Hoteliér v restauraci nechce děti - jaký na to máte názor?

20848
28.4.16 14:56

Hoteliér v restauraci nechce děti

Dobrý den,

Poslední dobou se zvyšuje počet restaurací a kaváren, které odmítají přístup rodičů spolu s jejich dětmi.

Posledním případem je Hotel v Mladé Boleslavi - příběh si můžete přečíst zde..

Setkali jste se s podobnou situací, kdy jste museli opustit veřejný prostor? Jaký máte na situaci názor? Přijde vám, že jsou v tomto ohledu rodiče diskriminováni? Měly by se otevřít speciální rodinné kavárny a restaurace, pro klid všech?

Podělte se s námi o váš názor

Všechny maminky a jejich děti zdraví :kytka:
Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
970
28.4.16 14:58

Jeho byznys, jeho volba…tak půjdeme jinam, možností je spousta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.4.16 15:02

Ja to chápu, někoho cizi deti proste obtěžují. Ma na to plné právo a my se prizpusobime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156

Je to něčí hotel, tudíž ten někdo si může nastavit vstup pro koho chce, jeho volba, stejne jako moje volba je tam jít/nejít. Nemám s tím žádný problém, ač dítě mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583

Podnikatel může mít podnik jaký chce a když se rozhodne zakázat kuřáky, nekuřáky, děti, černý, bílý, je to jeho věc. Jeho záměr chápu, i hotely u moře jsou některé pro lidi bez dětí - je to jednoduché, děti jsou divoké, hlučné a někdo chce prostě relaxovat. Některé wellness zony jsou též pro děti např. od 13 let a je to hlavně kvůli klidu. Nikdo vás tam nenutí chodit, vyberte si s dětmi jinou restauraci, která bude k dětem vstřícná. Na jedné straně se zřizují baby friendly, na druhou stranu jsou i podniky, kde se prostě děti nenosí. Proč to nějak řešit.
A tahle aféra s netopýrem je už nějaký měsíc stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
28.4.16 15:05

Mám děti a pokud by mi někdo řekl, že si nepřeje vstup dětí do jeho restaurace-chápala bych to a šla bych jinam.
Nevidím na tom nic špatného. Myslím, že každý restauratér by si měl mít možnost vybrat jak a pro koho svůj podnik povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
@admin píše:
Dobrý den,

Poslední dobou se zvyšuje počet restaurací a kaváren, které odmítají přístup rodičů spolu s jejich dětmi.

Posledním případem je Hotel v Mladé Boleslavi - příběh si můžete přečíst zde..

Setkali jste se s podobnou situací, kdy jste museli opustit veřejný prostor? Jaký máte na situaci názor? Přijde vám, že jsou v tomto ohledu rodiče diskriminováni? Měly by se otevřít speciální rodinné kavárny a restaurace, pro klid všech?

Podělte se s námi o váš názor

Všechny maminky a jejich děti zdraví :kytka:
Andrea

Nestkala a s klidovym srdcem bych mu rekla ze je to jeho minus a odesla bych jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248

Nevadi mi to, i kdyz mam dve male deti, restauraci a kavaren je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
28.4.16 15:06

Já to chápu, je to každého volba. Je to jako s kouřením, někdo má kuřáckou restaurauci, někdo ne. Ne každý má rád řev dětí a poslední roky děti v restaracích asi dost narostly -nebo myslím, že dřív toho tolik nebylo.
Hlavní je, aby zůstalo na výběr… tak jako s tím kouřením. Někde není možnost jít se večer pobavit a nedýchat ten humus a ráno smrdět jako… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
28.4.16 15:06

S takovou situací jsem se nesetkala a chápu, že každý není zvědavý na lítající děti. Proto jsou Baby friendly restaurace. Pokud někdo nechce v podniku děti, je to jeho volba a nikdo mu nemá právo nutit opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
28.4.16 15:07

Je mi toho Pána lito, chtěl tam mít podnikatele a tem pobíhající děti a maminky prebalujici na stole jaksi vadily…tak přišel na buben :nevim:
Je to jeho podnik, jeho volba, stejně jako s kouřením v restauracích apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
28.4.16 15:08

Můj názor je, že když si hoteliér otevře restauraci, tak je výběr hostů plně na něm. Taky si někdy ráda zajdu do podniku, kde nejsou děti. Sama mám dvě děti a chodím s nimi do restaurací s koutkem uzpůsobených pro děti, kde vím, že nikomu nevadí, je to tam i víc baví. Kdyby někde malé děti nechtěli, respektovala bych to. Vadilo by mi, kdyby mě někam nepustili třba s desetiletym dítětem, ale prcky mi je jasný, že ne každej musí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660

Zatim jsem na takovy podnik nenarazila, ale take podotykam, ze jsme soudni a s detmi nelezeme tam, kde mame pocit, ze se to nehodi. Kazda restaurace je pro jinou cilovou skupinu… A nevidim nic spatneho na tom, ze si podnikatel sam vymezi, komu je jeho podnik urcen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38

Kdyz jsem jeste nemela dite, do kavarny nebo na veceri jsem si sla po praci odpocinout, dat si v klidu kavu, precist knizku… A vadilo mi, kdyz tam prisly male deti a behaly po cele kavarne… Rusily me… Dnes s ditetem chodim na „baby-friendly“ mista, kde jsou deti vitany a nikoho neobtezuji… Asi tak… Takze schvaluji volbu provozniho, ktery odmita rodiny s detmi do sve provozovny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
28.4.16 15:10

Pro mě to je naprosto nepřijatelné, abych si nemohl vzít své děti do restaurace. Pokud má pan majitel problém s neukázněným dítětem, může je i s ignorantskou matkou vykázat z podniku. -Nebo si udělat soukoromý klub pro uzavřenou klientelu, případně si zařídit interiér tak, aby pro rodiče s dětmi by pobyt tam nepohodlný a sami volili jiný podnik. Ale cedule „zákaz vstupu dětem“ mě dovede naštvat. Kdo bude další, postižení? důchodci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová