Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey Tak mi to nedalo a koukla jsem na Vinted. Někdo ho tam nabízí za něco přes 5000 kč.
@Anonymní píše:
No, u plavek celkem ano….. Třísla mám oholený, vlastně se holím všude, ale v podpaží mám jizvy a nepřišla jsem na to, jak se chloupků zbavit dohladka, protože mne to bolí a dráždí. Fakt mi to holení nestojí za ty bolesti.
tak to je v pořádku, a ostatním do toho nic není
nenapadlo mne, ze chdis tak casto plavat…vzdyt ještě nebylo hezky
@Taktinevím píše:
@Kelsey Tak mi to nedalo a koukla jsem na Vinted. Někdo ho tam nabízí za něco přes 5000 kč.
Ten nový model?
Ja jsem zaspala dobu uz pred 20 lety
Komplet jsem se holila kvuli byvalemu…od te doby trochu zastrihavam, ale neholim (jen jako bikiny do plavek, kdyz nejdu plavat tak na to kaslu).
Nohy holim v lete a nebo na to plavani a jinak neresim, podpazi taky hlavne, kdyz ukazuju.
To, ze nekdo smrdi neni chlupy, ale tim, ze se nemyje.
@Big boss píše:
Ochlupení má svůj význam, příroda to tak udělala z nějakého důvodu.
Kdo mluví o tom, že neoholené je nehygienické, neví o čem mluví.
Chlupy odvádí pot a chrání před průnikem bakterií. Chrání pokožku před mechanickým drážděním apod. Říkal kamarád gynekolog, profesor, že od doby, co se ženy začaly vyholovat, vzrostl několikanásobně počet různých zánětlivých onemocnění apod.
Když žena trpí opakovaně gynekologickými potížemi, doporučí ji se přestat holit, říká, že většinou to do půl roku pomůže.
Ochlupení nevadí a neoholený člověk nesmrdí víc než oholený. To je mýtus.
Pokud se někdo potí, má synteticke oblečení a nedodržuje základní hygienu tak prostě smrdí, je fuk jestli má chlupy nebo ne.
Závěr je takový, že chlupy ze zdravotního hlediska nevadí, jsou spíš přínosem, samozřejmě s dodržováním hygieny.
Já se teda holim o když mě to nebaví a vím že to pro zdraví nemá žadny přínos.
Ale jsem slaboch na to, abych chodila v sukni či plavkách neoholená. Holim se i v zimě, to spíš že zvyku.
Jo, já trpím na vaginální opar, dělá se mi poměrně často, tam stačí se oholit a je na světě. A právě posledně mi gynekolog řekl, at´ se neholím. Chápu, ale ta zarostlá pipka je pro mě blbej pohled. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, ale slušnost evidentně tím základem není, nojono, každý má mezery někde jinde…
Sis u ní ještě nezvykla?
![]()
@terien píše:
Vždyť ať si každý chodí, jak chcecelou dobu píšu jen svůj názor, ne, jak se mají nebo nemají ostatní holit.
Jsi drsná a netaktní. Skoro v každé diskuzi. Nevím, jestli jsi taková i v životě nebo jenom tady na internetu, ale prostě mi přijdeš nepříjemná, povrchní a arogantní. Už to prostě jednou muselo ven. ![]()
@Kelsey píše:
Znám ženy, které chodí 1× týdně ke kadeřnici na mytí, foukání a takový ten proces. Většinou jsou to ženy před nebo v důchodu. Mají kratší vlasy a samotné si to doma tak nevytuní. Mastnou hlavu kupodivu nemají. A dělají to stejně celý život. Mají štěstí. Myju si hlavu ob den. A to druhý den dělám rozlítaný drdol. Týden to by nešlo. Ale mám dlouhé vlasy. A ony necvičí.
A asi nedělají na zahradě a nepotí se. Jednou za týden mýt hlavu, když se práší, to je zoufale málo. Nikoho, kdo si dovoluje co týden kadeřnici, neznám.
Holim se úplně do hladka. Ale ex mi říkal že má rád když se zenska dole neholi, no za mě fuj hnus, kor v lete.
@Nora4 píše:
nechci být nepříjemná, ale halenky na ramínka nejsou vhodné do školy, to je totéž jakože chlupy nejsou vhodné do MHD, předsudek
Není to předsudek. Odhalená ramena na spoustě míst mít nesmíš. Někde se to opravdu nehodí.
@Taktinevím píše:
Jsi drsná a netaktní. Skoro v každé diskuzi. Nevím, jestli jsi taková i v životě nebo jenom tady na internetu, ale prostě mi přijdeš nepříjemná, povrchní a arogantní. Už to prostě jednou muselo ven.
Všechno? ![]()
@Russet píše:
A asi nedělají na zahradě a nepotí se. Jednou za týden mýt hlavu, když se práší, to je zoufale málo. Nikoho, kdo si dovoluje co týden kadeřnici, neznám.
Já byla celkem překvapená když jsem zjistila v nové práci u kolika lidí je mytí vlasů 1× týdně norma.
Jsme ženský kolektiv, já teda dělám jen pár hodin nebo HO, ale většina zaměstnanců jsou ženy, které pracují i fyzicky a víc než 2× týdně si tam vlasy nemyje snad nikdo, spíš méně.
Jedny kalhoty celý týden je tam norma.
Když jsem řekla, že si vlasy myju ob den a v létě i denně, byla jsem za exota.
Všechno ženské kolem čtyřicítky, žádná nižší společenská třída, takový střed.
Zrovna minulý týden to bylo téma…
Ženský kolektiv, slepičárna no, kolikrát se dozvím i to co nechci ![]()
@Taktinevím píše:
Jsi drsná a netaktní. Skoro v každé diskuzi. Nevím, jestli jsi taková i v životě nebo jenom tady na internetu, ale prostě mi přijdeš nepříjemná, povrchní a arogantní. Už to prostě jednou muselo ven.
Vzdyt nic strašného nenapsala. Ja holení povazuji jako běžnou péči o sebe, něco jako kdyz žena o sebe dbá. Za mě jsou neoholeny zensky taky opičky. Ale ať si každý dela co chce.