Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@hanča74 píše:tak to bych se asi zbláznila
Nedávno v lidlu u zeleniny…vybírám nektarinky, prcek sedi ve vozíku a hlídá mi klíče od auta. Se otočím od nektarinek a košík v pr…kousek vedle jiný košík a v nem taky chlapeček ovšem sám. No a pak pošlete nakupovat chlapa samotného s děckem. Ten tatínek s mym prckem dojel az k salamum než si všiml ze nemá sve dite. Smáli jsme se ještě u pokladny.
@LindaPraha píše:
@Hanka79 to se mi podobne stalo omylem na Muzeu v drogerce - nosim kabelku na ruce, zavesila jsem jeste kosik a nakupovala. Pak jsem s tim vlezla do metra - ne do vagonuNa schodech jsem si vsimla. Jezis ja byla ruda az na zadnici
@blecha72 píše:
Dávám když tak půlku rohlíku, u pokladny hlásím počet a přidám, že původně byly celé. Ještě jsem se s problémem nesetkala
taky dávám půlky, je to pak přehlednější. ![]()
@Lenka512 píše:
@slavuska1 proč by neschoval třeba pohled nebo blahopřání?…nebo do časopisu jiný časopis…
no tak asi jo, ale i kdyby jim tohle udělal 1 člověk denně, je to nepoloží..nevím prostě, jasně že krádeže nesnáším, zloděje bych zavírala, ale takhle kvůli tomu zdržovat, když je to fakt hromada sešitů
fakt jsme měla sto chutí jí tam ten nákup nechat na páse, mladší mi tam zrovna řval jak tur.
ještě k těm půlkám rohlíku, taky to nikdy nikomu nevadilo, jen jednou to prodavač pobaveně komentoval, tak co tady máme, 3,5 rohlíku… ![]()
a k uzeninám na váhu, když přidá jen trochu, a zeptá se, tak většinou řeknu že v poho, ale taky se mi stalo, že mi místo 100g s klidem navážila 120g, a začala balit, aniž by se zeptala, dost drzost..tak to jsem jí řekla, že jsem nechtěla 12dkg, ale 10dkg. když nemá slušnost se zeptat.
@Barca12345 píše:
Ty prodavacky z toho nic nemaji, o to se ale snizi manko - v hypermarketech zrejme ne, ale v mensich prodejnach si manka doplaceji
a čím jako sníží manko?
že místo 12kč za 1 mouku budou mít v kase 24 kč, ale za 2 mouky?
![]()
@slavuska1 zeptat by se mela to je pravda ale u sunky je to 1 kolecko. Coz me prijde zase jako malichernost.
@slavuska1 píše:
a čím jako sníží manko?že místo 12kč za 1 mouku budou mít v kase 24 kč, ale za 2 mouky?
![]()
No že bude mít zaplacených více mouky, ale méně třeba čokolád, ale finančně se to vyrovná, i když inventura nesedne… ![]()
@slavuska1 píše:
a čím jako sníží manko?že místo 12kč za 1 mouku budou mít v kase 24 kč, ale za 2 mouky?
![]()
Místo 12kč za 1 mouku budou mít v kase 24 kč, ale pouze za l mouku, ne? (v košíku měla jen jeden pytlík mouky, ale platila za dva).
@Helga2 píše:
Místo 12kč za 1 mouku budou mít v kase 24 kč, ale pouze za l mouku, ne? (v košíku měla jen jeden pytlík mouky, ale platila za dva).
Takze jednu mouku si muze vzit z regálu domu haha. No nevim. Mne se ani toto nestává. Asi mam holt stesti.
Půlku rohlíku diteti taky davam, proste aby se zabavilo. Druhou půlku dam do pytliku, ani u pokladny nic nehlasim, to vzdycky všude pochopili sami a účtují tu půlku jako cely rohlík. Tak jaka krádež. Nic jineho nedávám, piti ani nanuk bych nedala, to uz mi přijde blbe.
Ja nechapu jak u nas v Tescu maji vybrakovane prilohy k casopisum, darky k jogurtum apod. Atd… Na co tam maji hlidace a kamery. ![]()
@Helga2 píše:
a jo, já jsme blb, teprve teď mi to došlo
omlouvám se, dolehla na mě únava, jelikož po 4letech vstávání v 10 jsme byla 2 krát po sobě nucena vstát před 8 ![]()
No mě se párkrát stalo, že jsem si pro něco šla, vrátila se ke košíku, pokračovala v nákupu a po pár krocích zjistila, že ten košík není můj
Taky už beru věci zhruba z půlky regálu, většinou kontroluju obaly, datum spotřeby, otevírám futrál s vejci… Jo a jednou jsem byla za exota, když jsem holce za pultem u lahůdek říkala, že chci 7 deka salámu a ona se celkem děsila a ptala se, jak to má jako trefit. Asi umí vážit jen po pěti
Největší hnus byl, když jsem viděla pána, který jednou rukou držel chleba, druhou pytlík, do kterého ho nandaval a přitom kašlal
Co se týká prodejců, tak už se mi párkrát stalo, že u kasy se mi pak načetla jiná cena než byla u zboží uvedená (samozřejmě vyšší), jenže ve velkém nákupu se to moc nedá ohlídat. A zatím všechny pokladní, u kterých jsem byla, se kontroluji samy a když něco načtou dvakrát, tak si toho všimnou a okamžitě volají o storno.
@slavuska1 píše:
taky dávám půlky, je to pak přehlednější.
No tak to děláme stejně, 8 celých plus dva asi poloviční- prostě nedokonalé ![]()
Vzdy jsem kontrolovala limonady, protoze jsem videla chlapa jak se napil a pak vratil. Po tyto diskuzi, budu kontrolovat vse ![]()
K tem syrum, kdysi jsem mela brigadu v hypernove, museli jsme kontrolovat trvanlivost nami balenych syru a kdyz jim koncila, tak se prebalily a trvanlivost posunula. Vedouci jeste vtipkoval jaky datum dame ![]()
Nejradsi kupuju salamy v malym obchudku, kde je kraji a chodi tam plno lidi takze ty stangle skraji rychle. Ne teda k vietnamcum, u nas jim ty salamy moc nejdou a kdovi jak jsou stary ![]()