Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1879
27.9.11 21:38

Danielo, tak aspoň, že to vysvětlili, že je to jen mírné dráždění střeva.

Jinak jsem zvědavá jak vám dopadnou ty testy z alegologie, protože já slyšela, že do roka nejsou průkazné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
27.9.11 22:09

Taky pořád čtu, že alergo testy vycházejí falešně negativně, ikdyž je alergie přítomna.Uvidíme. jak to celé skončí.
Já jen jsem chtěla mít podklady k tomu, abych se rozhodla, jestli dál kojit či ne. Stolice dobrá nemí, já už nejím skoro nic, teď to zahlenění. Uvažuji tak, že zjistím tím testem na skryté krvácení, zda je ve stolici krev a ty alergo testy k tomu, pak se to dá nějak do kupy, zhodnotí a pak asi rozhodne, co dál s tím kojením.
Ale stejně mi příjde, že to rouhodnutí nechají na mě a navíc už se obvodní nechala slyšet:„Rozhodněte se dobře, kojení je kojení a UM si budete platit sama“. Už teď mi je jesné, že ji případně o každy recept budu muset prosit. To musím ještě nějak pořešit, ach jo! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
27.9.11 22:58

Je fakt, že kojení je kojení, mě primář říkal, když to u malé nastalo, já ztratila mlíko, že je pro ni nejlepší kojení, ať si seženu kojnou......blázen, kde bych ji asi hledala a ani nevím jestli by mi nevadilo, že malá pije třeba od někoho cizího mlíko.
Naše Mudra je jako nic moc, ale recepty píše automaticky, aspoň to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
29.9.11 10:45

Ahoj holky, já Ti, Danielo, rozumím, na jednu stranu chceš kojit, ale na druhou stranu Ti vadí, že má pořád ty potíže. Tohle jsem taky dost zvažovala. Nakonec jsem kojení zrušila, protože jsem se bála, že nepoznám, co je reakce na potravinu a co je reakce na moje mlíko - určitě bych tak nepoznala, že mu vadí brokolice, hrušky a lepek (při kojení měl lehoučký atop a při NADC ho ztratil a objevil se až při těch konkrétních potravinách). Jsem zvědavá, jak dopadnou ty testy na alergo a na to okultní krvácení, držím pěsti!! Jinak NADC Ti může předepsat i gastro a alergo, takže na pediatra odkázaná nejsi, naštěstí :-)

Jinak stolice po nasazení jablíčka a banánu je formovaná, naprosto bez hlenu a skoro bych řekla, že se sklonem k zácpě (včera jsem mu musela i trochu pomoct teploměrem, nechtěl moc jíst a necítil se dobře), takže musím prokládat švestkama. Takže po hlenu ani památky - tak si taky říkám, jestli to u kryštofa není jen podrážděné střevo a čím je stolice řidší, tím je to dráždění větší. V úterý jdeme na gastro, tak jsem zvědavá, co nám řeknou, dám pak vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
29.9.11 10:52

Jani, budu na tebe v úterý myslet. Doufám, že se tam nějak rozumně domluvíte. Já test na OK mám doma a čekám,až bude ve stolici zase něco podezřelého, tak ho udělám. Dali mi test na domácí použití.
S tím kojením a tou pořád ne dobrou stolicí je to přesně jako u Tebe. Dieta přísná /já ovšem s lepkem/, nic do pusy a BKM nedám a stolice blbé. Jen mě uklidňuje to prospívání.
Dnes jsem letěla do poradny a na očkování a narazila jsem si nos-Dovolená :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
29.9.11 10:56

A to vás objednali, i když mají dovolenou?? No to je teda něco.
Jiříček prospívá krásně, to je pravda. Držim palce, aby to krvácení nebylo! Kryštof má furt něco tmavého ve stolici, ale objeví se to vždycky po jablku a banánu a ty to dělají prý běžně, a i test na krvácení tehdy dělali, ale byl negativní, tak se nestresuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
29.9.11 15:06

U nás to funguje tak, že poradna pro kojence je každý čtvrtek a jdeš, který čtvrtek ti vyhovuje, jen musíš dodržet termín, že očkovat se může další hexa třeba od 25. 9., tak ten čt, který trefí, tak tam jdu.Divný systém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
29.9.11 15:59

Aha, tak u nás je poradna v úterý a ve čtvrtek, ale doktorka objednává při každé poradně, takže když odcházím, tak mám další termín v průkazce. Takže se ani nestává, že bychom tam čekali (max 10 min), což je prima. Ještě kdyby nám dávala recepty na ten NADC a byla bych úplně happy :-) Ale třeba jen čeká na zprávu z gastra, aby to měla podložený a nikdo jí nepopotahoval, co já vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.9.11 10:15

Tak dnes jsem udělala test na ok. krvácení-pozitivní. Krev jasně patrná není-krvavé nitky nejsou, ale ten hlen má místy jinou barvu než stolice, tak to byla příměs krve. Ach jo!
V pondělí půjdu na to gastro a budem to řešit. Já jsem úplně v koncích, nevím jak se zařídit. Vím, že tam mi taky nic nerozhodnou, nechají to na mě. Dle předchozích řečí to tak vyznívá.
Jani, ty jsi kojila do 6 měsíců a ta krev se ti taky objevovala sem tam i při dietě až do příkrmů,že?Co tobě říkali? Nevím, jestli kojit do půl roku a pak toho nechat/tj. 6 týdnů ještě/ nebo skončit. Malý je bez kolik, ekzémů, přibývá spíš hodně, já fakt nevím...........A je ta krev a hlen vetšinou vždy z alergie na BKM? Nikdy jsem nečetla, že by podezírali něco jiného, vždy pomýšlí na ABK.Mám obavy.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
1.10.11 21:45

Dany to je mi líto, že test vyšel pozitivně. Nám se dnes objevilo trošinku krve po rýžové kaši HAMI :pocitac: , tak jestli alergie na rýži, nebo to udělala to, že vlastně tím pádem měla celý den mléko, protože se nám stolice upravila, až po příkrmech. To jsou pořád problémy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
1.10.11 21:53

Meliso, jak je Tvoje maličká stará/vlastně mladá/ :lol: ?
Já nevím, jestli to nemám nechat tak, kojit a jestli to nebude dobré s příkrmy, tak dát ten NAC či NADC.
Meliso, jak zlepšilo s příkrmy? Vy jste měli hleny a krev a s příkrmy se začaly stolice lepšit? Měli jste NAC nebo NADC i před příkrmy nebo až po zavedení?
Pro mě je každá rada dobrá v té blbé situaci.Dík. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
1.10.11 22:02

Nám právě začal ten problém,co jsem přestala kojit(ztráta mléka) a malé se nasadil Nutrilon HA, začla mít hleny a krev,tak nám dali Nutrilon Allergy Care a s tím nastalo zlepšení, ale sem tam se krev a hleny objevovaly, přestaly, až po zavedení příkrmů. Asi jak se to mlíko naředí i s něčím jiným, tak právě proto si myslím jestli to ta kaše neudělala, protože se dělá z Nutrilonu a tak malá měla 6 dávek mlíka. Jinak jí dávám denně 4 dávky mlíka a 2 dávky příkrmů. Já být tebou tak bych asi kojila dál, a uvidíš , co ty příkrmy. Jinak malé bude 10.10. 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
2.10.11 15:07

Ahoj holky, to je mi líto s tím testem, že vyšel pozitivně… :cry: Uvidíš, co na to řeknou na gastru.
No, já držela šílenou hypoalergenní dietu (jedla jsem jen potraviny vhodné pro děti jako první příkrmy) až do toho ukončeného 6.měsíce a když se pak pár dní před podáním příkrmů zase objevila krev několikrát za sebou, tak jsem s tím sekla, nasadili jsme NADC a okamžité zlepšení. Nicméně po postupném nasazování příkrmů mám pochybnosti o lepku, brokolici, hrušce, rýži a laktoze. A to jsou věci (kromě toho lepku, laktoza je v MM přirozeně), které jsem jedla při dietě prakticky denně… Takže těžko říct z čeho to bylo - nebo jestli má nesnášenlivost laktozy a spolu s drobnými alergiemi to způsobovalo ty hleny a krev, vážně nevím :nevim:
Tehdy jsem to probírala jen s naší pečlivou pediatričkou, na gastro jdeme prvně až teď v úterý - ale zatím mám od nich neoficiální zprávy, že hleny v malé míře 1-2× denně nevadí. Ptala jsem se i na www.porodnice.cz a tam jinými slovy potvrdili, že je nutný kompromis mezi pestrou stravou a alergiemi = tedy, že občasné malé množství hlenu zřejmě nevadí - obzvlášť když pořádně nevím, co ho může způsobovat.

Jinak týden jsme byli prakticky bez hlenů (asi díky jablku a banánu), včera se při jedné normální stolici trochu hlenu (jakoby bokem) objevilo, ale dneska zase dobrý, tak to neřešim.. Skoro to vypadá, že hlen je pouze tehdy, když je stolice měkkčí - jakoby ho to podráždilo. Když je stolice tvrdší, tak hleny nejsou vůbec.

Melisso, skoro si říkám, že je v té rýžovce od Hami trochu mléka, proto jim to vadí. Zkus dát tu rýžovku například místo bramboru do poledního příkrmu a dávat 4 dávky mléka a 2 příkrmy a uvidíš, jestli se to bude opakovat. Případně pak zkusit obyčejnou rýži uvařit spolu se zeleninou jako příkrm - tím zjistíš, jestli je to reakce na rýži nebo konkrétně na tu kaši od Hami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
2.10.11 18:41

Taky jsem si předtím všimla, že čím byla stolice řidší tím bylo více hlenu a moje mamka je zdravotní sestra, ale né přímo v tomto oboru a taky mi říkala, že je to podráždění střeva.

Díky za radu zkusím tu rýži s příkrmem a uvidím. Každopádně zase musím počkat, až se to malé kakání upraví, včera ta krev byla jen jednou a dnes dvakrát kakala a bylo to dobrý, tak aspoň ještě dva dny vydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
2.10.11 19:56

Tak držím palce! Taky se na tu rýži chystám, ale nejprve chci vyzkoušet hroznové víno, už ho mám koupené, tak ať se nezkazí.
Ještě mám koupenou jáhlovou kaši z DM, tak snad bude chutnat :-) Osobně mám jáhlovou kaši moc ráda, je to mňamka.

Včera jsem mu ráno dala švestku, tak se odpoledne krásně vykakal, ale byl tam ten hlen. Dneska jsem švestku nedala a pro změnu nekakal vůbec - fakt mi to přijde, že čím častěji a měkčeji kaká, tím je to horší - tak musím najít nějaký kompromis mezi zácpou a hlenama. No.. je to náročnej úkol :-) Aspoň že banán to jistí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek