Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemám vůbec žádný problém. Hlídá kdykoli, jakkoli dlouho. A rád. A je na něj spolehnutí.
ahoj hlídá skoro pořád,chodím občas do práce a není problém a ještě 2× týdně cvičit.Někdy mám ten pocit,že líp než já
![]()
Já taky prvně četla Hlídá VÁS manžel ![]()
Jinak děti přece nejsou jen matky, ale i otce, takže občas někam zajít přece může každý rodič. U nás to teda tak máme zavedené ![]()
Když to tady tak čtu, připadá mi, že máte zázračné muže, nebo naopak já partnera na nic. Máme ročního chlapečka a za celou dobu hlídal 4 hodiny. U nás to funguje tak, že on „vydělává“ peníze a já se starám… A někam jít třeba večer? To bych si nemohla dovolit na to ani pomyslet.
Ivlis píše:
Když to tady tak čtu, připadá mi, že máte zázračné muže, nebo naopak já partnera na nic. Máme ročního chlapečka a za celou dobu hlídal 4 hodiny. U nás to funguje tak, že on „vydělává“ peníze a já se starám… A někam jít třeba večer? To bych si nemohla dovolit na to ani pomyslet.
A to mě třeba furt vyhání, at si večer někam vyrazím. Ale co mám kámošky, tak bud nepijou nebo mají malé děti a nebo jsou těhotné
Jedině chodím 3× v týdnu cvičit a někdy třeba na masáž, ke kadeřníkovi apod.
Jinak dítě je na 50% otce, tak by se měl taky starat.
Jakože vám oběma přijde v pohodě nejít rok do kina, do divadla, za sportem nebo za kámoškama?? ![]()
zRadus píše:
Já taky prvně četla Hlídá VÁS manžel
Jinak děti přece nejsou jen matky, ale i otce, takže občas někam zajít přece může každý rodič. U nás to teda tak máme zavedené
Já četla totéž ![]()
Manžel hlídá ochotně. Chodím jeden den v týdnu do práce, tak je s ní celý den. Taky to máme vyvážené. Takže není problém vypadnout z domu.
Ivlis píše:
To musí být k zbláznění…jak nejdu 14 dní, tak jsem schopná vraždit a první na ráně je dítě
Někdy člověk prostě potřebuje vypnout a já si třeba vylít hlavu ![]()
Ivlis píše:
Rekla bych partnera na nic.Me nikam nepustit nebo nejit aspon spolu tak je po me.
ted je 6tyden pryc sluzebne a ja si musela 2× domluvit hlidani aspon na vecer abych nekam vyrazila jinak by me odvezli.
ivlis - nemáme zázračné muže, taky maj svý mouchy jako každej
ale ty děti jsou přece taky jeho nejen moje, na 50 % jak tu někdo psal, takže fakt neni problém když chci vyrazit .....
Ivlis píše:
Bé je správně…
Na tom, že se otec umí postarat o SVÉ dítě není přece nic zázračného!
Asi sis toho svého moc rozmazlila.
Už kvůli dobrému vztahu mezi otcem a dcerou je důležité, aby se na péči o ni co nejvíce podílel. Čím více jsou spolu, tím větší a hlubší láska mezi nimi bude.
Dopřej to jim i sobě. ![]()
Taky u nás funguje, že když jeden z nás chce jít, tak jde a je jedno, jestli to jsem já nebo on, je pravda, že manžel jde asi častěji, ale ani já se nijak neupejpám, rozhodně s tím nemá žádný problém.
Hlídá a rád,nechodím tedy často,ale když chci jdu.Oznámím dopředu že třeba pojedu na víkend ke kamarádce(což je tak jednou za půl roku)aby s tím počítal a jedu.To samé on.
Nehlídá, stará se kdy je třeba, jsou to i jeho děti, Vy snad své děti hlídáte?
Čau ženy, jak často má váš partner na starosti dítka? Chtěla jsem po tom mém, aby si bral malou (7m) jedno odpoledne týdně a jeden víkendovej den abych si mohla jít zacvičit, na nákup, na kafe, nebo si bejt doma, hodit nohy nahoru a nedělat nic, to je jedno, prostě čas jen pro mě. Máme jen jedny prarodiče a ty o malou moc nestojej, takže o hlídání bych jim neřekla. No a můj navrhovanej model doma naprosto nefunguje, muž mi vyčítá, že je vorvanej z práce a nechce doma nic dělat. Malou pomazlí, pohraje si s ní, ale to je vše. Pak se svalí k tv nebo k počítači a tomu se věnuje dokud nejde spát. Víkendy se chce vyspat, takže sobotu spí třeba do jedný, pak nás většinou vezme na nějakej výlet, v neděli mě teda nechá spát dopoledne a s malou jde z ložnice když se probudí, pak to ale musí dospat odpoledne. Sám se chodí bavit minimálně jednou nebo dvakrýt týdně, buď na fotbal, nebo s kámošema do hospody. Doma nepomůže s ničím, když chci aby vynesl odpadky, tak nechápe, jak to po něm můžu chtít, když jsem doma a on pracuje… Jsem nespokojená, mám pocit že se sem chodí jen vyspat, umýt a najíst, takže jsem na něj pak protivná a hádáme se… jak je to u vás, máte to stejně, nebo vám partner pomáhá a bere si děti?