Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, mám možnost hlídat 5 letého kluka a tak si něco přivydělat. Odpověděla jsem na poptávku a teď mám dilema, jestli do toho jít nebo ne. Sama mám 5 letého syna, který chodí do školky a cizího klučinu by paní vozila k nám, takže by si hrál s jeho hračkama a tak.. Takže mě to odrazuje, vůbec nevím.. Do. Toho mám ještě 3 měsíční mimčo, které je tedy hodné. Maminka a sestra mě od toho odrazují. Lákal mě přivýdělek, ale zas nechci, aby na tom byli byti moje děti.. Má s tím někdo zkušenost? A kolik je tak adekvátní částka za hlídání? Já si řekla o 200 Kč za hodinu.
Já bych cizí dítě nehlídala. Co když se mu něco stane? Třeba si v rámci divoké hry rozbije hlavu…Nerada i vozím dceřiny kamarádky v autě. Cítím za ty cizí děti hrozně velkou zodpovědnost. A naopak bych teda nedala své dítě cizí ženě. Maximálně kamarádce, kterou dobře znám.
Edit. Teď jsem ještě dočetla, že tvůj syn bude ve školce. No tak to už vůbec ne. To mi přijde hrozně nespravedlivé vůči vlastnímu dítěti. A ne kvůli hračkám. Ty nejsou z mýdla, ty se neopotřebují.
Příspěvek upraven 11.12.20 v 09:28
Tak nepíšeš, jak dlouho u vás denně bude. To je docela podstatné. To, že by si jiné dítě hrálo s hračkami mého dítěte, by mi bylo asi jedno. A 200 Kč na hodinu si myslím, je docela slušná částka. Předpokládám, že to bude načerno a pojištění a daň z toho odvádět nebudeš, ne?
Já bych s tím měla problém hlavně proto, že vlastní syn by byl ve školce a místo toho bys tam měla cizího. Jakože z pohledu tvého syna je to takové nespravedlivé
Klučík nechodí do školky? Není předškolák? Na kolik hodin denně by to bylo?
Nevím no, přišlo by mi divné odvézt svoje dítě do školky a vzít si domů cizí dítě. Na kolik hodin za den bys ho hlídala?
@unuděná no právě.. Každopádně paní přijde 200 Kč moc, tak odmítla a já bych za tu odpovědnost méně asi nechtěla. Tak je to vyřešeno..
@Katka372 píše:
@unuděná no právě.. Každopádně paní přijde 200 Kč moc, tak odmítla a já bych za tu odpovědnost méně asi nechtěla. Tak je to vyřešeno..
Tak jestli to mělo být hlídání na pokrytí pracovní doby, řekněme 6-8 hodin, tak to hodně je. Pokud hodinka, dvě, než si nakoupí a uklidí, tak mi to přijde celkem adekvátní.
Hlídala bys denně, nebo občas? Kolik hodin?
200 Kč je podle mě fér.
Máme velký dům, tři děti, nejmladší je mimino. Nevadilo by mi pohlídat další dítě u nás, s našima hračkama a svačinou. Nesmělo by to být na úkor dětí, to znamená Klouček by musel být samostatný, a musela bych mít prostor vyzvednout svoje že školky poo
Jinak 3 nebo 4 asi není takový rozdíl
Sama bych takovou brigádu klidně brala.
@Katka372 Tak pokud by u tebe bylo dítě třeba 5 hod denně, tak by se paní asi nedoplatila, to už by mohla dát dítě do soukromé školky
Taky mi to přijde docela dost teda.
@Katka372 Cizí děti jsem kdysi hlídala, jaké jiné taky hlídat pokud se jedná o výdělek
Každopádně je trošku zvláštní, že 5lete nechodí do školky, 200kc na hodinu je docela dost v případě častého hlídání.
Zkus to a uvidíš.. Já bych si chtěla užívat prcka, ne hlídat cizího sviste.. Ale zase jako brigáda fajn a peníze pěkné.. Třeba bude klučina v klidu
Ale už psala, že je to moc, tak odmítla. Aspoň už se nemusím rozhodovat. Já mám nejspíš poslední dítě, tak si to chci užít, ale přivýdělek mě lákal
tak nevadí
@Katka372 píše:
A co si krava myslela? Ze ji bude nekdo hlidat decko za pade? Nachcal bych ji, je to nevdecne. Na zacatku jak jsi napsala 200, tak jsem si rikal, ze jsi rekla malo. Za 200 bych nehlidal ani psa.
@arinecka píše:
@Katka372 Tak pokud by u tebe bylo dítě třeba 5 hod denně, tak by se paní asi nedoplatila, to už by mohla dát dítě do soukromé školkyTaky mi to přijde docela dost teda.
A za kolik myslis, ze bude nekdo prebirat zodpovednost? Za pul sta? To bych musel spadnout z visne.