Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, zajímalo by mě maminky, co nemáte rodiče nebo jednoho z nich, jak to zvládáte, jak jste se s tím smířily, že nemáte babičku nebo dědečka, kteří budou hlídat, že nepřijdou na návštěvu atd.? Bych ráda věděla, zda je hodně takových maminek, které nemají rodiče a že v tom nejsem sama. Maminka umřela před 5 měsíci a pokaždé když nastane večer, hrozně to obrečím hlavně kvůli malému. Moc mi pomáhala, je to hrozně těžký bez ní
Byla u mě téměř celý den, když se malý narodil. Děkuji všem za příspěvky ![]()
Drž se, čas to přebolí, nic vím nemůžu napsat. Víš, ono je to těžký, rodiče mám, po porodu mi nepomáhali, moc jsem to od mamky potřebovala, nedostala jsem od ní co jsem potřebovala, ted je náš vztah hodně chladný, nějak vnitřně cítím, že to není ono mezi náma. Neumí se mnou o ničem mluvit......Jediné co dokážu ti říct, považuj si toho, co jsi měla, mysli na ni v hezkém a zvládnete to všichni.
Ahoj, To je mi líto, že nemáš mamču. Já osobně bych to bez mojí mámy snad ani nezvládla
Já totiž zase nemám partnera a moje máma ho vlastně tak trochu supluje
Věřím, že čas všechno zahojí, přejde ten strašný stesk a zústanou Ti jen krásné vzpomínky na mámu.
Ahoj, moje máma zemřela tři roky před tím, než se mi narodil syn a tchýně rok před jeho narozením. Vyrovnat se se smrtí mámy mi trvalo skoro rok, takže u tebe je to ještě čerstvé
Táta se sice znovu oženil, mé děti mají hodnou babičku, ale pořád myslím na to, jaké by to bylo mít ještě mámu. Jak by mi pomáhala, jak bych se vůbec nezdráhala ji říct o hlídání a nebála bych se, že jí zneužívám, páč ona se uměla ozvat
prostě ta komunikace mezi náma byla skvělá.
Je mi líto že ti maminka umřela, u tebe je to hodně čerstvé
ješt douho ti bude smutno, když jste měli hezký vztah, pokud jde o hlídání atd, tak to zvládneš neboj, já nemám nikoho a jde to ![]()
Taky nemám na hlídání nikoho. Táta mi zemřel před třinácti lety a máma bydlí daleko. Mám dva kluky 4 a necelý rok. Neboj, zvládneš to, prostě musíš. Stesk po mamince určitě zůstane, ale nebude to časem tak „živé“. ![]()
Gina108 píše:
Ahoj, moje máma zemřela tři roky před tím, než se mi narodil syn a tchýně rok před jeho narozením. Vyrovnat se se smrtí mámy mi trvalo skoro rok, takže u tebe je to ještě čerstvéTáta se sice znovu oženil, mé děti mají hodnou babičku, ale pořád myslím na to, jaké by to bylo mít ještě mámu. Jak by mi pomáhala, jak bych se vůbec nezdráhala ji říct o hlídání a nebála bych se, že jí zneužívám, páč ona se uměla ozvat
prostě ta komunikace mezi náma byla skvělá.
Ano, přesně tak to bylo i u nás. Nikdy jsem se nebála ji říct, aby přišla. Než jsem se probudila s malým, už u nás vařila oběd, nakoupila, prostě super. Všechno by bylo jiné, měla bych s kým být, ale takhle, pořád sama, chlap pořád v práci do noci chjo je mi tak smutno ![]()
Mrzí mě,co prožíváš, musí to moc bolet, neumím si to představit…přeju hodně sil ![]()
Já rodiče mám, s tátou se nestýkáme, malýho ani nikdy neviděl…s mamkou mám výborný vztah, ale byldí 300km od nás…takže od chvíle co se malý narodil je vše pouze na mě a na mým chlapovi…a je to náročné…malýmu bude za pár dní rok a jsou chvíle, kdy bych dala všechno za to, mít babičku za rohem, abych jí mohla na jedno odpoledne prcka předat a odpočinout si ![]()
no nemám rodiče, jak to zvládám.. a co jiného mi zbyde, než to zvládat
Babičky sice mám, ale obě hooodně daleko, takže prostě zvládat musím
a to nemluvím o tom, že manžel odejde v 7 ráno do práce a vrátí se taky nejdřív v 7h. Do toho máme psa
musí se to zvládnout
drž se
Njn, nějak to zvládnout musíme všechny
. Chlap též bývá pryč, bydlíme ještě v úplné řiti, schválně jsem si vybrala to místo, abychom měli blíž k rodičům
Takže jsem tu taky sama, ale už jsem si zvykla, občas zajdu do MC s dětma a ani na blbej nákup do hypáče už nejezdím, nechávám to na chlapovi
s dětma samotná to by byl horor
![]()
Zvládnout to musíš, jsi přeci silná holka. Zkus vyrazit s kamarádkami, co mají mimča, přijdeš na jiné myšlenky.
No jo, kdyby chlap přišel aspoň v 7 večer, ale on přichází po 22 hod a dnes a zítra až tak kolem 1 ráno. A odchází ráno v 8. Mě spíš jen zajímalo, kolik maminek nemá rodiče. Vím, že zvládnout se to musí.
Petko, ja nemam tatku… ale uz dlouho, uz od 17… mamka se pred tremi roky znovu vdala a Viky dedu ma.. a uzasnyho dedu
ale stejne mne vzdycky napada, jestli ji muj tata odnekud vidi… ma jeho oci, moc o tom nemluvime, ale nikdo v rodine modre oci nema, jen muj tatka. Tak aspon to mne trochu hreje.
Ale musim rict nemit mamku, bylo by to o dost tezsi, je mi hrozne velkou oporou… takze je to neco jineho. ![]()
Mám maminku,mám i tchyni,mám 3 děti a nikdy mi s nima nikdo nepomáhal. Nevím,co to je dát dítě k babičce,zvládám to celej život sama a to i bez chlapa.
Nesmutni.
Spíš dokaž mámě,že jsi silná baba,určitě ji to tam nahoře potěší ![]()