Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Taktinevím píše:
Ale učitelka ve škole…co je na tom strašnýho?
Taky si říkám. To je názor snad 100 leté paní, že ve škole jsou špatně halenky na ramínka. Neříkám velký výstřih nebo ultra krátké sukně.
@Taktinevím píše:
Asi mluvíš o nohách, že jo? Chvíli mi to trvalo
Jasně. Nohy taky
. Když úprava terénu, tak úprava terénu. Šipky ukazující směr nevedu
.
@Švédka87 píše:
@HloupýFlop Dole se oholim, pak na boku a třísla. Mezi tím vznikne pruh.
@Tajemnadama píše:
Vsak ať má, me zajímá důvod vyholovani symbolů. Prostě diskuze.
když tě to zajímá, tak já tam ten pruh mám třeba z čistě funkčních důvodů - sice by se mi asi víc líbilo být dohola, ale ty chloupky uprostřed v místě pruhu jsou extrémně tvrdé a je to drsné strniště i hned po oholení a navíc nejvíce zarůstají. Tak proto jsem je holit přestala. No a protože to, co má rovné strany, se nám jeví jako upravenější než to, co je křivé, tak logicky ti tam nad klidtorisem začne vznikat pruh nebo trojúhelník. Žádná magie, jen se člověk snaží, aby vlk se nažral a koza zůstala celá
V tomto případě oholit se co nejvíc, ale ne za cenu boláků
Kapišto? ![]()
@Kelsey píše:
Taky si říkám. To je názor snad 100 leté paní, že ve škole jsou špatně halenky na ramínka. Neříkám velký výstřih nebo ultra krátké sukně.
No jako nedovedu si představit halenku bez rukávů, která by ve škole byla tak strašná.
@Kelsey píše:
Jasně. Nohy taky. Když úprava terénu, tak úprava terénu. Šipky ukazující směr nevedu
.
Jsem si řákala jako, v čem je rozdíl, jestli pod sukní nebo pod kalhotama. Protože asi pořád ještě punčochy, ne? Rána (a večery) jsou chladná ![]()
@KalamityJohn Nosit na hlave bych to nechtela, ale kloboudolu pred tvurcem ![]()
@HloupýFlop ještě si nikdo nestěžoval. Kdyby jo, je mi to jedno.Je to moje tělo.
Příspěvek upraven 08.05.23 v 21:36
@HloupýFlop píše:![]()
Fakt mám mezery. To pak chlapa nelechtá….no, do nosu?
Ale to se mi až tak nechce věřit, že by sis absolutně nedovedla přrdstavit, jak to vypadá, k čemu to je… ![]()
@Anonymní píše:
když tě to zajímá, tak já tam ten pruh mám třeba z čistě funkčních důvodů - sice by se mi asi víc líbilo být dohola, ale ty chloupky uprostřed v místě pruhu jsou extrémně tvrdé a je to drsné strniště i hned po oholení a navíc nejvíce zarůstají. Tak proto jsem je holit přestala. No a protože to, co má rovné strany, se nám jeví jako upravenější než to, co je křivé, tak logicky ti tam nad klidtorisem začne vznikat pruh nebo trojúhelník. Žádná magie, jen se člověk snaží, aby vlk se nažral a koza zůstala celáV tomto případě oholit se co nejvíc, ale ne za cenu boláků
Kapišto?
Jasný a třeba v mých očích je to navíc i jakýsi kompromis mezi tím, vypadat/připadat si jako dítě a mezi tím, být zarostlá, jakože, kde „ji“ sakra vůbec mám aneb „dobrý den, kudrliny z kalhotek ven“ ![]()
@Russet píše:
Nikdy jsi neslyšela o tom, že se zahalují ramena v církevních stavbách, že je nevhodné mít trika na ramínka a vůbec chodit jak na pláž někam, kde se to nehodí?
Tak ony jsou raminka a raminka, ze, spousta z nich je přípustná i do toho kostela, ale podpazi je z nich videt. A když uz jsme u tech cirkevnich staveb, tak jsou tam nepřípustné i kratasy a kratsi sukně. A to i u panu… Jo a v nekterych cirkevnich stavbach jsou nepřípustné i hole vlasy
a v dalsich zas boty.
Akorát tedy premyslim, proc by mela halenka na raminka takovy problem, když tak prohlizim plesové saty, tak mi neprijde, ze by odhalena ramena vadila na společenské udalosti ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak ony jsou raminka a raminka, ze, spousta z nich je přípustná i do toho kostela, ale podpazi je z nich videt. A když uz jsme u tech cirkevnich staveb, tak jsou tam nepřípustné i kratasy a kratsi sukně. A to i u panu… Jo a v nekterych cirkevnich stavbach jsou nepřípustné i hole vlasya v dalsich zas boty.
Akorát tedy premyslim, proc by mela halenka na raminka takovy problem, když tak prohlizim plesové saty, tak mi neprijde, ze by odhalena ramena vadila na společenské udalosti
Já nechápu, co je na ramenech/podpaží tak hrozně erotického? Přece nejsme ve středověku. Kdyby šlo o nějako církevní školu nebo odbornou s předepsaným dress codem (např. zdravka) tak to chápu, ale proč by učitelka ve škole nemohla nosit tílko nebo šaty na ramínka? Navíc podpaží může být i vidět v tričku s krátkým rukávem nebo volnější halence, když zvedne dotyčná ruku, tak moc nechápu v čem by chodila v květnu/červnu, kdy začíná být teplo, v roláku?
@Taktinevím píše:
Jsem si řákala jako, v čem je rozdíl, jestli pod sukní nebo pod kalhotama. Protože asi pořád ještě punčochy, ne? Rána (a večery) jsou chladná
V pátek jsem měla ráno silonky a odpoledne jsem měla dilema, jestli nechat nebo sundat. Bylo mi totiž horko.
Teď je to období, kdy ráno mám na sobě svetr. A odpoledne je v něm teplo. Už jsem i kabelku menší vyměnila za velkou. Ať tam můžu odložit, co sundám v průběhu dne. Ale v průběhu týdne má pršet, být škaredě. Tak asi sukně nepůjdou.
Edit. zítra se dívám, že má být 17°. To je na sukni nebo 3/4 kalhoty. Můžu oholené nohy ukazovat
.
@Lojzísek píše:
Kdo se normálně denně myje, nesmrdí. Tam nejsou problém chlupy, ale něco úplně jiného.
To je pravda, jenže většinou, když chce být někdo za Lesanu, tak se vším všudy…i přírodním odérem á la koupeme se v sobotu ![]()
@shadowbabe píše:
Pamatuju ještě na škole taky, holčina si neholila nohy ani podpaží. Já se v tu dobu holila, prostě mi ty chlupy vadily všude, tak to je dodnes. Vím, že ta spolužačka se postupem času pak holila. Nepamatuju si ale, že bysme jí někdo hanil za neoholený nohy nebo podpaží. Nesmrděla, byla čistotná a používala deo. Dneska jak máš chlupy, tak jak kdybys byla z jiný planety nebo co 🤷🏻♀️
Je fakt, že chlupaté ženy budí údiv, tím myslím hlavně podpaží a nohy, spodek neřeším. Pokud nesmrdí potem, je mi to celkem fuk, ale jak se s nimi nedá vydržet v jedné místnosti, je to fakt problém. Ten samý mám s chlapy, kteří zrovna nevoní. Hygiena je základ.
Příspěvek upraven 08.05.23 v 23:27