Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No pri tehotenskej pokladni v tescu ked mi povedala pokladnicka nech ako tehotna idem dopredu mi jedna asi 50 rocna pani povedala aby som sa z toho ze som tehotna neposrala
ze ci sa bojim ze tak rychlo porodim ked musim ist dopredu ![]()
@BAZÁREK ANGIE jenomze o tom to je - zatim si muzem vybrat. Pro me je to fakt pohodlnejsi. Kdyz jdem s muzem na nakup mame toho za nekolik tisic. Takze narvanej kos a nez si to markovat 30 min tak ta pokladni to ma za 6 min.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Já chodím jedině na samoobslužný, proč bych měla stát 10 v řadě u pokladny a čekat, když samoobslužné jsou většinou volné. Stát v řadě mě opravdu nebaví.
přesně tak ![]()
@SabinaG píše:
Asi jak kde, ve větších řetězcích určo ne, možná tak menší živnostníci by k tomu mohli mít důvod… ale moc tomu nevěřím. Ony se poměrně často dělají nezávislé kontrolní nákupy a pokud se pokladní „uťukne“ opakovaně má z toho celkem velký postih, vedení by je k tomu nenavádělo, neb ta pokladní to může odnést i vyhazovem a vedení postihem.
Asi tak tohle je prostě nesmysl. Dokud mi tu neřekne opravdu zkušenost prodavačka, že se to děje, tak tomu absolutně nevěřím.
Nevydělá na tom pokladní. Nesníží to manko. Maximálně to udělá bordel ve skladu - hodnota v počítači vs. reálná hodnota.
Ségra dělá vedoucí penny a kámoška zástupce vedoucí kauf a doopravdy tohle nepraktikujou.
A menší obchody ž vůbec né. Já dělám vedoucí menšího obchodu, pekařství, a to je obyčejnej boj o zákazníka. Na ceny řetězců prostě nemáme, tak musíme bojovat kvalitou, vstřícností. Rozhodně si nemůžeme dovolit přimarkovávat a okrádat zákazníky. Neříkám že se to nestane. Stane, ale jen a pouze omylem. Pak je nám akorát trapně, když se zákazníkovi omlouváme. A problém je nejen když nám prachy či zboží chybí. Ale i když přebývá!!! Když přebývá v kase kilo, tak se dohledává, kde se tam vzalo! Když při inventuře přebývá zboží, dohledává se, odkud je. A je to naše chyba, naše selhání, udělal se špatně příjem = dělaly jsme špatně svojí práci.
@rodinka4 píše:
No pri tehotenskej pokladni v tescu ked mi povedala pokladnicka nech ako tehotna idem dopredu mi jedna asi 50 rocna pani povedala aby som sa z toho ze som tehotna neposralaze ci sa bojim ze tak rychlo porodim ked musim ist dopredu
jsem sama tehotna a tohle tvrdim taky. Gravidita neni nemoc.
@rodinka4
a to ja bych ji rekla, ze to prave musim a ze chvatam abych ji zasedla misto v MHD
![]()
@Šarlota4
ja se nikam nervu, rada si postojim, ale pokud me nekdo slusne rekne ze muzu pred nej kdyz vidi ze mam jen pecivo nebo piti, tak podekuju a jdu, proc ne?
sama to udelam kdyz je nekdo takovy za mnou ![]()
@Šarlota4 píše:
@BAZÁREK ANGIE jenomze o tom to je - zatim si muzem vybrat. Pro me je to fakt pohodlnejsi. Kdyz jdem s muzem na nakup mame toho za nekolik tisic. Takze narvanej kos a nez si to markovat 30 min tak ta pokladni to ma za 6 min.
Tak s narvaným košem to chápu, ale když má někdo pár věcí, tak to má rychlejší na samoobslužné, než stát 10 min. ve frontě.
@Šarlota4 To mas pravdu, ale napriek tomu ja zas rada tu pokladnu vyuzijem, je pre tehotne? Je. Som tehotna? Som. Tak tam proste idem aby som nemusela cakat vo fronte… A tu pani povazuje minimalne za kravu, lebo sa to da povedat aj slusne keby uz musela za kazdu cenu nieco povedat ![]()
@Lana222 píše:
@Šarlota4
ja se nikam nervu, rada si postojim, ale pokud me nekdo slusne rekne ze muzu pred nej kdyz vidi ze mam jen pecivo nebo piti, tak podekuju a jdu, proc ne?
sama to udelam kdyz je nekdo takovy za mnou
Taky pouštím lidi před sebe, když mám plný koš a ten člověk má třeba 2 věci, aspon si to v klidu vyndám.
@MUFICE píše:
Tak s narvaným košem to chápu, ale když má někdo pár věcí, tak to má rychlejší na samoobslužné, než stát 10 min. ve frontě.
s par vecmi ok, s pitim oka ale kdyz mam fakt nakup a ted to bricho a do voziku se pro vse ohybat, nacitat, odkladat a pak az po zaplaceni se to muze vzit do tasky, pro me horor
a milion pohybu do predklonu navic, to vedle nemusim ![]()
@Lana222 tak to ma nenapadlo, ale asi by mi bola dala kosikom po hlave aka bola vynervovana zo zivota ![]()
@Lana222 je to o chovani. Priklad z minuleho tejdne. Sedim v tramvaji naproti dverim. V tramvaji bylo jeste cca 5 volnejch mist. Prisla tehotna pani stoupla si ke me a kouka tak zvednu kabelku aby se podivala, ze sem taky tehu. Tak sla k panovi - ten ji sednout pustil, ale s kroutici hlavou si presednul na volne misto. Takze to je vsechno proste o lidech.
@MUFICE píše:
Tak to je jasne kvuli jednomu piti tam cumakovat nebudu
@Lana222 píše:
s par vecmi ok, s pitim oka ale kdyz mam fakt nakup a ted to bricho a do voziku se pro vse ohybat, nacitat, odkladat a pak az po zaplaceni se to muze vzit do tasky, pro me horora milion pohybu do predklonu navic, to vedle nemusim
Však jsem psala, že u těhotných tomu rozumím ![]()