Hlídá váš manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1219
23.6.15 11:05

@Pifinka takového chlapa bych nechtěla ani za nic… ten můj teda funguje stoprocentně, nejen když potřebuju…
nedivím se, že tě to štve… je to vaše společné dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
23.6.15 11:09

Ja chodím cvičit 3× večer. máme dvě děti 3,5 a 1,5 roku. Tatínek vykoupe dá večeři a uspává. O víkendu chodíme ven společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
23.6.15 11:17

@Pifinka u nás hlídá kdykoliv je potřeba. Poslední dobou se musím učit tak na něj padá starost o děti ihned po příchodu z práce a mě volá k navečeřené malé, ať jí jdu nakojit a uspat.
V normální době se po příchodu z práce staráme o děti oba a domácí práce taky oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.6.15 11:17

@Pifinka
Taky chápu, že tě to štve.
Asi bych zohlednila, co dělá muž za práci, jestli „kope kanály“ a je fakt tak servanej, nebo jak.
Jinak můj muž tedy pracuje a doma pomáhá naprosto běžně, synovi se věnuje dostatečně. Bere ho ven. O víkendu s ním většinou je celé dny, teď tedy opravujeme dům, tak povětšinou maká tam, takže je to celé na mě, ale vždycky si ho tam aspoň na chvilku vezme a „pracují“ spolu:)
Když byl syn úplně malý, vždycky si ho vzal odpoledne na prochajdu, když dojel dřív domů. Oba chodíme s kamarády podle domluvy, jak se nám zachce.
Kdyby mi chlap ležel u telky a já neustále lítala jak kuna, vynesla bych ho v zubech:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
23.6.15 11:20

@Pifinka Tenhle stav se bohužel nezmění, dokud tvůj manžel nepochopí, že celodenní péče o dítě a domácnost JE TAKY PRÁCE. Tudíž stejně jako on trvá na svém právu si po práci odpočinout, měl by respektovat i tvoje právo na totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
23.6.15 11:21

@Pifinka Myslím, že hodně záleží na tom, jak jste žili před dítětem. Mě nikdy neimponovali chlapi zvyklí chodit do hospody, na fotbal a o víkendu vyspávat. Narozením dítěte se žádný chlap nezmění, jestli to takhle bylo i dřív, tak jsi nemohla čekat nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
23.6.15 11:27

CMy máme společnou domácnost i děti, takže se o obojí staráme oba… oba děláme co je potřeba…pokud vidí, že jsem unavená, tak mne nechá vyspat stejně jako já jeho…pokud jsme oba doma, tak o kluky se staráme zároveň…vždy jsme všechno dělali spolu..i před dětmi.. nikdy nebylo, že já bych uklízela a on seděl u tv…vždy mi šel pomoci a pak to bylo dřív a měli jsme oba volno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pifinka

No holky jak to tak čtu, tak jsem teda naprudnutá ještě víc. Nepracuje fyzicky, dělá obchodďáka, peníze nosí domů moc pěkný, na to si fakt stěžovat nemůžu, ale to je celý. Bydlíme u mejch rodičů v baráku s velikou zahradou a můj 60ti letej táta celej víkend kmitá kolem domu a ten můj leží a zívá. Jsem z něj hotová. Jsme spolu 7 let, línej byl vždycky, ale buď né tolik, nebo jsem to neviděla, nevim, bydleli jsme v Praze v bytě, tam nebylo potřeba nic dělat, nebylo ještě dítě, tak to asi tak nevadilo… navíc se teď furt hádáme, on mi vyčítá že jsem fůrie, že pořád prudim, když já jsem fakt na něj už uplně alergická. Jenže co s tim?

• Citovat
  • Upravit
47103

Manžel se stará pravidelně každé pondělí večer a pak nárazově dle potřeby, tj. kdykoliv je doma a já potřebuju / chci někam jet, tak prostě jedu. Neptám se ho, víceméně to slušně oznamuji. Jde o nákupy, doktory, sedánky s kamarádkama, pracovní záležitosti, srazy s kolegama z práce, prostě cokoliv. Myslím, že tak 2× týdně někde určitě jsem.

PS: on naopak nechodí nikam, takže ani nejde o nějaké fifty fifty.

PPS: samozřejmě po práci pomáhá doma, vykoupe, uloží, vyklidí myčku, vynese koš, postará se o zahradu, stará se mi o auto. Práci má poměrně namáhavou, ne fyzicky, vyčerpaný chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
23.6.15 11:29

@Pifinka Spousta chlapů prostě neví, co s miminem dělat, tak se tomu vyhýbají. Můj manžel sice hlídal dceru od narození, když jsem potřebovala, ale užívat si to s ní začal až tak okolo těch dvou let, kdy už je s ní fakt zábava. Má ji rád od narození a vždycky pomáhal, ale někdo holt na malé děti není :nevim: zkus počkat, třeba to bude časem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
23.6.15 11:30

@Pifinka tak pokud byl takový i před dítětem, tak se prostě nezmění…prostě takový je…můžeš zkusit to s ním probrat, protože ted asi máte jedno dítě, pokud budete mít i druhé a pak půjdeš do práce, tak to pro tebe bude mazec…to mi věř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.6.15 11:35

@Pifinka
jako třeba chápu, že se mu nechce makat na baráku, když to „není jeho“, ale bydlí tam, tak by měl přiložit ruku k dílu.. Chápala bych, že spoustu chlapů nemá k miminům vztah - až jsou třeba větší, dokud jsou mrňaví, tak neví co s nimi. Ale vadilo by mi, že nemaká jinak.
Je to těžké, taky bych úplně nevěděla jak na to, chlapi dokážou být zabejčení a přesvědčení o své vlastní pravdě. :-/ U nás je ale zvykem, že muž dělá kolem domu a co se syn narodil, tak pomáhá i doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.15 11:36

Manžel je taky obchoďák. Radši to dávám anonymně, nechce se mi to psát pod svými nickem.

Peněz nosí relativně také dost, jeho práce je ta „hlavní“ v naší rodině, jemu se přízpůsobuje chod domácnosti, nebere si nikdy OČR a takové věci. Ale i já slušně vydělávám, jsem soběstačná. Nicméně starost o děti v jeho pracovní době je moje věc (společně s paní na hlídání to zvládám).

Pomáhá ale s naprostou samozřejmostí. Nebereme to ani jako „pomoc“, prostě se stará o děti. Dělá všechno. Jen nedokáže udržet pořádek a neumí vařit, takže praška, nakupování, jídlo - to je na mně. Kdykoliv potřebuji večer a je doma, tak má děti na starosti a já jdu ven (nebo jinam :-) ) On sám nikam nechodí, nevyhledáváno. Z práce jezdí opravdu unavený, tak to asi každý. Děti máme dvě. Už od narození mě zastupoval. Od přebalování po koupání.

• Citovat
  • Upravit
227
23.6.15 11:36

Tak můj partner hlídal jen jednou a to je dceři 2 a půl. A pak těch keců že chudák byl doma a já se někde courala. Závidím vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.6.15 11:42

Můj muž dělá od 6,30 do 18-19hod, přijede, nají se a jde dělat ven(např dříví, oprava aut) nebo na barák. Víkendy dělá na baráku. Takže nehlídá. Samozřejmě, pokud potřebuji, tak pohlídá bez řečí. Ale vzhledem k tomu, že takto maká a i o víkendech vstává mezi 5-6ráno, tak ho nechávám být - barák opravuje pro nás.
Jinak si s dětma hraje, denně je koupe, malou si občas i bere na barák (je jí 4,5). Ale syna tolik ne, ten je o 3roky mladší a moc nevydrží na jednom místě, takže by muž nic neudělal.
Pokud by můj muž byl ale takový, že by se válel u TV, PC nebo vyspával a pak šel jen za svými koníčky, tak by se mi to těžce nelíbilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí