Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, milé maminky,
chystáme nový článek na eMimino a tentokrát nás zajímá, co říkat a neříkat u porodu. Jaké věty by se u porodu nastávající mamince říkat neměly? Které průpovídky považujete „za hloupé“? Jaká slova personálu, tatínků a příbuzných Vás naopak potěšila? A konečně: která Vás pobavila?
Těšíme se na Vaše názory a zkušenosti ![]()
adminka Zuzka
Neříkat „nooo, to ještě potrvá“, mně to říkali a málem jsem za dvě hodiny porodila na záchodě na pokoji ![]()
U porodu paní dr. říkala mému muži: tatínku, pojďte se podívat už jsou venku vlásky. Manžel: ty jo, tak malou dírkou projde
Je to již skoro 9 let, ale dodnes ty slova slyším jako teď ![]()
@Halibar Mě taky! Tatínku, běžte domů, to bude někdy k ránu. A za půl hodiny ho volám z porodního sálu a stihnul to tak, tak, díky tomu, že bydlíme blízko porodnice.
Lékař matce…(mě)
Když jste ho dělali (dítě), tak jste si tak nestěžovala, že je to nepříjemné… a teď vám vadí porod(bolest)…
![]()
@Lidym jj no tak manžel to nestihl, přišel až bylo po všem. 6km od nás do nemocnice
O půl 11 v noci jsme dojeli s přítelem na příjem do porodnice. Hned první otázka sestry: „Co Vás k nám přivádí?“mně úplně rozhodila. Odpověděla jsem, že rodím. Sestra položila opět dokonalou otázku:„A můžete být konkrétnější?“ No, co na to říct…
@3HE píše:
Lékař matce…(mě)
Když jste ho dělali (dítě), tak jste si tak nestěžovala, že je to nepříjemné… a teď vám vadí porod(bolest)…![]()
![]()
Najspíš bych mu odpověděla, jak to víte, vy jste u toho byl? ![]()
@Halibar Ano, rozhodně mě nepovzbudila věta : " To bude ještě na dlouho, vůbec se neotvíráte…" Za půl hodiny jsem držela kluka v náručí.
@Lidym Tak to bylo přesne u nas
Tatínka ve tři ráno poslali domu s tim, že jsem na 2 cm otevřena a ze az ráno to popozenou a nekdy kolem obeda mozna porodim. Ze driv se nic dit nebude. No a já mu za hodinu volala ať přijede a ve 4:52 h. jsem porodila ![]()
Veta od partnera: „dychej“ me pokazde tak nastvala, ze jsem na chvili uplne zapomnela, ze mam kontrakci a mrskla jsem po nem rucnikem ![]()
A pak „maminko chcete videt placentu“?
Proc kdyz mam na brisku miminko? ![]()
Jakakoliv otazka rodicce je kr**enska. At se soustredi na porod a ostatni zajisti doprovod:)
Nenutit rodicku delat co nechce:)
edit admin - vulgarismus
V místnosti příjmu rodiček, kdy jsem byla na pásech a měla jsem kontrakce, což jsem hlasitějic prodýchávala, přišla sestra a ptala se: to vás tak bolí? raději jsem nic neodpovídala ![]()