Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojky holky mam problem s bydlenim.. V kvetnu se prodava nas dum jsme v podnajmu a my uz byli na xx prohlidkach ale nic moc. Ale ted nas uchvatil byt 3+1 za 10 tis najem+ energie.. A chci se zeptat jdu z rodicovske do prace a nevim jakou vyplatu mam ocekavat budu mit 120 na hodinu 40 h tydne a vyslo mi ze tak cca 20 tis ale hrubeho a kolik mi zbyde cisteho? + na malou slevu na danich.. A pritel jde na rodicovskou uz chci do prace ale nevydelaval moc :/ spis tak kolem 15 tis. Takze budeme mit tak cca 27 tis. A vystaci to na cely pronajem? 10 tis.+ energie? My nevime jestli to mame vzit ten byt a nebo pockat na nejaky lepsi levnejsi mam strach co bude.. Mala ma skoro 3 roky… Dekuji moc za odpovedi ci za radysnad to jde precist
Ted zijeme 2+kk a nic moc.. Dekujiii paaa
Za kolik se prodává ten váš byt?
Kdyby za nějakou nižší cenu, tak zkusit zažádat o hypo ![]()
No tak holt si zažádat o příspěvek na bydlení. Si spočítejte zda se vlezete ale myslím že ano. Akorát musíte požádat až budete mít zaplacené 3 nájmy.
@Lucy75 no 15 jsem měl max tak při nemoci
i dnes jsou tací co za to jdou na tři směnný provoz
znám v okolí pár takových firem kde sice berou víc ale za kolik hodin ![]()
Kolem 30k na dvě směny celkem jde a hlavně klid ![]()
@Hanka1 píše:
tak to na Prahu teda platite celkem malo…
Jojo, to víme, proto zůstáváme v 1+1, ale věř, že to není sranda, obývák má 9m2 a jsme tu tři… Gauč jsme prodali, aby bylo místo na ohrádku… Atd atd
@TopSecret nemyslím, že mají našetřeno 20% a navíc zakladatelka píše, že se jim tam nelíbí…
ale než platit z jejich příjmů desítku čistý nájem do kapsy cizímu, tak při slušných cenách bytů, které tam zřejmě budou (u nás třeba stojí 2+1 cca 700-800tisíc, slušný spravený velký mega.. běžný panelákový 3+1 kolem 1.2-1.5mil.)
tak u nich by bylo celkem rozumné domlouvit se s rodiči třeba na té akontaci a kolem pětky šestky /měs. na 28/30let by se na hypo mohli dostat…to mi aspoň ukazuje FIO.. (píše dokonce na jejich parametry na milionovou hypošku na 30let jen splátku 3500, ale to jsou jen taková ta líbivá prvotní čísla..) rozhodně lepší řešení než cpát někomu v jejich situaci 10/měs… ale vidím problém s bonitou.
@Anonymní píše:
Ahojky holky mam problem s bydlenim.. V kvetnu se prodava nas dum jsme v podnajmu a my uz byli na xx prohlidkach ale nic moc. Ale ted nas uchvatil byt 3+1 za 10 tis najem+ energie.. A chci se zeptat jdu z rodicovske do prace a nevim jakou vyplatu mam ocekavat budu mit 120 na hodinu 40 h tydne a vyslo mi ze tak cca 20 tis ale hrubeho a kolik mi zbyde cisteho? + na malou slevu na danich.. A pritel jde na rodicovskou uz chci do prace ale nevydelaval moc :/ spis tak kolem 15 tis. Takze budeme mit tak cca 27 tis. A vystaci to na cely pronajem? 10 tis.+ energie? My nevime jestli to mame vzit ten byt a nebo pockat na nejaky lepsi levnejsi mam strach co bude.. Mala ma skoro 3 roky… Dekuji moc za odpovedi ci za radysnad to jde precist
Ted zijeme 2+kk a nic moc.. Dekujiii paaa
Proc by mel jit borec na rodicak? A za tech 15 dela co proboha? Vratneho na castecny uvazek? U nas uplne nejhur placena delnicka profese co nechce nikdo delat ma min o 5tis vic.
@Anonymní píše:
Jojo, to víme, proto zůstáváme v 1+1, ale věř, že to není sranda, obývák má 9m2 a jsme tu tři… Gauč jsme prodali, aby bylo místo na ohrádku… Atd atd
On ještě někdo neví, že anonym je označen různým kytkama?
![]()
@Lucy75 píše:
@TopSecret nemyslím, že mají našetřeno 20% a navíc zakladatelka píše, že se jim tam nelíbí…
ale než platit z jejich příjmů desítku čistý nájem do kapsy cizímu, tak při slušných cenách bytů, které tam zřejmě budou (u nás třeba stojí 2+1 cca 700-800tisíc, slušný spravený velký mega.. běžný panelákový 3+1 kolem 1.2-1.5mil.)
tak u nich by bylo celkem rozumné domlouvit se s rodiči třeba na té akontaci a kolem pětky šestky /měs. na 28/30let by se na hypo mohli dostat…to mi aspoň ukazuje FIO.. (píše dokonce na jejich parametry na milionovou hypošku na 30let jen splátku 3500, ale to jsou jen taková ta líbivá prvotní čísla..) rozhodně lepší řešení než cpát někomu v jejich situaci 10/měs… ale vidím problém s bonitou.
No prave pro sem to myslela. Byt kem milionu, tak si myslím, že by mohla být splátka kolem 5 tisíc.
No, tak by se to mohlo řešit přes stavební spořitelnu. Půjčit si na akontaci+hypo. Jenže to zase snižuje bonitu. A ty příjmy mají hraniční.
My bychom z 17tis nevyšli, krátkodobě asi jo, dlouhodobě určitě ne. Takže ne, našla bych si levnější nájem. Nějak jsem taky nepochopila, proč jde manžel na rodičák, když dcerce budou tři??
@Blue2 píše:
My bychom z 17tis nevyšli, krátkodobě asi jo, dlouhodobě určitě ne. Takže ne, našla bych si levnější nájem. Nějak jsem taky nepochopila, proč jde manžel na rodičák, když dcerce budou tři??
Na rodicak jde muj protoze ho vyhodily z prace
moc zamestancu a malo penez. Takze jsme to udelali tak abychom neprisli o moc penez. A kor u nas tady se prace spatne hleda
a koor v dnesni dobe. A mala ma 2 roky a 4 mesice a do skolky by mela jit cca az v rijnu. Tak jsme to udeli takhle jinak to neslo
a ja mam praci jistou na dobu neurcitou on mel predtim na dobu urcitou a dokonce kuchar ale maate vsichni pravdu jeto malo penez na chlapa ale jak rikam tady se normal prace nenajde a to jsme z mesta. Okres Kromeriz… Ne primo v Kromerizi ale okoli
JINAK DEKUJI ZA ODPOVEDI A RADY
Aha, tak do října půl roku pak tu situaci chápu, ale v době, kdy budeš z práce doma, by si měl najít aspoň brigošku.. i kdyby měl skládat zboží do regálů v Kauflandu.. přece to musí být i jemu jako Chlapovi blbé, že nedokáže finančně zabezpečit rodinu..
rozumím ale tomu, že jako kuchař v koroně blbý no
u nás se dost vaří na rozvozy, znám kuchaře, co makají pořád i v době zavřených hospod, ale samozřejmě ne všichni…
A nad tou hypotékou jste nepřemýšleli? máte nějaké záznamy v registrech? bylo by to pro vás opravdu fin. výhodnější než cpát cizímu desítku měsíčně..
A je nutné jít do tak velkého bytu? By vám stačilo něco daleko menšího.
Jinak budete to mít na knop.
@yasmine5 píše:Kde můžou sehnat něco levnějšího?
Tak mě se to zdá moc drahé na to, že oba dva budete mít dohromady příjem 27 tis. Záleží, kolik jste zvyklí dávat za jídlo, benzín a další výdaje. Mě se to zdá ale opravdu hodně na hraně
@Anonymní píše:
Mohu se zeptat kde bydlíte? Aspoň v jakém kraji? Jen ze zvědavosti. Ty ceny jsou totiž úplně parádní. My platíme v Praze 8tis za 1+1 plus poplatky a jsme tu tři s miminkem… Abychom nasetrili do budoucna třeba na hypoteku. 3+1 za 10tis +poplatky by byl senHodně štěstí s hledáním vhodného bytu!
To je na Prahu hodně slušne
@Lucy75 premysleli jsme o hypotece ale nevime jestli ji mam daji
a ani nevim jak zacit.. Tenhle mesic je pro nas nejhorsi ohledne prace (pritel) a me.. Zarizuji nastup do prace takze 4 doktory a pak papirovani a ktomu to bydleni no des..
a taky dofam ze malou vemou do skolky takze naprd… Ale dekuji ti moc za radu snad uz to bude lepsi a nebudeme se trapit… Mame cas na nove bydleni 3 mesice tak snad neco najdem
![]()