Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sikinko, řekla bych, že takové stavy jsi měla kvůli špatně podáváným lékům (druh/dávkování). Existuje spousta léků, které ti dovolují normálně fungovat a opravdu se po nich člověk cítí dobře. Jednu dobu jsem brala antidepresiva a dostala mě z nejhoršího. Postavila jsem se zas na vlastní nohy, což bych v té době bez nich asi nezvládla.
saracenka píše:
já myslim ,že to zneužívání v rodině zažil kdekdo ..i já bohužel od vlastního otce,asi i proto mám problémy v citové oblasti a jsem dobrý psycho ..co naděláme ..snažim se žít v klidu ..
Mluvíš mi z duše.. je to hrozný když to udělá vlastní otec.. Mám kamarku, kterou vic jak rok zneužíval vlastní tata s dědou.. ta si to ponese do konce života.. Vypadá, ze se s tím už nikdy nevyrovná.. A já to nežažila jen od otce, ale i od 16 letyho kluka. tenkrat mi bylo 14 a znásilnil mě přímo.. To už jsem ale opravdu nikdy nikomu neřekla.. pak by to vypadalo že si fakt vymyšlím..
Bohužel jsem na takový hajzli narážela často.. jednou jsem byla s tetou na jedné ubytovně.. Ona podváděla svýho přitele s jednim ukrajincem.. A já byla s jedním na pokoji a držel mě tam.. zamkl balkon a dveře abych nemohla ven.. Slíkal mě a říkal ať držím hubu že vzbudím chlapy a že budou nasrany.. Vzdy jsem se ním hezky bavila a on si to špatně vyložill Říkal že musíme dokoncit co jsme začali. Bylo to pěkně hnusný.. Zacpával mi pusu a ochmátaval.. pak jusem už ale začala ječet a jeden začal bouchat na zed co se děje.. Pak mě pustil a řekl že jsem scuka vyjebana.. takže to bylo stěstí.. Ale stejně si myslím že jsou furt horší veci.. A kdyby se mu to tenkrat povedlo tak to taky neřeším… prostože furt to není tak zly.. jsou horši veci
Pane bože sis:
![]()
Máš za sebou hodně silný příběh! Přeji ti do života už jen to nejlepší at jsou tvé prioriti kdekoliv.. Nenech si ubližovat, máš nádhernou holčičku, která tě miluje a jsi pro ní všechno zasloužíš si mnohem víc ![]()
Občas se vám zdá že jste na dně, ale není to tak.. Vždy muže být jestě huř..
mě už v životě potkalo taky lecos ,ale ted chci dítě a bude to střed světa …ty už ho máš ..hlavně si nic nevyčítej ,ty za nic nemůžeš ..
sikinka16 píše:
Občas se vám zdá že jste na dně, ale není to tak.. Vždy muže být jestě huř..
Svatá pravda!
sikinkavšechno,co píšeš dokážu nějakým způsobem pochopit a jestliže jsi se dokázala vymanit z ústavů apod. a být dobrou matkou svojí Laurinky,tak je to určitě pravda,co píšeš o tom,že jsi silná osobnost…Chápu,že nic není černobílé a taky už jsem si zažila lecos.ALE,co je strašně špatně je tahle tvá věta: . A to že mi přitel flakl 2 facany, tak za to si z cati mužu sama.. NIKDY,al prostě NIKDY si nemůže ženská za to,že jí chlap dá facky nebo jí zmlátí.A už vůbec není důvod ten,že si někam vyrazíš.A když tě uhodí jednou,tak tě prostě uhodí víckrát a to svému dítěti nesmíš udělat,aby někdy vidělo. Já na tátu vykopla výplň dveří poprvé v šesti letech,když mlátil mámu a pak to léta jen gradovalo až to vygradovalo tak,že mě policajti vezli s rozflákanou hlavou o futra,když jsem bránila mámu.A až pak už konečně došlo k rozvodu,nedokážeš si představit,jak jsem byla šťastná.Odpustit a prominout se dá lecos,ale tohle opravdu ne.Tak ještě seber nějaké ty síly,co v sobě máš a zabojuj.Určitě to dokážeš.
sikinka16 píše:BohunkaP píše:nezlob se na mě.. Ale já taky dokážu kritizovat ostastní.. Jsem kráva že jsem to tu vubec napsala.. To co jsi naspala by mi sedělo jako poučování na ženskou ktera se sebou nechá opravdu mávat jako hadr. nejsem ten typ.. A to že jsem napsala že jsem silna, tak to nevztahuje na tohle.. Jednou jsem tu psala jednu dizkuzi. A tak jsem to psala.. Ale opět vaše reakce nepříčetné.. Takže je hloupost sem psat neco když člověk potřebuje opravdu poradit.. protože člověk se dočká akorat kritizovaní a ponaučovaní.. Narozdíl od ostatních nepišu nikdy jako anonym.. nestidím se za svoje problemy.. Protože problemy má každy.. Píšu vše narovinu jak se věci maji a bez toho abych se schovávala za anonym..
Sikinko: to není o „supr vztahu, ve kterém my ostatní žijeme“… to je o vlastní důstojnosti a sebeúctě. Okolí - a zejména to nejbližší - si k Tobě dovolí jenom to, co jim dovolíš Ty sama.Nikdo nežije v super vztahu - všude je něco. Ale všude musí být zachována určitá hranice, určitý respekt jeden ke druhému.
Nemám v úmyslu Tě tu přesvědčovat, stejně by to k ničemu nevedlo. Jenom je mi strašně smutno z toho, jak hluboce dokáže žena klesnout, jak dokáže ztratit vlastní důstojnost, jak si dokáže přestat vážit sama sebe - a ještě přitom používat výrazy „strašně ho miluju“ a „jsem silná osobnost“.
Sikinko, opravdu jsem absolutně neměla v úmyslu Tě poučovat - ostatní holky pochopily, jak jsem to myslela (za což děkuji), skutečně to bylo jen prosté konstatování, pojmenování situace. Ale chápu, že Ti to mohlo vyznít jinak, protože je to pro Tebe citlivé, nezahojené, rozjitřené.
Mrzí mne, že to byl můj příspěvek, který k tomu rozjitření a rozvíření přispěl. ![]()
BohunkaP píše:sikinka16 píše:BohunkaP píše:nezlob se na mě.. Ale já taky dokážu kritizovat ostastní.. Jsem kráva že jsem to tu vubec napsala.. To co jsi naspala by mi sedělo jako poučování na ženskou ktera se sebou nechá opravdu mávat jako hadr. nejsem ten typ.. A to že jsem napsala že jsem silna, tak to nevztahuje na tohle.. Jednou jsem tu psala jednu dizkuzi. A tak jsem to psala.. Ale opět vaše reakce nepříčetné.. Takže je hloupost sem psat neco když člověk potřebuje opravdu poradit.. protože člověk se dočká akorat kritizovaní a ponaučovaní.. Narozdíl od ostatních nepišu nikdy jako anonym.. nestidím se za svoje problemy.. Protože problemy má každy.. Píšu vše narovinu jak se věci maji a bez toho abych se schovávala za anonym..
Sikinko: to není o „supr vztahu, ve kterém my ostatní žijeme“… to je o vlastní důstojnosti a sebeúctě. Okolí - a zejména to nejbližší - si k Tobě dovolí jenom to, co jim dovolíš Ty sama.Nikdo nežije v super vztahu - všude je něco. Ale všude musí být zachována určitá hranice, určitý respekt jeden ke druhému.
Nemám v úmyslu Tě tu přesvědčovat, stejně by to k ničemu nevedlo. Jenom je mi strašně smutno z toho, jak hluboce dokáže žena klesnout, jak dokáže ztratit vlastní důstojnost, jak si dokáže přestat vážit sama sebe - a ještě přitom používat výrazy „strašně ho miluju“ a „jsem silná osobnost“.Sikinko, opravdu jsem absolutně neměla v úmyslu Tě poučovat - ostatní holky pochopily, jak jsem to myslela (za což děkuji), skutečně to bylo jen prosté konstatování, pojmenování situace. Ale chápu, že Ti to mohlo vyznít jinak, protože je to pro Tebe citlivé, nezahojené, rozjitřené.
Mrzí mne, že to byl můj příspěvek, který k tomu rozjitření a rozvíření přispěl.
Bohunko já se omlouvám za moje reakce.. Asi jsem hodně stahovačná..
Říká mi to každej.. Tak asi na tom něco bude. ![]()
Nic se neděje - s Tvými životními zkušenostmi je to víc než pochopitelné. Je mi moc líto, čím jsi musela projít. I když jsi věkem ještě skoro holka, pereš se s tím vším se statečností, jakou by Ti mohly o mnoho starší ženské závidět.
Hezky to shrnula Tetes - seber nějaké ty zbylé síly a ještě zabojuj. Máš na to, abys to dokázala.
![]()
Siki zatím to tu tak čtu a nechtěla jsem přispívat ale musím.. můj život byl také velmi černý, ošklivý.. nějaké to předávkování, též v péči psychologů, psychoatrů.. různé léky.. zneužívání někým z rodiny.. blabla.. byla toho spousta a taky se člověku nechtělo žít.. víš jediný co ti řeknu, přestaň se v tom babrat, litovat se.. život je dar.. tak tak s ním nakládej.. já udělala tu pomyslnou čáru za svým životem už před lety, našla si chlapa, kterej nekopíroval všechny předchozí typy které mě prostě táhli.. syčáky.. zlosiny.. má taky svoje mouchy ale takové co nebolí…
tak se seber.. život máš jen jeden !!!!! Nepros*r si ho