Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Je teda pravda že když musím, tak se napiju z lahve ještě během nákupu…hlavně těhotenství se mi to stávalo…
…ale pak ji zaplatím!!! ![]()
V Tescu jsem viděl, jak tam prstem ujídají dorty v těch plastových obalech, které pak jdou znovu zavřít. Chtěli jsme tam koupit dceři bundu a v kapsách bylo spousta prázdných obalů od SIMek, atd. Dneska už kontroluju skoro všechno.
Holky, jen k té mouce a manku. Ona tam sice bude mít o 12 Kč víc, ale tapokladna (a nejspíš ani ta prodavačka) neví, že ta mouka bylajen jedna, takže na manko tonebude mít vliv. V hypermarketu ta pokladní večer odevzdá kasu a tím to pro níhasne. Pokud tam bude manko, tak si to zaplatí. Maximálně čím si může pomoct, že si nenápadně strčí do kapsy, když jí tam necháte ležet dvě koruny. Jinak ale musí odevzdat všechno i s dýškem. Kdysi jdem byla na brigádě v Globusu a chlap nás hlídal abysme si to nenechávaly.
Tyhle velké řetězce nedělají každý den inventuru každý den a i kdyby, tak nemají šanci dohledat, na které pokladně projelo kolik mouky a kolik se tam napočítalo navíc omylem. Je tam prostě namarkováno 20 pytlíků mouky a musí tam být peníze za 20 pytlíků mouky. Takže tapokladní z toho nemá fakt vůbec nic
No jelikož jsem dělala vedle kauflandu a můj kancl byl tak dobře udělanej že jsem slyšela z lahvárky o čem se mluví, tak si tam hodně stěžovali že odevzdají kasu, u přepočítávání peněz nejsou a jen se dozví výsledek.. Takže šance se ohradit je nulová.. „Proslýchalo“ se, že vedoucí pokladen si takhle přišla s podstatné části svýho novýho auta, pak se manka v kasách uklidnily a jak nabourala zas lítali tisícovky
![]()
@Lenka512 píše:
Je teda pravda že když musím, tak se napiju z lahve ještě během nákupu…hlavně těhotenství se mi to stávalo……ale pak ji zaplatím!!!
jo, s bývalým se nám jednou stalo, že jsme šli do teska pro pití, a u pokladny naprosto šílená fronta, tak jsme upíjeli, už byla půlka pryč, po 10 min, pokladna stále v nedohlednu, tak jsme si řekli, že to demonstrativně vypijeme celý, a na pokladně jsme dávali markovat úplně prázdnou flašku, ta pokladní čučela jak puk
![]()
Holky já taky přidám. jednou maly v obchodě že má žízen tak mu vezmu pítí to dětské a protřepu kvuli sedlině na spod otevřu a nejak zasyčelo tak to zkusím a bylo jeté
tak letíme na informace že prodávaji zkažené pitíčka pro děti, no baba nás seřvala že se to nesmí že to nemáme zaplacené a hrůza..vím nemá se to ale kdybych to koupila a donesla domů jsem pekelně naštvana
ale prošlé nebylo ![]()
@blecha72 píše:
Jistě, že může počkat, ale to vzrušení z krádeže
takže v restauraci jíč až po zaplacení? Nebo tě taky vzrušuje krádež jídla? ![]()
A klukovi dávám v obchodě jsem klukovi dávala dřív rohlík, přes léto si načne pití (někdy i já). A nikdo s tím u pokladny neměl nikdy žádný problém.
A k tématu… nikdy se mi něco podobného nestalo. Ale už jsem párkrát viděla v regálu něco načatýho. Ale jsem zvyklá téměř vše brát někde ze zadu (i kvůli datu spotřeby - v zadu jsou čerstvější věci).
Taky patříme mezi hovada… maly když byl ještě v sedačce ve vajíčku a my na velkým nákupu tak doma jsme zjistili že má pod sebou balíček vanilkového cukru
asi jak stál u regálu tak měl na něj chut… no přiznám se zpět jsem nešla to zaplatit
Já třeba pracuju v obchodě a to co si někteří lidé dovolí, to je přímo nehoráznost. V podstatě večer co večer při úklidu nacházíme zboží zahrabané v ragálech kam nepatří, ať už je to kilová chlazená kýta v sušenkách, v mrazáku jogurty, ujezené pečivo, vypitá limonáda apod. Mešíčně to jde do tisíců… kolikrát si říkám, že ty ceny co máme v obchodech nebudou pro nic zanic, ty ztráty se v konečné ceně nějak musí nejspíš odrážet.
@Poeema tak to mě taky mega štve, když vidím jak někdo odloží maso nebo párky někam do regálu aby se to zkazilo
když už, tak to dám aspoň do nejbližšího chlaďáku, ne na sušenky ![]()
@Poeema píše:
Já třeba pracuju v obchodě a to co si někteří lidé dovolí, to je přímo nehoráznost. V podstatě večer co večer při úklidu nacházíme zboží zahrabané v ragálech kam nepatří, ať už je to kilová chlazená kýta v sušenkách, v mrazáku jogurty, ujezené pečivo, vypitá limonáda apod. Mešíčně to jde do tisíců… kolikrát si říkám, že ty ceny co máme v obchodech nebudou pro nic zanic, ty ztráty se v konečné ceně nějak musí nejspíš odrážet.
Moje rec delala jsem v obchode brigadu jeste na SŠ a je fakt, ze retezce balamuti zakazniky. Stejne tak, ale lidi jsou cunata a strasne se krade.
Jo a třeba nebalené pečivo nejím:P Když si vezmu, kolik lidí denně příjde k regálu a všechno si to ošahá kus po kusu, aby to měli čerstvé, a není to jeden, dva nebo tří lidi…to udělá každý druhý, třetí. A pak si dají pecen chleba jen tak na pás. Imunita musí být. ![]()
ty vogo ja si snad najdu nejakou rodinnou vecerku a do marketu uz nepachnu ![]()