Holky, co nemáte rodiče nebo jednoho z nich, jak to zvládáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3067
26.1.12 08:53

Já to cítím podobně jako Papavlinka. Táta o mě nikdy zájem neměl, mamka mi umřela před třemi lety a současně s úmrtím mě opustil manžel. Sourozence nemám. Mám dvě děti, tchýně umřela před dvěma lety, ale stejně zájem o vnoučata neměla a tchán také ne.
Takže dost dobře chápu postoj Papavlínky. Je to těžké být sama s dětmi, pokud máš manžela, který je hodný, buď ráda. Já toto v současnosti řeším, abych nebyla tak sama, snad se zadaří. Každopádně nemám ani žádné příbuzenstvo, takže mi je častokrát líto, když se kamarádky schází s rodinami a já nemám nikoho. Ale musím to brát tak jak to je, moje děti mají mezi sebou hezký vztah, tak v budoucnu budou mít vzájemně jeden druhého a já se snad seznámím, abych také nebyla sama.
Nejsi sama, zakladatelko, osudy jsou různé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.17 12:15

Ahoj taky nemám maminku už moc roků. Vlastně jsem byla skoro ještě dítě když zemřela. Tchýně mě nikdy nepřijala tak jak jsem doufala. Právě naopak dává mi to dost najevo že rodiče nemám. Tak se nezajímá ani o moje děti, její vnoučata. No nějak to na mě ted padlo no. Nejhorší je že moje děti nevědí co je to mít babičku a dědu.
ponechat anonym děkuji

• Citovat
  • Upravit
85500
1.12.17 12:42
@Anonymní píše:
Ahoj taky nemám maminku už moc roků. Vlastně jsem byla skoro ještě dítě když zemřela. Tchýně mě nikdy nepřijala tak jak jsem doufala. Právě naopak dává mi to dost najevo že rodiče nemám. Tak se nezajímá ani o moje děti, její vnoučata. No nějak to na mě ted padlo no. Nejhorší je že moje děti nevědí co je to mít babičku a dědu.
ponechat anonym děkuji

Ja nemam mamku, manzel uz nema tatku. Prarodice vidime jednou za ctvrt roku, bydlime daleko. Ale muj tatka jde do duchodu, treba k nam ted prijede casteji, kdyz bude mit cas. A babicku ma dcera rada, pozdeji ji k ni treba poslu na tyden (pokud budou souhlasit be strany), zatim by to neklaplo… Me spise mrzi, ze ji uz nevidela moje babicka, takze jeji prababicka, zboznovaly by se… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.17 13:34

Ahoj nemám ani mámu ani tátu moje deti poznali babičku a dědu z manželově strany. Deti mají rádi strašně moc i ke mne se chovají moc hezky, ale stejně mi zejména Mama moc chybí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
1.12.17 13:38

Me umrela mama v 18 a tata ve 13..mam. jenom brachu a maminu sestru, ktera nam doted hodne pomaha, a to je uz pres 20 let..ja odesla ze slovenska do cech, vdala jsem se tady a ted cekame kazdym dnem vymodlenou holcicku..a popravde, hodne mi bude chybet pomoc rodiny tady..i kdyz mam skveleho manzela, tchana, svagrovou, babicku od manzela, ale neni to to same..neda se nic delat, nejak to zvladnu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
1.12.17 13:42

Ahoj. Mámu už nemám skoro 10 let a vztah s tátou vypadá tak, že si jednou za 2-3 týdny zavoláme. Moc jsme si nikdy nerozuměli a on je tak obecně společensky nefunkční. Jak mám teď 10ti měsíčního bobka, tak to na mě občas dost padne. „Naštěstí“ manžel má rodiče rozvedené a oba s novým partnerem, takže tam máme dvakrát tolik příbuzných, tak tam to malému vynahrazujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.12.17 19:56

Děkuju za tohle téma. Mamka mi umřela na rakovinu letos v únoru a v březnu se mi narodil druhý prcek. Přijde mi to strašně nespravedlivý- všude maminky se svými maminkami, je mi to líto. Mám ještě tátu, ale s ním nemám dobrý vztah. Mamka byla moje nejlepší kamarádka, už nemám ani s kým jít na kafe - bydlíme na novém místě, neumím si najít nové kamarádky…Je to těžké, musíme to zvládnout!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3181
5.12.17 21:05

Mě táta umřel před 3 lety.., teď čekám dítě a taky si říkám, jaká je škoda, že se prvního vnoučate nedočkal.. :roll: Ale jsem ráda za to, že kousek ode mě bydlí máma s bratrem a s těmi mám dobré vztahy, na vnouče se těší, teda hlavně mamča… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová