Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1879
21.9.11 15:26

No jo, všude se teď staví mi na konci města měli velké pole a je tam les a v zimě se tam dalo chodit sáňkovat atd i na procházky, to bylo když jsem byla malá, teď je vše zastavěný:( tak člověk ani nebude pak s malou mít kam jít ve městě sáňkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
21.9.11 17:10

No, my jsme zase stavět chtěli, ale porcelu nám dočasně/než se provede rekultivace toku v obci/ dali do aktivní záplavové zóny /parcela 800 m od malé říčky, nikdy náš pozemek pod vodou nebyl/, kde není povoleno dle územního plánu nic stavět, až do ukončení rekultivace. Tak jsme si koupili větší byt a zůstane to na děckách to stavění, jestli budou chtít a jesli na to vůbec budou peníze.

Jinak dnes jsem byla na té rehabilitaci za tou mou spoluižačkou, říkala, že malý je ok, žádná predilekce, není potřeba nic dělat, jen mi ukázala, jak ho mám motivovat k otáčení na bříško.
Holky, kdy se Vám děti otáčely na bříško? Mi dcera až v půlce 6. měsíce ,kluk nemám poznačeno a Jiříkovi se taky do toho nějak nechce. Tak uvidíme… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
21.9.11 17:29

Mě se malá začla natáčet nejdřív jen na boček a pak během dvou týdnů se jí podařilo na bříško a pak to už dělala pořád, zhruba v 5.měsíci, a teď měla 10.9. 7 měsíců a třikrát se jí podařilo do sedu, ale vždy pak spadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
22.9.11 11:29

Danielo, blahopřeji, že nemusíte cvičit a je vše ok!

Včera jsme byli u fyzioterapeutky na kontrole, tak jsme dostali pochvalu, že se krásně oba snažíme – že cvičení neflákám a že i Kryštof je šikula a jde mu to hezky. Trochu mi jeden cvik zkorigovala (dělala jsem ho špatně, teď je to daleko větší fuška - pro oba) a cvičíme dál, za 14 dní další kontrola. Nyní už vlastně jen čekáme, až Kryštof začne koordinovaně lézt a trošku přitáhne kolínka k sobě – zřejmě kvůli látkovkám má stále abdukční postavení kyčlí a to mu brání, aby si hezky nakleknul. Tudíž máme zákaz látkovek i na noc, aby se to spravilo co nejrychleji.
Jinak přetáčet na bříško se začal v 5,5 měsíci, na konci 6. měsíce se otáčel už docela často a rád. V 6,5 měsíci se pak dokázal otočit i zpět na záda. O sedu nemůže být u nás ani řeč (nesedí ani s oporou :think: ), za to plazení je oblíbené velice, i když teda je to v podobě raněného vojáka :-) Rád taky přelejzá různé překázky - moje noha, plyšák, lehátko, polštář a pod. Za 14 dní mu bude 9 měsíců… my se toho sedu a tedy i nové autosedajdy asi nedočkáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
22.9.11 11:39

Neboj Jala cvičení malému pomůže a určitě bude brzo sedět, jinak asi to těma látkovkama bude, mě to říkali na tom cvičení.
Jinak zase v noci alarm od monitoru, zajdu koupit nové baterky a monitor trošku posunout, nebo mě klepne, můžu se zeptat jakej máš? protože jak si psala, že si zvýšila citlivost u našeho nevím, že by tam něco takového bylo máme Nanny.

Zkouším už malou dávat na nočník, včera se 2× vyčůrala a dnes jednou šikulka, ale musím koupit menší,protože nedosáhne nožičkama, a dnes ikdyž jsem u ní seděla, natahovala se na hračku a spadla přímo na čelo, to bylo řevu, už jsem se viděla, že budu volat sanitku, naštěstí neplakala dlouho a vypadá OK, ach jo,připadám si jak nezotpovědná, že dítě neuchráním ikdyž u ní sedím, až začne chodit a těch pádů přibyde mě asi klepne. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
22.9.11 16:59

No to jste šikovný, že se už pokoušíte o nočník, na to jsem u nás ani nepomyslela - teda hlavně kvůli tomu, že ještě nesedí - Kryštof by se kácel jedna radost :-) Je to o zvyku, párkrát Ti dítko spadne a ani Ti to pak už nepřijde - před pár měsíci jsem taky hystericky všechno, co dával do pusy, prala a umývala a teď je mi to šumák, protože ocucává naprosto vše včetně podlahy a nemám ani šanci to umýt - takže dokud si necpe do pusy žrádlo našich koček, samotné kočky nebo psa, tak je to pohoda :-D Akorát moje mamka to nějak nemůže rozdýchat.

Monitor máme Angelcare, na té základní jednotce bylo takové čudlítko se stupnicí, tak jsem otočila na max, ale nejvíc pomohlo přesunout tu desku doprostřed postýlky - tím se podařilo plané poplachy zcela odbourat.
Ovšem, Kryštof se momentálně posledních pár dní stará o ranní „poplachy“ (4:30) kvůli jídlu, což nikdy nedělal, tak možná chce dohnat váhu :-) Na jednu stranu mám radost, že hezky papá a chce jíst, ale na druhou stranu začínám být znavená a manžel to akorát komentuje, místo aby vstal a nakrmil ho sám :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
22.9.11 21:49

Je to fakt, že je to asi o zvyku. Jsem poslední dobou nějak přecitlivělá, je toho na mě nějak moc ten monitor, jsem nevyspalá, manžel pořád někde pryč.

Monitor jsem taky dala doprostřed postýlky, jindy byl spíš v horní části postýlky a vyměnila baterky, tak uvidím.

Mě se malá budí v noci 1× buď kolem třetí nebo kolem páté(a to manžel vstává do práce) a taky mu říkám, když vstává, proč by ji nemohl nakrmit, ať nemusím vstávat, ale taky plno keců.
Prostě chlapy.

S tím jak děti všechno dávají do pusy už jsem taky otupělá, jinak by člověk totiž jen vše čistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
23.9.11 10:47

Jo, vlastně, jestli máš monitor na baterky, tak možná ta výměna taky pomůže. Angelcare je do zásuvky i na baterky (když vypnou proud apod.).

Večer říkám manželovi, jestli se Ti začne při jídle dávit (většinou ke konci jídla), tak už mu jídlo nedávej (on otvírá pusinku, i když je plnej…) a on, to je v pohodě, musí to přece zajíst a vždyť mu to chutná a otvírá pusinku a já zase neee, to se pak pozvrací a za minutu: ups, tak jsi měla pravdu. Málem jsem ho zabila - je sice hezký, že mi pomohl s krmením, ale měl mě poslechnout a necpat to do něj, když se dáví, to dá rozum. Tak jsme vykoupali a za trest mu musel dát večeři znovu, aby nešel spát nalačno - to už naštěstí dopadlo dobře.
Ty chlapy jsou někdy jak malý děti - říkáš jim, že žehlička pálí a oni tak dlouhou na ni šahají, až se spálí a pak se tváří, jaký jsou chudinky a žes jim to měla říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
24.9.11 20:47

To manžel když jednou žehlil, jsem myslela, že umřu smíchy, to byl styl :lol:

Chození na nočník jde úspěšně dnes už čůrala 6× a už i bez pádu.

Akorát výměna baterek u monitoru a posunutí nepomohlo, v noci zase alarm :zed: Poruchu vylučuji, protože ho mám zaplej i přes den a nikdy nezapl, ikdyž je malá v rohu postýlky, tak to vypadá, že asi malá trvdě spí, že se „zapomene“nadechnout nebo dýchá pomaleji.

K dokotorce jdeme až 11.10. tak uvidím, jestli to do té doby bude pokračovat, nebo to ustane a jsem zvědavá, co mi na to doktorka řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
24.9.11 20:55

Ahoj holky :kytka:
Meliso gratuluju k nočníku-to jak píšeš tak vypadá nadějně :-) :palec:
Holky, dnes bylo po dlouhé době opět nádherně tak jsme jeli na chatu(zřícenina 200let stará) posekat zahradu. Rok tam nikdo nebyl takže tráva až k opakům (nekecám) 8-o Trapně naše výbava byla pouze srp a kosa. Teď necítím ruce,jen se mi klepou jak 80ti leté babce.
Křemilka byla miliónová hodně spinkala v kočárku když nespala tak koukala všude kolem z polosedu. No, za měsíc tam pojedem ještě jednou, protože se to celé nedalo,(udělali jsem tak 2/3) vezmem křovinořez a pořádnou pilu. Zat en rok tam vyrostlo asi 10 cca 2.5 metrových jasanů 8-o
Jinak u nás je vše OK.
JaLo- manžel je dobrej, že alespoň nakrmil, můj chlap se tomu vyhýbá jak může (asi má strach) Jinak žehlit jsem ho viděla jen jednou a to kapesníky :mrgreen: Věřte, byl to zážitek na celej život :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
25.9.11 11:18

To jste si teda mákli, věřim, že jste z toho vyřízený.

Žehlení je u nás čistě ženská práce, bohužel. Naštěstí nejsem maniak a nežehlim každou věc - jen trika a pár věcí, aby se dali líp složit (kapesníky, utěrky, ložní prádlo), na ostatní kašlu :-)

Mimochodem, mám novinu: Kryštůfek včera podnikl první pokusy s lezením - byla jsem v kuchyni, nakoukla do pokojíčku a vidim, jak si to po 4 štráduje asi 1,5 metru směr naše vyděšená číča :-)) Tak mám radost, tímhle tempem budeme moct za 2-3 týdny přestat cvičit - aspoň tak nám to slíbila fyzioterapeutka.
Dneska jedeme na zříceninu Žebrák, tak se těšim, po dlouhé době si uděláme výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
27.9.11 09:13

Jala zvířata jsou dobrá motivace pro děti, mamka má dva pejsky a když tam příjdeme, malou nic jinýho nezajímá.

Jinak zjištěná další alergie asi, po broskvové přesnídávce má malá úplně červený tváře, myslím, že ty jsi to tady psala, že se to malýmu taky udělalo po nějakým ovoci. Za jak dlouho to zmizlo? My to máme už třetí den, né tak moc jak první, ale máme.

A jak bylo na výletě?
Manžel teď bude pět dní doma, tak snad taky někam vyrazíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
27.9.11 11:04

Ahoj, ty červený suchý tváře mu tehdy zmizely za pár dní (čím horší, tím dýl trval návrat k normálu - jednou to byl až týden) - a samozřejmě jsem přestala dávat tu podezřelou potravinu (u nás brokolice, lepek, hruška a pravděpodobně rýžová kaše od Hami).
Jinak skvělá zpráva - zkusila jsem banán a po něm se ta hovínka tak zahustila, že po hlenech nejsou ani památky :-) Tak teď jen pozor, aby neměl zácpu, takže se snažím banán prokládat švestkami a dalším ovocem.
Výlet byl fajn, akorát jsme použili nosítko místo kočárku a asi jsme tím trochu narušili to počínající lezení nebo nevim - zase začal mít nožky daleko od sebe a už neleze.. :-(( Tak snad se to srovná. Musíme si na takové věci dávat pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
27.9.11 18:26

Díky, snad nám to brzy zmizne a právě, až to zmizne, tak jí chci zkusit taky rýžovou kaši od Hami nejspíš to bude ta stejná, co si měla ty, tak jsem zvědavá na reakci.

To by mě nenapadlo, že i to nosítko může mít na to vliv, aby člověk přemýšlel nad vším, co udělá :roll:

Malé dávám banán samostatně taky málo, ale ani mi nepříjde, že by měla zácpu, naštěstí.

Většinou jí dělám dvě jablíčka a když jsou kyselejší, tak to právě osladím banánem, takže je smíchanej s jabkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
27.9.11 21:24

Ahojky holky,
v pondělí jsme byli na tom gastru.
Napěněná stolice, s hlenem -to vysvětlil, že je to znak jen mírného dráždění střeva, na dotaz, co střevo dráždí, když BKM se k dítěti nedostane, neví. Doporučeno dál kojit. Jelikož nevím, zda je ve stolici krev/někdy se objeví tmavěhnědé až černé tečky a nitky/ vyžádala jsem si test na okultní krvácení. Dali mi testovací zkumavku, mám podezřelou stolici až bude nabrat a jim doručit.
Potom jsem zašla na alergo, kde chodí syn i dcera, vysvětlila doktorce problém, hlavně s tím, že malý je pořád tak trochu zahleněný/ zadní rýma, nic neodsajem/ a v úterý příští týden mi udělá odběry /eosonofily, ECP, celkovéIgE/. Píše se, že do půl roku to není průkazné, mi říkala, že se testy běžně dělají i miminkům, tak nevím.
Jinak u nás žádné závratné změny, na bříško se ne a ne otočit.Asi je ještě času dost, tak to nechám plavat.
Pěkné dny, pa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek