Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
8.9.11 15:51

Uju, ono to je tím, že v NAC je více laktozy než v obyč Nutrilonu (skoro 4× více), tak proto to nadýmání. Nám taky nevyhovuje, co naděláme… Hleny se pořád vyskytují, tak si říkám, že vynechám i ten Sinlac a uvidim, jestli se to zlepší nebo ne, nezdá se mi, že by to bylo tou brokolicí před týdnem… :think:

Pomalu mi z toho začíná hrabat, Kryštof nechce jíst a když už něco sní, tak to vyblinká (z toho jak se mrská, tak mu zaskočí, začne se dávit a je to venku). Je k neudržení, jídlo považuje za protivné zdržování od hry a mě už z toho teče voda ze zubů, protože nám den kompletně zaplňuje krmení (doslova několik hodin denně), spaní (je to velký spáč ale v kočárku nechce) nebo cvičení, takže ani na procházku se nedostaneme. Achjo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
8.9.11 16:00

4× víc než v normálním nutrilonu ??? 8-o Ty bláho,ale bobek kysele nesmrdí, No doufám, že nás vrátí na digestiv, jestli s tím bude mít problém, tak tam asi křápnu dveřma a půjdu si ho zase koupit sama, už jsem z toho tak hrozně unavená a znechucená. Jinak ten silnac jsem koupila taky, no, Křemilka ho sndla,ale já ochutnala a málem jsem se :poblion: To je teda těžkej humus. No, křemilka teď taky moc nejí, si říkám, že tím, jak je nafouknutá tak se ji tam toho asi moc nevejde, Ono by to u ni asi moc nevadilo,ale ona brečí hlady,brečí, že má bolení, pak ještě zuby, no, sešlo se to dobře, takže z usměvavého miminka je věčně nespokojený zamračenec a vysírač :cry: Jinak brokolice snad není nějak dráždivá,ne??? A že by po týdnu, to mi přijde jako blbost. Když dám Křemče mrkvovou šťávinu, tak to je druhý den v plíně, pak už zase čisto, takže mu to nemůže takhle dlouho ležet a dělat neplechu-snad.
No, Křemča spí a já musím do lékárny a na poštu, tak se pokusím ukecat mamku o pohlídání, jinak to nestihnu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
8.9.11 18:49

Já to napsala asi blbě - před týdnem měl brokolici, v bobku byla hned druhý den, ale s ním i hleny a vyrážka na tvářích, tak jsem to vysadila, vyrážka zmizla po 5 dnech, ale hleny jsou pořád (i když celkem málo), tak právě nevim, jestli to může být ještě pořád po té brokolici nebo po Sinlacu.. no nevim…dneska odpoledne už Sinlac nedávám, tak je to boj, jak je sladkej, tak už mi normální neochucený NADC nechce vzít do pusy…
Jinak v době kojící diety jsem Sinlac jedla s banánem a se slunečnicovými semínky a bylo to dobrý (manžel pravidelně ujídal a nadával, že mám lepší snídani než on :-)))

Jestli malou trápí zoubky, tak to nechutenství a plačtivost může být s tím. Já šílela, co mu zase je, řval při jídle jako tur a ejhle za pár dní mu vyrašily hned dva a za další dva tři dny už jedl zase normálně (takže pořád bídně ale aspoň trochu). No a to nafouknutí tomu taky nepřidá, ale snad se to brzy zlepší.
Dneska si zase urputně strká prsty do pusy a šahá si na dvojky dole, ukradnul mi prst a masíroval si ty dásničky a tvářil se blaženě, tak to nebaštění asi budou taky zuby… se děsim, kdy přijde to řvaní při jídle… chjo

Jinak v NAC je 24g laktozy na 100g prášku a v obyč Nutrilonu 7g, koukala jsem na to v lékárně. V NADC je taky 7g ale glukozy místo laktozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
9.9.11 08:23

na nutrilon jsem se ptala taky, měla jsem tam ještě dva k vyzvednutí z receptu. No, včera večer to byl boj, chuděrka,opravdu ji to nedělá dobře,uvidím, jestli se to neuklidní o víkendu a jinak seženu tu Mudru-gastro je jen ve čt. a poprosím ji o digestive. No, nevím proč nejí,ona má spíš takový výkyv. Když má prdy a bříško jako balón-nejí ale pak když ji to přejde,tak pak to asi chce všechno dohnat. Byla jsem v Kauflandu a koupila si vlašský salát, malá seděla v sedačce a koukala, jak když jsem ji nedala týden najíst. Měla v mistině ještě mrkev, tak jsem to ohřála a snědla ji 3/4 ale byla to zrovna chvilka kdy neprděla a usmívala se(asi půlhodinka) :zed: Jinak do pusinky strká pořád něco, slintá, už hrozně dlouho,ale zub,nikde žádnej se předháním se starší dcerou kdo ho najde(babička říkala,že si pak mám říct tatínkovi o nové šaty) Chci je já i Adélka :mrgreen: Takže chudák křemča, furt ji někdo strká do pusy prst :mrgreen:

Jinak s tou brokolicí mi to přijde dlouho a nemůže to být prostě jen náhoda, Kamilka měla u NADC taky hlen, tak jednou týdně,ale když ji chytala třeba rýma tak i častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
9.9.11 09:37

Tak jsem včera vynechala ten Sinlac a ejhle, dnešní bobek byl výstavní. Mě už z toho vážně hrabe, co bude proboha jíst, když nemůže ani tak zdánlivě bezproblémový potraviny jako je rýže nebo brokolice??? Jo a snídal taky s větším gustem, možná mu po tom Sinlacu taky nebylo moc dobře.
Určitě přejděte na ten NADC a časem (třeba po měsíci) zkuste ten NAC. Dle naší MUDr. je nutné, aby se sliznice po zánětu (obyč Nutrilon a alergie na něj) srovnala a zahojila, vytvořilo se dostatečné množství enzymu laktázy, který štěpí laktozu a pak teprve zatížit střevo laktozou. O to se taky snažíme, ale zatim bezvýsledně, laktoza je pořád nepřítel (asi kvůli těm všem různým dalším alergiím a střevo prostě nemá příležitost se pořádně zahojit)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
9.9.11 15:32

No, já bych mu možná dávala třeba 14 dní jen to samé(o čem vím, že mu opravdu nic nedělá) Na gastru mi říkala, že není dobré prubovat nové chutě atd… :nevim: Tak bych ho nechala na brambůrkách s mrkvičkou a třeba přesnídávku,která mu neva a za 14dní se střevo třeba uklidní. Je to v prčicích. Křemilka je dnes teda celkem fajn,jen nějak hodně spí :think: Ale zase když je vzhůru tak bych neřekla, že má nějaké trápení. No, uvidíme o víkendu,ale na gastru i požádám o digestiv, s tím už Křemča byla úplně v pořádku(teda asi jednou týdně hlen),ale ten už jsem neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
9.9.11 17:47

já celou dobu myslela, že Sinlac je ok, tak jsme právě byli už asi týden na tomtéž, ale hleny neustupovali. No a když jsem vynechala Sinlac, šup a je to dobrý (mimochodem další stolice taky zcela v pořádku). Takže budeme pokračovat dál - i když ty obědy jsou dost tragédie, asi mu to fakt přestalo chutnat a i když má hlad, tak po pár lžičkách se začne dávit a když nepřestanu krmit (stále otvírá pusinu ale kňourá u toho a kope nohama), tak to vyblije. Už na to dávám pozor. Tak doufám, že budu moci brzy zařadit další zeleninu, aby mu to víc šmakovalo - už jsem vypozorovala, že vše nové mu většinou chutná a postupem času se mu to přejí :-/ ovoce jsme zatím vyzkoušeli jen jablka a hrušky, po hruškách vyrážka a po jablkách divná stolice, no tak si vyber… Tak jsme furt na mlíku a na cuketo-mrkvo-bramboro-kuře, který mu už fakt leze krkem, prostě výborný období :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.9.11 14:46

tY BLÁHO, ŽE BY sILNAC 8-o Tak to valím oka. A ten by měl být bezproblémovej :cert:
Jinak Křemilka taky u jídla pokňourává a tak divně kope nožkama, ale jí, Myslím, že ji bolí bříško (protože potom má většinou v plíně) a je vidět jak se ji ulevilo. Jo, koupila jsem cuketu :-D JaLo SOS jak ji mám teda připravit pro Křemilku??? Ještě ji nejedla no a u nás se normálně doma nepoužívá, takže vůbec nevím jak na ni :nevim:

Jinak holky dnes jsem si všimla, že Křemilka zase slintá,nebo ji možná zase trochu teče žluč, takže pořád divně polyká a nebo ji zaskočí :cert: To měla jako malinká, po digestivu to zmizelo, takže to taky nespíš bude laktózou :cert: Už aby byl čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.9.11 14:47

Jinak taky na hrušky bacha máma říkala, že dost nadýmají 8-o Vůbec bych to do nich neřekla 8-o Měla jsem ji taky v plánu Kamilce rozmixnout,ale teda by chuděrka mohla ulítnout, už teď má bříško jako nafouklej balon :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
10.9.11 19:13

Ahojky, no fakt, Sinlac fuč a s ním i hleny, jsem z toho jelen.
K cuketě se můžeš chovat jako k bramboru. Když je větší (větší než okurka hadovka) je nutné vyloupat střed (nejlépe lžící, to je pak hračka) a oloupat. Nakrájet na kostky a uvařit klidně spolu s mrkvičkou a bramborem. Čím mladší cuketa, tím sladší a chutnější. Starší cukety pak spíš slouží jako plnidlo - hmota bez chuti :-D
S hruškou nevim, Kryštofa nenadýmala - měl ji v přesnídávce (takže tepelně upravenou) a měl po ní lehkou vyrážku :-(
Dneska jsme koupili nové lehátko od Bright Stars a nové pítko od Lovi 360, tak mám radost, kryštof je z obého nadšen :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.9.11 21:03

Děkuju:-)
Zítra prubnu, tak doufám, že ji to bude chutnat :-)
Koupila jsem malinkou,jen pro Křemilku :-)

Jinak já dnes slavila svátek(máme ho s mámou až 16tého) ale Adélka měla začátkem září, tak jsme ho slavili společně dnes. Od Adélky(9let) jsem dostala křečka 8-o No, páni, Křemilka na něj koukala a normálně ho jemňounce hladila, jsem se bála, aby ho nerozmáčla nebbo tak,ale fakt úplně krásně s citem. A docela se divím, že u toho nepčikala, když vaří v chlupech kočinovi tak pak trochu pšiká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
11.9.11 09:55

Jéé, tak gratuluji!! No to koukám, že ho pohladila - ten náš se přiblížil k nic netušící kočičce a vyrval jí půlku chlupů, kočka byla hodná, nechala si to líbit, ale od té doby se mu vyhýbá obloukem :-)

Jo a dneska zase hleny, tak jsem vše zdokumentovala a poslala doktorce, už fakt nevim, čím to může být. Snad mu udělá výtěr ze zadečku, jestli za to nemůžou nějaký bacily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
11.9.11 12:56

No, Hleny teda nemáme ani při NAC pri NADC se nám tak 2× do týdne ojevil. Ale jak jsi psala na začátku, tak nějak už jsem otupěla. Jinak cuketa slavila ohromný úspěch, malá málem vyblízala misku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
11.9.11 16:54

No tak to je skvělé! Jsem ráda, že chutná :-)
Mimochodem, dnes jsem asi přišla na to, proč se kryštof dáví při obědě - když zmrazím krásné pyré, tak po rozmražení a ohřátí je to nepatrně kouskovité (i když dřív mu to nevadilo). Tak jsem to dneska znova mrskla do mixeru a ještě to naředila (plus jedna odměrka NADC) a konečně se nedávil. Sice to nesnědl s nadšením, ale rozhodně to bylo lepší než minulé dny. Samotný mlíko už si taky dává bez řečí - postupně dávám míň a míň Glukopuru. Tak ještě aby se dala do kupy ta stolice a snad to bude dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
11.9.11 20:13

Tak to je paráda :-) No, mrňky neuměj mluvit, pak by to bylo o dost jednodušší - kolikrát než člověk přijde na to v čem je problém - koho by to napadlo, že mu to dřív nevadilo a teď najednou jo :nevim:
Jinak dlouho tu nebyla Melisa,že??? Jsem koukala, ¨že tohle vlákno, je poslední dobou vesměs nás tří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek