Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já si teď vlastně vzpomněla, že jsem kdysi chtěla klukovi koupit sadu s modelínou, nějakou tu hrací od playdooh, a doma jsem zjstila, že modelína tam chybí, bylo to v tesku..tak jsem tam odpoledne jela, a naštěstí mi věřili, a vrátili peníze.
jinak k tomu prohlížení, nejvíc mě deptá, že v kauflandu prohlíží i sešity. vloni začátkem září přede mnou byla ženská se 2 školáky, snad 30 sešitů a ona každý projížděla po jednom, jsem tam stála snad 10 minut
jasně člověk do toho placatýho sešitu určitě něco schová ![]()
Snažím se při nákupu vše kontrolovat, hlavně datum spotřeby, nebo zda není obal otevřený. Problém je u většího nákupu, už tak pečlivá nejsem
naposledy jsem si naběhla se zubní pastou, vzala jsem si Lacalut white za 130,– a když doma otvírám krabičku a vyndám nějakou obyčejnou nejlevnější Odolku myslela jsem, že mě klepne ![]()
@slavuska1 proč by neschoval třeba pohled nebo blahopřání?…nebo do časopisu jiný časopis… ![]()
@semisova píše:
Snažím se při nákupu vše kontrolovat, hlavně datum spotřeby, nebo zda není obal otevřený. Problém je u většího nákupu, už tak pečlivá nejsemnaposledy jsem si naběhla se zubní pastou, vzala jsem si Lacalut white za 130,– a když doma otvírám krabičku a vyndám nějakou obyčejnou nejlevnější Odolku myslela jsem, že mě klepne
Ty vogo, jsem chlapovi v akci koupila Lacalutku asi 5 ks, jestli vybalí Odol
Fakt je chyba ve mně, svět je drsné místo.
@H8N2O4S píše:
Já si takhle koupila sójové mléko - upité a už plesnivé - litr ca 60 káčé. Od té doby to taky hlídám víc. Lidi jsou prasata, eklovní.
Ja zase pro zmenu mandlove.
Otevreny, hnusny. 69Kc v perdeli. v Tescu.
Já si před cca 8lety koupila v Kauflandu v akci rotoped.Hned 1.den z něj ale upadla šlapka, tak jsem ho šla reklamovat. Dostala jsem papír a že si mám přijít za měsíc. Po měsíci tam tedy jdu a rotoped se nemohl najít. Dost dlouho se tam prodavačky na informacích dohadovaly, kdy že to ten rotoped přišel z opravny a nakonec si musely sehnat prodavačku, která ho před měsícem přijímala a ta řekla, že ho nikam neposílala a dala ho zpátky do regálu k prodeji
Chudák ten, kdo si ho koupil. Já dostala zpět peníze a už jsem si nikdy nic takového v super hyper marketu nekoupila ![]()
@sissi79 píše:
Ale já když byla na brigádě po maturitě v Bille a to je sakra let, tak jsem dělala u sýrů.. Ty drahé s různými pepři co se neprodalo tak se plesnivé odkrojilo a přebalilo a prodávalo dál.. Ze starých párků a uzenin se udělal salát.. Hnus, dlouho jsem tam nevydržela![]()
Tak tohle už jsem slyšela několikrát, jsou to prasata
I z toho důvodu kupujeme radši vše balené a beru co nejdelší trvanlivost ![]()
Mně se teda nikdy nestalo, že bych koupila něco načaté nebo rozpité
Ale stalo si mi jednou, že v Lidlu smrděly kuř. čtvrtky, tak jsem je šla vrátit a hned mi dali peníze. Pak jsem ještě někde koupila riccotu, co byla v trvanlivosti ještě týden, ale byla po otevření zelená ![]()
@Hanka79 píše:
Manzel mi ted rikal, ze slysel, ze si z toho lidi delaj grily, najednou s tim nad ohen a grilujou![]()
![]()
Taky už jsem to někde slyšela nebo četla ![]()
@sissi79 píše:
A už se vám stalo že nakupujete a někdo vám mezitím bere to zboží v akci z vašeho vozíku??![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ne, to naštěstí ne
fakt zírám, jak všichni píšou o vyjedených hermelínech, v jiných diskusí o peroucích s edůchodcích..já nic takovýho fakt nikdy v životě neviděla
@Hanka79 jako co by z toho prodavačky, teda pokladní, mohly mít, když to zboží je namarkovaný 2 krát, tak je placený 2krát, a žádný peníze v kase nikdy přebývat nebudou ![]()
@slavuska1 píše:
ne, to naštěstí nefakt zírám, jak všichni píšou o vyjedených hermelínech, v jiných diskusí o peroucích s edůchodcích..já nic takovýho fakt nikdy v životě neviděla
![]()
@Hanka79 jako co by z toho prodavačky, teda pokladní, mohly mít, když to zboží je namarkovaný 2 krát, tak je placený 2krát, a žádný peníze v kase nikdy přebývat nebudou
Nemají z toho nic. Ale zaměstnavatel je k tomu nutí…
@snee píše:
No nám se jednou stalo, že jsem si šla do Albertu koupit kolo, měli tam nějakou akci, a stojím u něj prohlížím si ho, příjde ženská sebere ho a odnese ke kase, a já, že jsem tu byla dřív, že u něj stojím a dívám se, a ona, ale já už ho mám v ruce je moje! A druhý už nebylo![]()
anebo u nás bývaly ty čarodějnické výprodeje nebo jak se to jmenovalo, začínalo to v 10 večer a končilo o půlnoci, to bylo šíííílený!! Lidi by se ušlapali!!!
Naštěstí jsem zatím nic načatého nebo vyměněného nekoupila, na potravinách celkem zkoumám data spotřeby, u ostatního zboží zas, jestli obal není poškozený. I tak jsem nedávno v Lidlu koupila dalekohled, manžel si ho rozbalil a on měl ulomený objektiv, ale nevím, jestli je to práce nějakého zákazníka, spíš bych si tipla, že spíš někoho z personálu, že mu třeba upadl při vybalování (krabice byla pěkně zalepená, navíc byly na krámě k prodeji sotva 2 hodiny- ráno den začátku akce). A taky beru zboží zezadu, odjakživa, manžel se mi směje, že se v regále občas přehrabuju až psychopaticky
. A jednou se mi někdo snažil nakukat, že když něco v krámu použije (třeba deodorant), dá ho dozadu, možná kecal, každopádně od té doby beru zezadu, ale ne úplně poslední v řadě
.
@Cipisek79 píše:
To už vím taky, nikdy víc. Ale fakt to byl šok, v jednu chvíli mám bundičky, za vteřinu bundičky v pr… a od mého vozíku ujíždí tryskem baba s mým nákupem. Kdybych nezůstala stát s otevřenou hubou neschopná pohybu ani slova, asi bych jí to pěkně vytmavila.
Ty prodavacky z toho nic nemaji, o to se ale snizi manko - v hypermarketech zrejme ne, ale v mensich prodejnach si manka doplaceji ![]()
Jinak, taky dceri dam v obchodaku rohlik, piti, klidne i nanuk. Vse si radne zaplatim a kdyz proste potrebuji delsi cas na nakup, mam na nej klid. Dcera uz ma tri a pul, ve voziku proste sedet nechce, ja s ni nic nenakoupim, porad se nekde plete pod nohy a do cesty - misto abych vybirala zbozi, musim ji mit na ocich.
Tak si sedne, ja prehrabuji a ona dlabe a jsme spokojene obe dve.