Hlídání 3 měsíčního mimča

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9935
17.6.16 15:56
@LibyB píše:
Ahoj maminky, za měsíc máme velkou rodinnou oslavu, na kterou jsou pozvaní opravdu všichni z rodiny. Přemýšlím o možnosti, že by mi mého 3 měsíčního prcka pohlídala přes noc kamarádka. Už nekojím…Co si o tom myslíte? Hodně váhám…

Hele takhle, záleží jak moc kamarádce věříš. Pokud máš jistotu, že je spolehlivá a ty máš na oslavu chuť jít…proč ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
17.6.16 15:58

Tady se pořád řeší schopnost kamarádky pohlídat. Ale to je ve vašich rodinách normální, že slavíte bez dětí? Neřeknu, kdyby šla na oslavu s nějakými kamarády nebo na svatbu kamarádky, ale na rodinnou oslavu nebrat dítě mi přijde přinejmensším zvláští.

• Citovat
  • Upravit
6650
17.6.16 16:02

Když vezmu svoji zkušenost, tak ve 3-4 měsících by syn neměl problém, aby ho uložil někdo jiný. Teď mu bude 10 měsíců a uložit se nechá jen ode mně a od manžela. Jakmile se ho snaží uložit babička na kterou je zvyklý, tak je z běžného uspávání co trvá ani ne 10 minut boj na dvě hodiny, který skončí tím, že zoufalá babička ukládá do kočárku a jezdí přes práh než prcek usne. Ještě ho umí uložit švagrová, ale to je kouzelná ženská, která uloží a nakrmí i absolutního nespavce a nejedlíka.
Teď měl oslavu můj táta a manžel chtěl dát syna má hlídáni ke švagrové, tak jsem ho musela zarazit, všichni se totiž na prcka těšili a celou oslavu, cca 6 hodin, jsem syna viděla jen na nakrmení a přebalení a to krmení vypadalo tak, že se mě zeptali kde má jídlo a lžičku a nechali se opatlat bramborem a zelím sami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.6.16 16:04
@Mufina píše:
Tady se pořád řeší schopnost kamarádky pohlídat. Ale to je ve vašich rodinách normální, že slavíte bez dětí? Neřeknu, kdyby šla na oslavu s nějakými kamarády nebo na svatbu kamarádky, ale na rodinnou oslavu nebrat dítě mi přijde přinejmensším zvláští.

Ale já bych ho tam přece vzala!!! To hlídání jsem řešila až na večer/noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
17.6.16 16:10
@LibyB píše:

Tak mě tak napadá, hele neřeš to už, vrzni ho večer kamarádce pokud si ho netroufáš vzít s sebou jak tu radily, když se kamarádka nabídla, je fakt zlatá. A uvidíte. Všichni tři. Máš to kousek, kdyby cokoliv, kamarádka zavolá a ty si dítě mužeš odvézt domu a slavení ukončit. Když bude všechno ok, kámoška hlídá, dítě si chrupká, případně papká a ty slavíš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.6.16 16:15
@Hermio píše:
Tak mě tak napadá, hele neřeš to už, vrzni ho večer kamarádce pokud si ho netroufáš vzít s sebou jak tu radily, když se kamarádka nabídla, je fakt zlatá. A uvidíte. Všichni tři. Máš to kousek, kdyby cokoliv, kamarádka zavolá a ty si dítě mužeš odvézt domu a slavení ukončit. Když bude všechno ok, kámoška hlídá, dítě si chrupká, případně papká a ty slavíš. :palec:

Moc děkuju :-). Už nebudu řezat a uvidím…je to až za měsíc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
17.6.16 16:33
@LibyB píše:

No, u nás by to bylo divné i tak, ale asi to máme jinak. Když je to rodinná oslava tak všichni ví, že mám děti (a nejen já) a že je třeba jim trochu tu oslavu přizpůsobit, takže se začíná slavit dříve a pokud možno jsou oslavy venku v létě. Navíc u nás by nebyl problém, aby kdyžtak babičky a dědečkové povozili kočárek (minule nadšeně vozila i sestřenice, ona má už děti odrostlé) a tak by se dala překlenout i noc. To tě vůbec nesoudím, jen mě to prostě v souvislosti s rodinnou oslavou překvapilo, že řešíš hlídání.

• Citovat
  • Upravit
29577
17.6.16 17:05

@LibyB heled´nedala bych tady na ty šílený scénáře. Ty znáš své dítě nejlíp. Jestli víš, že v noci spí a budí se akorát na krmení, tak kde je problém? Nikde. Stačí milá náruč, zkušená ženská, co umí dítě přebalit a nakrmit, poradit si. Tak se jednou mimi vyspí v náruči jiné ženy, která ví, co je třeba, to je celé.
Já taky hlídám vnučku a to od necelých dvou měsíců i na noc. Ona začíná vnímat cizí lidi až ted´před půlrokem. Mě už pozná. Ale garantuji ti, že kdyby ji přede dvěma měsíci hlídal třeba čert, je jí to fuk. Potřebovala jen svůj režim, jídlo a na noc přitulit, uchopit za ručičku a i v cizím prostředí spala jak zabitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
17.6.16 17:16

Ja bych se toho nebala. Byli jsme takto s manzelem znamym na svatbe ve vedlejsim meste. Mladsi dcera mela tenkrat 6 tydnu a hlidala ji babicka u sebe doma. Starsi dvouletou jsme meli sebou. S babickou jsme byli domluveni, ze je mozne, ze se vratime az druhy den, ale nakonec jsme byli vecer doma. Takze hlidala jen cely den. Ale klidne by s ni byla i pres noc. Problem byl ve me, sama nemam rada nocni zivot a chtela jsem domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
17.6.16 17:16

Ja bych se toho nebala. Byli jsme takto s manzelem znamym na svatbe ve vedlejsim meste. Mladsi dcera mela tenkrat 6 tydnu a hlidala ji babicka u sebe doma. Starsi dvouletou jsme meli sebou. S babickou jsme byli domluveni, ze je mozne, ze se vratime az druhy den, ale nakonec jsme byli vecer doma. Takze hlidala jen cely den. Ale klidne by s ni byla i pres noc. Problem byl ve me, sama nemam rada nocni zivot a chtela jsem domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
17.6.16 17:47
@Mišmiš píše:
Malo informaci o kamardce.
Pokud je schopna te zastoupit + je to uz taky maminka tak vubec nevidim problem proc nenechat miminko pohlidat a uzit si vecer!!!
Na tvem miste bych zorganizovala vecer na necisto - hezky si udelat holcici vecer, nech kamaradku at se o mrne postara jako by jsi tam nebyla. Sleduj jak jim to jde a vecer si udelejte holcici. A kdyz to bude ok tak ten vecer oslavy normalne odjed a budes v klidu. Pokud by trvala na tom, ze hlidat bude u ni (treba ma taky male dite?) tak to same ale u ni - prijela bych jeden vecer na holcici mejdlo s miminkem a sledovala jestli te zastoupi.
Vaz si toho!! Hlidani miminek nabizeji opravdu kamaradky ;)
Ja bych toho urcite vyuzila. Jeden vecer za x dobu, ne ze bych zneuzivala dobroty kamardky.
Me by se libilo byt zastupitelna po vecerech/nocech pravidelne - tedy placena sluzba hlidacky. Ale do toho se mi nechce tak to porad odkladam a asi se na to vykaslu
Obcasnou vypomoc schopne kamaradky bych ale opravdu neodmitlaPříspěvek upraven 17.06.16 v 15:29

Tyjo, tak do toho bych byt kamaradkou nesla 8o Nabidnout nekomu hlidani a muset pred tim skladat „zkousku zdatnosti“…to mi pripada divny :nevim:

Predpokladam, ze se znaji, tak asi zakladatelka vi, jestli je kamaradka schopna obstarat dite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
17.6.16 17:57
@Pomka píše:
@LibyB co to je za oslavu? Já osobně bych tam byla s miminem a potom jela prostě domů :nevim:

Pod toto se podepisuju - když rodinná oslava celé rodiny, tak s celou rodinou včetně nejmladšího člena. Takhle malé miminko jsem svěřovala na hlídání akorát tatínkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.6.16 18:02

@LibyB taky bych ti poradila pokud ho nechceš dávat kamosce tak si ho vem sebou a uvidíš. Třeba z ti bude spokojene chrnet v kočárku. My byli s přítelem poprvé pryč když byly malýmu 3 měsíce a hlídala nám ho babička i přes noc a vše bylo v poho ale my bydlíme v jednom baráku takže Malej byl jen o patro níž a mamka má svou postylku pro vnoucka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
17.6.16 18:35
@LibyB píše:
@Tichošlápek No já právě nevím, jak bych to zvládla…jestli bych si tu oslavu vůbec užila…na druhou stranu mě mrzí, že bych tam nemohla být a nebo jen na odpoledne… :-( :nevim: :nevim: :nevim:

já jsem dala babičce-mámě tříměsíčního synka na dvě hodiny pohlídat s tím, že jsem šla na oslavu a raut. No, když jsem odjížděla, tak se mi hrnuly slzy do očí a potom jsem jí furt psala a volala, jestli je vše ok. Stejně jsem si to neužila. Od té doby jede prcek se mnou a jak nás to přestane bavit, tak prostě jedem domů.
Na celou noc, to mi připadá příliš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.6.16 18:49

Mit kamaradku ochotnou mi pohlidat mimino pres noc, abych si mohla uzit oslavu a rano patricne dospat, tak ji libam nohy. Mas mesic na to, vyzkouset to predem, tak na co cekas. Kamaradka ma tri deti, jak pises, tak nejspis nebude patrit mezi ty, u kterych by ses musela bat ohledne pece o decko. A uzasnou matku z tebe nedela poctive hrabani se v plinach, ani tahani mimina na oslavu, jako nejakeho stenete. 3m dite po tobe ani nevzdechne, staci mu pochovani, cista plina, flaska a zajimavy oblicej.

edit-a uvedom si, ze do budoucna to bude nejakou dobu jen a jen horsi, brzo diteti porostou zuby, bude mit pevne zafixovanou ukladajici osobu a prostredi, bude u druhych na ruce rvat, bude mit separacku. S nejvetsi pravdepodobnosti bude udani ditete v pristich mesicich opravdu problem, ted jde pouze a jen o tvuj jemnocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová