Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řeči typu „to ještě nic není, bude hůř“ na začátku porodu. Potom: „jé vy máte jenom maličké strie tady dole“. Oslovení „maminko“. Vše jsem zažila od personálu a považuji za neprofesionální, i když možná dobře myšlené.
Můj příbuzný zažil celkem paniku včetně sprostých nadávek, když se zaseklo ramínko. Prý málem omdlel hrůzou, rodička to naštěstí nevnímala a miminko bylo nakonec v pořádku.
V průběhu porodu mi pomohlo spíš méňě slov, ujištění, že je všechno v pořádku, pokud byl někde problém, tak vysvětlení. Totéž, pokud se do porodu nějak zasahovalo. Taky by se mohl personál nemocnic naučit pozdravit a představit se, ty tři vteřiny udělají fakt hodně a ne všichni to dělají.
@CokeLady píše:
Mně už to přijde trapnéVždycky jednou za pár dní admin založí téma, které se moc neujme, pár lidí tedy přispěje, Vy poté zkopírujete ty příspěvky do článku
. Jaký to má smysl? Takhle se články opravu nepíší - na diskusích vyškemrat názory a odpovědi a poté je zkopírovat. Větší informační hodnotu mají samotné diskuse. Plus tedy navíc to není článek, jen kompilace z diskusí, proč to děláte?
Vid? Mne to prijde jak nejaka skolni uloha. Kdyby ten „clanek“ davali alespon na jiny server, ale hodit sem diskuzi s tematem, tu si precist a za 2-3 dny najit clanek temer s tim samym? ![]()
U přijmu doktor v 1h ráno „Tak si vylezte na tu kozu!!! Ja: "ale mne praskla voda a stále teče.“ Doktor: „A co jako??? Chci to vidět!!! ( po tom co dostal muj vaginalni obchlust plodovou vodou sklapl
"sestro doneste hadru!!!“… „Neječte tu jak cikánka, ze sesterny vám počítáme kontrakce“. (Holt jsem si trochu jekla u kontrakce -prvorodička nevyspaná vyjukaná voda praskla ve 1 rano ve 2 jsem byla v nemocnici a v 14:15 mala narozena )"Vy jste nechodila na předporodní kurz?
"!!! ( a moje babička taky ne a porodila 5 dětí
)
Koukam, ze v nekterych porodnicich je ten personal docela sila
mi prijde, ze ty sestry, porodni asistentky atd. snad nikdy sami nerodily podle toho co tu ctu jak jsou prijemny ![]()
@a12 když začneš rodit v noci a přijedeš do nemocnice, tak uplně na facku ![]()
@MiaRimonta píše:
@a12 když začneš rodit v noci a přijedeš do nemocnice, tak uplně na facku
@a12 píše:jo, takze kdyby nahodou chtelo jit druhy ven v noci tak ho tam radsi za kazdou cenu udrzet a prijet az rano
Přesně tak
ja se o to taky budu pokoušet v řijnu
ale i přes den se dá určitě narazit na asistentky, které nesnáši svou práci ![]()
@MiaRimonta píše:
@a12 když začneš rodit v noci a přijedeš do nemocnice, tak uplně na facku
Nesmíš ty porodnice paušalizovat… s mojí 4 ranní neměl nikdo sebemenší problém.
Po 38hodinovem porodu, ukoncem CS, mi nejaka sestra rekla: Do priste by jste mela alespoň 30kg shodit, neda se na vas divat..
nezmohla jsem se na slovo, ale jelikož to rekla, pred porodníkem hodne, ale hodne ji serval. Ovšem mne fakt do smichu nebylo
![]()
Ale uz je to deset let, byla jsem mlada a bl.. dneska bych min. podala stiznost. ![]()
@marra2 píše:
Po 38hodinovem porodu, ukoncem CS, mi nejaka sestra rekla: Do priste by jste mela alespoň 30kg shodit, neda se na vas divat..nezmohla jsem se na slovo, ale jelikož to rekla, pred porodníkem hodne, ale hodne ji serval. Ovšem mne fakt do smichu nebylo
![]()
Ale uz je to deset let, byla jsem mlada a bl.. dneska bych min. podala stiznost.
jezis marja to snad ani neni mozny co si dovolej
![]()
@marra2 jo, u mne po 56 h. porodu a akutní SC, kdy jsem byla štastná, že mám zdravé dítě, byla jediná věta lékaře - „císařský řez, neúspěch porodníka“ sundal rukavice a šel. No pak mi druhá lékařka řekla, že je to kluk, zdravý a že gratuluje ![]()
@Petulka1234 @speedyy kdo by je dával od sebe, když si brala nějakou jehlu tupou velkou ze mi prorazi tu plodovku ![]()