Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
verusle píše:
tak to Tě lituju..to náš večer většinou lehne (ovšem bez náznaků únavy) a spí až do rána.. málokdy se vzbudí.. za to přes den si to fakt vybere
tak přeju hodně sil.. už jdu ať sem ráno na něj fit
no jo, min.půl hodinové uspávání a pak je na chvíli klid
Taky už jdu zalézt, jinak budu ráno KO ![]()
taky se mnou deti vari.maji plno hracek ale ty je nebavi ale hrnec varecka a par testovin tak to je neco.
andela píše:
odpovědo jsem jen prolítla …což takhle k tomu vaření ho přizvat?? Dej mu misku ať míchá,povidej, neustále kecej co děláš abys ho zaujala vtáhni ho do tvé činnosti
OT - klidně ho pošli, s naším járou si může po zahradě lítat celý odpol.
Hračky problém jsou to vím … hlavně když je takhle malejco to nádobí? to ho neba?? mě třebapomohlo že jsem si járu posadila na linku a koukal co dělám … furt sem kecala a furt
.
mahdalka píše:
Nedá mi to,abych taky nepřispělaSégra žije ve švýcarsku a má dva kluky,9 a 5 let.Mladší David je hyperaktivní a dokonce chodí na nějaký sezení k psycholožce a bere nějaký asi homeopatika na uklidnění.Ségra už byla tak vyřízená,že chtěla skočit do Rýna
a kolikrát mi říkala,že hned jak ráno vstane,těší se,až bude večer a děti půjdou spát.Prej ze života nic nemá atd.Když přijela s dětma do čech,nebo já k nim do švýcarska,byla jsem hotová po pár hodinách
David je prostě nezřízená střela,nechodí,on běhá nebo poskakuje,nevydrží sedět ani u jídla,neustále ječí,provokuje.Starší Samuel si staví lego,vydrží utoho i 2 hod.ale David přilítne,kopne mu do toho a Sam začne brečet.A tohle dělá celý den.Ubližuje,tahá za vlasy,štípe,vrazí facku atd.Doktorka říká,že za to nemůže,že si to neuvědomujeKdyž naposledy odjížděli,chtěl mi dát pusu,jak jsem se k němu ale nahnula,dal mi pohlavek.Nebo pohladí psa a v zápětí ho uhodí.Já ségru obdivuju,takový dítě bych asi nezvládla a ujely by mi nervy
Každej jí říká,jak má zlobivý a nevychovaný dítě,máme ho všichni rádi,ale je nám to líto
ono je to těžký, co platí na jednoho nemusí platit na druhýho … dokonce jeden čas jsem před 7 přemýstila své tělo z ožnice do obyváku (tatínek v 6 vstával a malýho měl než odejel do práce) a na gauči jsem ještě na jedno oko dospávala.Co na tom že hračky byli všude, TV omatlaná apod ![]()
Jo a nemá cenu děti nějak honit .. čím víc běhaj a běhaj, tím víc snad maj energie .. jenže tejným tempem nám ubývá.
tak co jsme ještě měli zakázanýho a občas fungovalo .. baterku svítící, flašky jakokuželky nebo chrastidlo, schválně jsem ho posílala pro různé věci
abych se ho zbavila na půl minuty, občas mobil, nádobí, brambory, plechovky (plné), všechny vařechy a kverlačky, … ![]()
Andělo, však on z toho jednou musí vyrůst. Už jsem si docela i zvykla. Sice je to tedy o nerv, když mi padají víčka a on mi pořád strká do ruky tužku, ať mu něco nakreslím, ale jak vezmu tužku, tak kvapem zmizí a cpe mi pro změnu do ruky hokejky, že budeme hrát hokej
Když už jsem fakt unavená, vezmu ho k našim na zahradu, pustím psa…z toho má respekt a tak se aspoň pohybuje pomaleji
, zavřu vrátka na zahradu, sednu si do houpačky a nechám ho, ať si dělá co chce. Krom pojídání břečťanu jsem ke všem jiným aktivitám naprosto slepá ![]()
Ale těším se na léto, protože loni ho hrozně bavilo stavění báboviček a v bazénu se vždycky tak příjemně unavil ![]()
Ahoj holky,tak to jsem ráda že to znáte taky,máme Honzika,15měs.,vzteká se,řve,nikdo mi ho nehlídá,babča je nemocná,špatně chodí,už ho nestihne chytat,2.babča je asi 50km daleko od nás,je to o nervy,nevydrží ani půl min.na místě,všude za mnou,jak jdu pryč tak je řev,teď začal trkat hlavou o zem,tj.celej den,teď spí asi 50min,aspoň za celej den chvile klidu,přítel je na nic,vůbec ho nehlídá,nehraje si s nim,no děs.
![]()
jj to znám.. my si s manželem i hlásíme kdy jdem na záchod aby ho ten druhej sledoval
kdo to nezná nepochopí
a když sem tady sama tak se s ním musím zavírat v koupelně a to si ještě vždy málem vypíchnu oko řasenkou, ptž už padá po hůavě do vany nebo šahá do wc atd
![]()
už sem rezignovala a snažím se nezuřit… stejně to nezměním takže vydržet ![]()
ted sem poslala kluky ven a myla sem okna..mě tak ty domácí práce najednou bavěj.. hlavně když je dělám sama ![]()
Jo a ještě jsem zapomněla napsat,že ještě v 5 letech nosí na noc plínu
Přes den si sám dojde,ale v noci to bez plíny nezvládne a má jí chudák dost pročůranou.Doktorka jim řekla,že se do 5 let vyvýjí mozek,že to začnou řešit až pak.Bude mu 5 ted v dubnu.Je roztomilej,ale prostě strašně zlobí.Ségra mu koupila triko s nápisem"jsem postrach celé rodiny"
Jinak on teda nevydržel sedět ani v kočáru,vždycky na kšírech visel ven hlavou dolu a jako mimino pořád řval ![]()
Jak jste přežily dnešek holky,my byli venku asi přes 2h,na procházce s kočárem,chvili chodil i sám po dvorku,musim ho pořád chytat,honil pejsky na zahradě,aspoň teď spí asi hodku,konečně klid na chvili,doufám že bude spát ať můžu chvili odpočívat,vždyť to znáte že jo,snad se to srovná časem.
![]()
Dnes Luky přesvědčil i tatínka, jak je mu jedno, když se mu venku schováme…začne se tlemit a zdrhá o to rychleji
Celé odpolko jsem ho nechala pracovat na zahradě, sice si zase cpal hlínu do hubiny
(kdy ho to konečně přejde), byl špinavý od hlavy k patě, ale skoro jsem o něm nevěděla. Ještě že naši mají tu zahradu (až na bazén) dobře zabezpečenou. Fakt relax
My byli ráno s kamarádkou a její hodnou holčičkou venku
Kuba 2× běžel úprkem do silnice..jinak pohoda celkem.. až na cestu zpět kdy zas dělal scény že nepojede dom a tak na něj naštěstí zas pohrozil nějakej chlap a přešlo ho to asi na 5 min a pak ječel znova..ještě že sme byli hned doma..
Odpolko na nás s manžou taky dlabal a lezl v paru po plotě a tak sme dělali že jdem pryč a on pápá a lezl dál
![]()
To znám, taky dceři řeknu, že teda jdu pryč a ona na mně: tak čau a nezájem. ![]()
Nám zase včera dělala scény na hřišti, schovala se pod klouzačku a babička se pro ní nemohla dostat, tak pro ní musel přijet tatínek a ten horko těžko dcerku tahal pryč. ![]()
barah píše:
To znám, taky dceři řeknu, že teda jdu pryč a ona na mně: tak čau a nezájem.
Nám zase včera dělala scény na hřišti, schovala se pod klouzačku a babička se pro ní nemohla dostat, tak pro ní musel přijet tatínek a ten horko těžko dcerku tahal pryč.
přijet? odkud
snad ne z práce
![]()
ty jo, marně přemýšlím co platilo na našeho draka … zjišťuju že jsem půlku zapoměla
Hlavně ted mám výhodu že máme kuchyňoobyvák a ložnici.Do lož se chodí jen spát, takže ho mám porád pod dohledem co dělá …