píchlo do vosího hnízda…
Kámoška jednou přišla celá zdrblá, že byla na párty s nějakejma manželkama diplomatů, či co to bylo a ty se předháněly, co kde žraly na kterém rautu za jakou exotiku.
A když do ní rejply, co že mlčí, tak ona chudák prej, že manžel je technik, že jedla akorát tak buřty s cibulí
![]()
@pralalinka Ahoj, tomuto stylu života dost fandím, ale v něčem se zatím moc nevidím, masa jíme hodně… Ale jinak plus minus jaky ty. Ta zelenina - u nás se dají koupit tzv. „bedýnky“, to je bedýnka zeleniny od pěstitelů. A je to fajn…
Zaujal mě ten domácí sýr, to nevím, jak se dělá. Ani jogurty. Peču si chléb, rohlíky. Šiju, ale zatím ne nijak moc
![]()
@Gina108 Njn, slepice kvokaly o ničem a jí přišlo líto, že tu exotiku taky nejedla. A přesně tak všechen konzum funguje, lidi jsou jak opice ![]()
Mě přijdeš normální. A v dnešní době se takto snaží žít myslím hodně rodin.
My teda televizi máme, ale hlavně pro muže a malou na NAtional Geographic, na tom ujíždí, nebo na pohádku na DVD(jsme ji před pár lety dostali)
Maso teda jíme, ale snažíme se nakupovat na farmářských trzích nebo od kamarádů chovatelů. Dělám jogurty, peču, mléko máme z farmy i sýry. Sýry neumím ![]()
Látkovky jsem nepoužívala, bezplenkovku jsem zkoušela, ale trávíme hodně času mimo domov a týdenní pobyt bez pračky jsem si s látkovkama nedokázala představit. Šátek jsem měla, teĎ máme krosničku, malá už je velká. Na druhé budu pořizovat šátek a manduku.
Jo a nešiju. Pletu. Šít bych chtěla, ale musím si koupit šicí stroj…
Jako s tim sitim sem to prehnala. Teprv sem usila jen par vecicek. Ale ted me prisli latky z sijemdetem.cz tak so do toho pres svatky pustim. A hackuju ![]()
Tak mi nemame televizi kuli tomu ze se manzelovi nechtel pripojovat kabel
ale jinak teda cumime na filmy do notebooku - ty mame doma 2.
A syry sou, holky, strasne jednoduchy
A dobrý ![]()
Latkovat se da i bez pracky teda aspon v lete to sem u babicky vzdycky premachla pliny ve vode a dala je susit na slunko, sice sem takhle prala kazdej den abych mela porad dost pliny, ale jak byli krasne vybeleny od slunka
(ale delat to tak porad tak by me asi skrablo)
A jeste hrajem deskovy hry
Kdyz uz sem u toho predhaneni co kdo dela
![]()
@pralalinka tak deskovky u nás taky frčí
Momentálně hlavně Carcassone, Osadníci a scrabble kamarádi jezdívají na gamecony a ještě nějaké ty festivaly, kde se celý víkend hrají jen deskovky, tak mají každý tak 20 her a různých rozšíření, my to nemáme kde skladovat ![]()