Hoteliér v restauraci nechce děti - jaký na to máte názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6509
28.4.16 17:19

Mno, můj názor je jiný.. já jsem sama se dvěma (2) dětma, nikdy jsem žádné dávky nebrala, i na RD pracuju, v restauraci si čaj nedávám, chci si dát něco, co si nedám doma.. a i za to zaplatím :lol: Za mě prostě lidi nelze definovat dle spektra či dětnosti, dobrý zákazník je zkrátka dobrý zákazník, jeho života příběh se během let může proměňovat.. děti, finance, pohlaví :lol:

@fashion_victim83 píše:
@Magdaleeena ja chapu, ze je cele spektrum-od matky, která nevadi a denne chodí na menicka az po matku samozivitelku, která si v restauraci da leda čaj, ale obecně je matka s ditetem zajímavá treba pro cukrarnu nebo treba restauraci s dětským koutkem, ne pro podnik, ktery tam deti nechce, o tom byla rec…

@fashion_victim83

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.4.16 17:21
@catherine100 píše:
Já se přiznám, že nechápu tu módu courat s dětma po restauracích :nevim:
s dětma chodím buď ven, nebo do dětského koutku, případně v létě zahrádky (ale zas takové, kde je hřiště a tak, aby se opičáci zabavili) do restarací chodím bez dětí a když tam jdu, tak chci mít chvíli od dětí klid, a to od cizích i vlastních :mrgreen:

takže až tu někde najdu baby no friendly restauraci, mají nového zákazníka :mrgreen:

a jinak, každý podnikatel by měl mít právo si vybrat jakou klientelu tam chce… představa, že jdu na jednání do lepší restarace a tam hučí nějaké dítko, či dokonce tam leze pod stoly (ano i to jsem zažila), tak budu akorát vytočená ;)

Já s dítětem taky chodím ven. Ale na celodenním výletě se nechci pást ;)

• Citovat
  • Upravit
30556
28.4.16 17:26

@lucenka no tak já si vybírám výlety tak, že vím, kde je tam vhodná restaurace pro děti ;) i když popravdě, raději si beru jídlo svoje a vydržíme do večera, protože mi restaurace nepřijde jako vhodné místo na časté stravování se, natož jídlo pro děti ;)
prostě každé zařízení má jiný účel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.4.16 17:27

Kdyby byli rodiče soudní, nebylo by třeba takových zákazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
28.4.16 17:32

Jenže to je věc názoru.. Rakousko, Itálie, Dubaj, všude se na přicházející děti smějí, nikdo neřeší, že je večer a dítě sedí na zahrádce s rodičema. Jejich rodiče jsou platící zákazníci. Mně i obecně přijde ten přístup k „cizím“ tolerantnější, nic není problém.

@catherine100 píše:
@lucenka no tak já si vybírám výlety tak, že vím, kde je tam vhodná restaurace pro děti ;) i když popravdě, raději si beru jídlo svoje a vydržíme do večera, protože mi restaurace nepřijde jako vhodné místo na časté stravování se, natož jídlo pro děti ;)
prostě každé zařízení má jiný účel :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
28.4.16 17:34

Souhlasím s tím. Nedávno jsme byli na večeři, rodiče jedli, malou holčičku měli přivázanou v židličce. Brečela, usínala, a zase brečela. Řev jako v pralese. Já si pro svého pětiletého syna zařídím hlídání, abych se v klidu odreagovala a poslouchám tam tohle. Při obědě bych to ještě zkousla, ale večer? Neomalení jsou vlastně ti dospělí, co si nemůžou nic odpustit a na ostatní lidi neberou ohledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
28.4.16 17:34
@neumisa píše:

To bohužel ve valné většině nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
28.4.16 17:35

@Magdaleeena však ať má každý výběr, některá restarace vydělává na rodinných nabídkách, jiná na na třeba manažerské klientele…o tom to je

a ano kult dítěte v zemích kde jsem byla je šílený a mrzí mě, že to přišlo i sem…

jsem z oboru a vím co všechno děti dokázali během jednoho jídla zničit, zabordelit, řvát, podrazit nohy číšníkům s jídlem atd :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
28.4.16 17:36
@boball píše:
To bohužel ve valné většině nejsou.

no právě - pak se ale nelze divit hoteliérovi a vinit ho z diskriminace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
28.4.16 17:37

@catherine100 Je to stejné i s lidmi co sebou tahají nevychované psy.Pes dřepí nebo se válí na schodech, číšník nemůže prjít :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
28.4.16 17:38

@neumisa Já s ním souhlasím, jedna povedená rodinka dokáže diskriminovat naopak všechny ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
28.4.16 17:51

Já s tím souhlasím. Bohužel mnozí rodiče soudní nejsou a proto pak vznikají takové zákazy. Naposled jsem to zažila minulý týden v pátek, kdy jsme si s kolegyní zašly na oběd. Je to skvělá restaurace, kde i v poledne většinou potřebujete rezervé - ovšem u jednoho stolu seděly 3 matky s kočárky, jedno dítě začalo vřískat, přidalo se další. O kousek dál u jiného stolu asi dvouleté batole ani neposedělo a běhalo po restauraci, chytalo se stolů, matka běhala se smíchem za ním. Ve chvíli kdy znovu běželo (tentokrát chtělo do kuchyně a hra na honěnou po restauraci byla evidentně velká legrace), proběhlo těsně kolem číšnice, která nesla k jednomu stolu kávy. Div, že to nevylila a jako třešnička na dortu byla matka onoho dítěte, která za chvilku běžela za svým miláčkem a číšnici ty kávy málem vyrazila z ruky. Poté jsme s kolegyní požádaly, aby nám to jídlo, které pro nás připravují, zabalili. Najedli jsme se v klidu v práci :zed: :roll:
Byla jsem už také svědkem toho, kdy slušně číšník upozornil jedny rodiče, že by se jejich dítě mělo zklidnit, že ruší ostatní hosty - místo klidu začal řev sirény = matky, co že si to k nim dovolují :roll: :zed:

Příspěvek upraven 28.04.16 v 18:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.16 18:02
@admin píše:
Dobrý den,

Poslední dobou se zvyšuje počet restaurací a kaváren, které odmítají přístup rodičů spolu s jejich dětmi.

Posledním případem je Hotel v Mladé Boleslavi - příběh si můžete přečíst zde..

Setkali jste se s podobnou situací, kdy jste museli opustit veřejný prostor? Jaký máte na situaci názor? Přijde vám, že jsou v tomto ohledu rodiče diskriminováni? Měly by se otevřít speciální rodinné kavárny a restaurace, pro klid všech?

Podělte se s námi o váš názor

Všechny maminky a jejich děti zdraví :kytka:
Andrea

je to naprosto v pořádku, sama nemám ráda, když se chci v klidu najíst a díky rozjíveným uřvaným děckám si to jídlo nevychutnám :nevim: takže ok.. když chceme mít s chlapem klid, vyhledáváme takové podniky, kam děti nemají přístup.. Pro změnu dovolenou volíme tak, abysme se mohli dojít najíst i s dětmi, tzn takové podniky, které jsou jim nakloněny… A jedna věc - tohle je důsledek toho, že spousta lidí si myslí, že jejich dítě je vše, může vše atd.. kdyby děcka neotravovaly, tak k takovému závěru majitel nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.16 18:04
@neumisa píše:

přesně, ale většina právě není a to je problém.. ségra dělala číšnici v kavárně a poté, co se opařila, protože jí malý 4 letý smrad podrazil nohu (extra štěstí, že neopařila i jeho), tak řekla, že do takového podniku už nikdy nevkročí.. největší sranda, že ji ještě seřvali rodiče, místo aby smradovi dali jednu výchovnou :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
28.4.16 18:14

Nevadilo by mi to a to mam hodne deti. Zas ale aby to bylo v rozjmne mire, protoze mit nejblizsi baby friendly x km, o to bych taky nestala. Idealne bych spojila zakaz deti, psu, duchodcu a nebelochu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová