Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj! ![]()
Nebyli jste někdo tento týden, po otevření trhů, v Holešovické tržnici a nenapsali byste, jak to probíhá na zeleninovém trhu? Je tam většina prodejců-pěstitelů a mají běžný jarní sortiment zeleniny a sazeniček? Dá se tam nakoupit víceméně jako normálně (samozřejmě v rámci opatření - odstupy od zákazníků navzájem i od prodejců, roušky atd.)?
Někde jsem četla, že si lze zboží jen předem objednat a pak vyzvednout, jinde zas, že kromě zmíněných opatření se dá nakoupit normálně, tak nevím, jestli tam vůbec jet, u každého pěstitele jsem zvyklá kupovat něco jiného a nechce se mi jich 10 obepisovat, aby mi přichystali 3 mrkve, další svazek pažitky a další půl kila jablek. ![]()
Díky za odpovědi, pokud někdo víte, jak to tam teď funguje.
@klamonožka Včera tam byly jen 2 stánky s ovozel a nějaké potřeby pro zahrádkáře a uzenáři, pekárna, med, prý dneska by to mělo být lepší. Jsou venku, daleko od sebe a sortiment se může prohlížet ve vzdálenosti 3m ![]()
Ale kdy se vrátí plný počet z haly 22 netuším..
Jdu tam snad v pátek, tak kdyžtak napíšu, včera byla babička na kukačku.
Díky moc!
Tak to nic moc.
Ale asi to tedy dneska zkusím, jestli už jich tam má být víc. Z té naší supermarketové nabídky ovo-zelu už začínám být slušně zoufalá, tak tomu dám šanci. Pak napíšu.
@klamonožka aktuální foto z dneska, takže už to tam frčí a prý tam může prodávat každý, kdo musi mít teď zavřeno ![]()
@lucynka25 Taky jsem tam dneska byla, ale bohužel jsem se tam dostala až ve tři odpoledne a to už tam bylo ticho po pěšině a to avizovali, že tam jsou do pěti. Takže to chce tam jet dopoledne. V ty tři už tam byly jen asi dva zelináři, kteří už to taky víceméně balili, a pak Riegrovi se spoustou sazeniček, u kterých byla pěkná hromada zákazníků, takže ti ještě měli otevřeno. Tak příště musím dřív. ![]()
Tak hlásím, že už to v Holešovické tržnici jede jako obvykle (akorát venku), spousta prodejců a zeleniny i sazeniček, jsou jak před halou 22, tak ještě o uličku dál. Akorát si člověk nemůže nabírat zboží sám, nandavají mu to oni, takže třeba tu jednu papriku bych si nevybrala na konci nahnilou (
), ale jinak všechno v pohodě. ![]()
@klamonožka
super, já se chystám zítra. Už nemám žádné ovoce a zeleninu. Ale podražilo vše, co? Mě příjde, že docela o dost ![]()
@lucynka25 Jako podražilo, ale pořád je to o dost lepší, než v supermarketu. V Bille jsem teď viděla červené papriky za 120,–/kilo (
), v tržnici jsou za 80,–. Květák v supermarketech teď kolem 80 korun (
), v tržnici měli za 35,–, Jablka tam mají kolem 30 korun (moc pěkná) a běžná česká zelenina (brambory, cibule, česnek, zelí) mi přijde, že o moc dražší není, to stojí pořád nějak rozumě (zelí 20,–/kilo, ostatní si teď nepamatuju).
A jak těch prodejců není tolik, jako běžně v hale, tak i tím si myslím, že mají ty ceny trochu vyšší, že nejsou tlačení tím, že nějaký jiný prodavač na druhém konci haly má rajčata za 40 korun, tak já musím taky, aby mi to někdo kupoval.
Mám pocit, že jsem tam viděla i ten stánek s vajíčkama (ale nejsem si teď 100 % jistá, my máme domácí, tak nekupuju), byly tam i klobásky a sýrárna.
@klamonožka no v obchoďáku jsou ty ceny fakt brutální
tak se zítra těším, ale má pršet, tak snad tam někdo bude v dešti ![]()
V sobotu to bolo na oboch korzách z 3/4 zaplnené, ale bohužiaľ tak 60% bol predaj rastliniek, sadeničiek a byliniek
ale inak sa nakúpiť dalo asi všetko, čo potrebujete. Zelenina/ovocie v pohode tak v 4 stánkoch, potom nejaké pečivo, mäso, atď. Ale nie je to ono ![]()
Já dneska okolo 14h za deště narazila na 3 stánky, ale něco jsem koupila..okurku za 12,–, dvoje ředvkičky za 15,–, cuketu po 15,–, jablka 35,–, mrkev svazek 25,–, kedlubnu za 20,– a pak jsem odběhla do Penny a mezitím manžel koupil takový ty sice luxusní rajčata, ale kilo za 99,–
no, málem jsem ho zabila, ale teda jsou fakt top!