Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ježiš, holky, a Vy to jako zaplatíte??
![]()
Já bych předvedla hysterák, na jakej by kadeřnice v životě nezapomněla a nedala bych jí ani korunu.
![]()
Už jsem sice starší paní, takže vlasy do pasu nepěstuju, ale mám je lehce pod ramena a ostražitě hlídám každý centimetr při zastřihávání konečků - přesto, že chodím k osvědčené kadeřnici, se kterou na sebe slyšíme a ona dobře ví, v čem se cítím.
Nerada bych dopadla jako v tom fóru „Jéé, babi, ty už vůbec nevypadáš jako babička!!
"
"Ne, Pepíčku?
A jako kdo vypadám?
"
"Jako dědeček..
“
@sirikit No vidíš, ty máš osvědčenou kadeřnici, a přesto ji musíš hlídat, není to na hlavu? Já nevím, proč některé ty kadeřnice mají problém dodržet 5 cm. ![]()
@stín katedrál píše:
@sirikit No vidíš, ty máš osvědčenou kadeřnici, a přesto ji musíš hlídat, není to na hlavu? Já nevím, proč některé ty kadeřnice mají problém dodržet 5 cm.
Nemusím, ale hlídám. ![]()
Měsíčně mi dorostou cca 2 cm, takže při návštěvě po 5-6ti týdnech mi střihne zase max 2 - 3 cm. ![]()
Já jsem ji takříkajíc zdědila po jiné, ke které jsem chodila předtím a ta mi odešla na mateřskou. Přesunula jsem se tedy k její kolegyni ve stejném salónu - sdílely spolu nájem, a okamžitě jsme si sedly. No a ona mi - sama na sebe
vyprávěla, že už párkrát od zákazníků slyšela " s váma člověk musí být obezřetnej, protože prý ráda stříháte, mrk mrk, moc.
"
Já zbystřila - jak "moc?
" a ona nevinně, že se jí párkrát stalo, že někdo měl ty konce fakt zničený, ona to udělala podle svýho nejlepšího vědomí a svědomí a pak měl dotyčný plno řečí, že moc moc!!
![]()
Stříhá super, barví super, ombre naprostá spokojenost - ale tohle vyprávění z úvodu mi utkvělo a na křesle takříkajíc ani nemrknu. ![]()
Zatím se udržela a věřím, že už i udrží, ale v pozornosti nepolevuju. ![]()
Prosim vas, je tady nejaka kadernice, ktera by vysvetlila, proc to kadernice delaji?
Pac je to univerzialni fenomen.
Proc, kdyz reknete kadernici, ze chcete zastrihnout konecky, vam osmika pulku hlavy??? Je to v zapalu prace, anebo maji kadernice nejake vnitrni pnuti, ktere je nuti odstranovat damam vlasy z makovic? ![]()
Mne se to stalo jednou, chodim jenom na barveni a vzdy durazne rikam, ze nechci vlasy skratit, ze delka musi zustat, chci jenom zastrihnout roztrepene konecky a ukazu ji linii, nad kterou se nesmi dostat.
Mám kadeřnici, ke které chodím pravidelně, ta se stokrát zeptá a ještě mi ukazuje, kde přesně bude stříhat a jestli je to v pohodě. Tady ty paskvily bych čekala u těch sídlištních kadeřnic co stříhaj v kočárkárně, dělaj samý voživený květáky jak je den dlouhej, a tam bych už fakt nešla (taky zkušenost z mládí, chtěla jsem účes co byl jednu dobu šíleně moderní, kadeřnice vůbec netušila co po ní chci a vytvořila mi na hlavě pozoruhodnou helmičku).
Taky se mi to asi dvakrat stalo, od te doby mam pri vete “Trochu to prostrihame, at to ma nejaky tvar” nutkani vyrvat kadernici nuzky z ruky a bodnout ji s nima
![]()
Nastesti uz jsem nasla kadernici, se kterou jsem spokojena, a kdyz chci zkratit vlasy o dva cm, tak to udela.
@Lily Evans Zatím snad všechny kadeřnice, ke kterým jsem chodila, to dělaly stejně. Domluvily jsme se o kolik chci zkracovat a pak ještě přímo ukazovaly kolik stříhají. To samé i když jdu na stříhání se synem, kolikrát musím spíš říkat, ať střihnou víc.
@ivašot. píše:
@Lily Evans Zatím snad všechny kadeřnice, ke kterým jsem chodila, to dělaly stejně. Domluvily jsme se o kolik chci zkracovat a pak ještě přímo ukazovaly kolik stříhají. To samé i když jdu na stříhání se synem, kolikrát musím spíš říkat, ať střihnou víc.
Přesně tak moje kadeřnice. Nestačím zírat, co tu některé holky píšou. Mně vždy napatlá hlavu barvou, pak po umytí se jde na stříhání a ptá se, o kolik to zkrátit a ještě mi to ukazuje. Nikdy jsem od kadeřnice neodešla nešťastná, že mi provedla něco, co já nechci.
@Sofie2013 píše:
Taky se mi to asi dvakrat stalo, od te doby mam pri vete “Trochu to prostrihame, at to ma nejaky tvar” nutkani vyrvat kadernici nuzky z ruky a bodnout ji s nima![]()
Teda dámy nevím, kam to lezete, já vystřídala kadeřnice 3 a všechny chápaly pojem 5 cm… jedné jsem dokonce musela pořád říkat, že ano, opravdu to ještě zkratte
![]()
Taky mi moje ukazuje o kolik asi. A pta se… sle zažily jsme tos nad všechny, ze než jsme našly tu pravou a schopnou, tak to proste trvalo. A já k te svoji chodím asi deset let, průměrně 1× za 6-8tydnu. Asi 2× se stalo ze se mi to nelíbilo… ale to jsme si vyrikaly..byly to však detaily ne desítky cm.
Zažila jsem před ni jednu a ta mi dala vlasy krasne dokupy nicméně když jsem u ni byla naposledy tak mě opizlala šílené a tím u mě skončila. Řekla jsem ji to - jenže ona byla na školení a celá natesena chtěla zkoušet nejspis a tak mi ještě řekla, ze na tom školení to bylo ještě kratší tak proč se mi toto nelíbí?? No nastvala mě neskutecne. Vypadala jsem příšerně…takže chápu a holt nechat dorůst a najít schopnou lepší, kde si třeba připlatis ale budete na stejne vlně. A holt pokaždé hlídat a rikej raději méně - chceš 10cm tak řekni 3cm. A upozorňuj na to i během stříhání. Klidn řekni, ze mas špatnou zkušenost…
Jinak já tohle prostrihavani nebo velké zkracování nechápu, asi fakt zavist nebo nesikovnnost… ale spis závist. A určitě se divej co nosi kadernice sama, to Ti mnohé napoví, stejne jako paní co bude na křesle…
Tak se drz.
a neboj, to uteče..stejne s tím nic teď neudelas.
No nevim, jake melo to kadernictvi recenze? Nebo jsi namatkove nejake vybrala? Ja byla u kadernice vcera, u nove, ale nejdriv jsme probraly co a jak a udelala to dle mych predstav. Ale mela jsem tam doporuceni od kamaradky.
Asi to chce par dni/tyden na to, si zvyknout.
A byla bych za hysterku a ani nezaplatika, jak se znam. Nebo by me museli po scene vyvest ![]()
@debra.morgan píše:
Teda dámy nevím, kam to lezete, já vystřídala kadeřnice 3 a všechny chápaly pojem 5 cm… jedné jsem dokonce musela pořád říkat, že ano, opravdu to ještě zkratte![]()
Tak treba prave i tu tvoji nekdo vyrval a dava si pozor.
Jako dítě mě strihala vždycky máma. Měla jsem a mám dlouhé vlasy momentálně nad zadek. Vždycky mi musela ukazovat, kolik ustrihla s když to bylo 7 cm, tak jsem řvala. Jednou jsem se nechala ukecat před svatbou, že mi kadeřnice udělá vlnité vlasy a učeše. Tomu předcházelo o měsíc dřív zastrihnutí konecku. Čekala jsem 5 cm, bylo to snad 20. Ale jako budiž, to bych asi vydýchala. Pak jestli to chci zastrihnout do kulatá, já že Jo. Jenže mi to prostrihala, že jsem měla různě na hlavě různé délky a ne kulatý okraj. Připadala jsem si jak oskubana slepice. No a zvlnení proběhlo tak, že mi to postříkala asi tuzidlem, zmuchlala vlasy rukou a vysoudila. Čekala jsem natáčky nebo něco. Na svatbu jsem chtěla zvednout vlasy nad čelem, aby mi nenadály do oči. Nakonec jsem tam musela píchnout vlásenku. Ještě jsem se od její kolegyně nechala nalíčit. Vypadala jsem jak stará mladá. Asi tomu nerozumím, nejsem kadernice ani vizazistka. “Zastřižení” konečků mě stalo 670 Kč. Striham se sama před zrcadlem, hezky si to po stranách sestriham a vždycky si řeknu, kolik jsem ušetřila
.