Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
Poslední dobou se zvyšuje počet restaurací a kaváren, které odmítají přístup rodičů spolu s jejich dětmi.
Posledním případem je Hotel v Mladé Boleslavi - příběh si můžete přečíst zde..
Setkali jste se s podobnou situací, kdy jste museli opustit veřejný prostor? Jaký máte na situaci názor? Přijde vám, že jsou v tomto ohledu rodiče diskriminováni? Měly by se otevřít speciální rodinné kavárny a restaurace, pro klid všech?
Podělte se s námi o váš názor
Všechny maminky a jejich děti zdraví ![]()
Andrea
Jeho byznys, jeho volba…tak půjdeme jinam, možností je spousta ![]()
Ja to chápu, někoho cizi deti proste obtěžují. Ma na to plné právo a my se prizpusobime
Je to něčí hotel, tudíž ten někdo si může nastavit vstup pro koho chce, jeho volba, stejne jako moje volba je tam jít/nejít. Nemám s tím žádný problém, ač dítě mám.
Podnikatel může mít podnik jaký chce a když se rozhodne zakázat kuřáky, nekuřáky, děti, černý, bílý, je to jeho věc. Jeho záměr chápu, i hotely u moře jsou některé pro lidi bez dětí - je to jednoduché, děti jsou divoké, hlučné a někdo chce prostě relaxovat. Některé wellness zony jsou též pro děti např. od 13 let a je to hlavně kvůli klidu. Nikdo vás tam nenutí chodit, vyberte si s dětmi jinou restauraci, která bude k dětem vstřícná. Na jedné straně se zřizují baby friendly, na druhou stranu jsou i podniky, kde se prostě děti nenosí. Proč to nějak řešit.
A tahle aféra s netopýrem je už nějaký měsíc stará.
Mám děti a pokud by mi někdo řekl, že si nepřeje vstup dětí do jeho restaurace-chápala bych to a šla bych jinam.
Nevidím na tom nic špatného. Myslím, že každý restauratér by si měl mít možnost vybrat jak a pro koho svůj podnik povede.
@admin píše:
Dobrý den,Poslední dobou se zvyšuje počet restaurací a kaváren, které odmítají přístup rodičů spolu s jejich dětmi.
Posledním případem je Hotel v Mladé Boleslavi - příběh si můžete přečíst zde..
Setkali jste se s podobnou situací, kdy jste museli opustit veřejný prostor? Jaký máte na situaci názor? Přijde vám, že jsou v tomto ohledu rodiče diskriminováni? Měly by se otevřít speciální rodinné kavárny a restaurace, pro klid všech?
Podělte se s námi o váš názor
Všechny maminky a jejich děti zdraví
Andrea
Nestkala a s klidovym srdcem bych mu rekla ze je to jeho minus a odesla bych jinam
Nevadi mi to, i kdyz mam dve male deti, restauraci a kavaren je dost.
Já to chápu, je to každého volba. Je to jako s kouřením, někdo má kuřáckou restaurauci, někdo ne. Ne každý má rád řev dětí a poslední roky děti v restaracích asi dost narostly -nebo myslím, že dřív toho tolik nebylo.
Hlavní je, aby zůstalo na výběr… tak jako s tím kouřením. Někde není možnost jít se večer pobavit a nedýchat ten humus a ráno smrdět jako… ![]()
S takovou situací jsem se nesetkala a chápu, že každý není zvědavý na lítající děti. Proto jsou Baby friendly restaurace. Pokud někdo nechce v podniku děti, je to jeho volba a nikdo mu nemá právo nutit opak.
Je mi toho Pána lito, chtěl tam mít podnikatele a tem pobíhající děti a maminky prebalujici na stole jaksi vadily…tak přišel na buben ![]()
Je to jeho podnik, jeho volba, stejně jako s kouřením v restauracích apod…
Můj názor je, že když si hoteliér otevře restauraci, tak je výběr hostů plně na něm. Taky si někdy ráda zajdu do podniku, kde nejsou děti. Sama mám dvě děti a chodím s nimi do restaurací s koutkem uzpůsobených pro děti, kde vím, že nikomu nevadí, je to tam i víc baví. Kdyby někde malé děti nechtěli, respektovala bych to. Vadilo by mi, kdyby mě někam nepustili třba s desetiletym dítětem, ale prcky mi je jasný, že ne každej musí ![]()
Zatim jsem na takovy podnik nenarazila, ale take podotykam, ze jsme soudni a s detmi nelezeme tam, kde mame pocit, ze se to nehodi. Kazda restaurace je pro jinou cilovou skupinu… A nevidim nic spatneho na tom, ze si podnikatel sam vymezi, komu je jeho podnik urcen.
Kdyz jsem jeste nemela dite, do kavarny nebo na veceri jsem si sla po praci odpocinout, dat si v klidu kavu, precist knizku… A vadilo mi, kdyz tam prisly male deti a behaly po cele kavarne… Rusily me… Dnes s ditetem chodim na „baby-friendly“ mista, kde jsou deti vitany a nikoho neobtezuji… Asi tak… Takze schvaluji volbu provozniho, ktery odmita rodiny s detmi do sve provozovny…
Pro mě to je naprosto nepřijatelné, abych si nemohl vzít své děti do restaurace. Pokud má pan majitel problém s neukázněným dítětem, může je i s ignorantskou matkou vykázat z podniku. -Nebo si udělat soukoromý klub pro uzavřenou klientelu, případně si zařídit interiér tak, aby pro rodiče s dětmi by pobyt tam nepohodlný a sami volili jiný podnik. Ale cedule „zákaz vstupu dětem“ mě dovede naštvat. Kdo bude další, postižení? důchodci? ![]()