Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Lana222 Jsou v tom jenom peníze. Pokladní musí někdo zaplatit, a na zaměstance si musí ta prodejna vydělat svým obratem. Když je pokladních míň, míň se ukrojí na platY. Další věc je, že ty platy jsou takový jaký jsou, proto jsou někde víc brigádníci. Ty jsou rádi, že mají brigádu a obchod je rád že ušetří za pracovníky. Třeba to co dostane pokladní v ČR a co si za to reálně koupí a co pokladní v Německu. Je to bída. Celkově, ne jen ve službách.
@Lana222 jooo to je presny
nactete club card
hlavne pokud tam ta pokladni je tak mame snad moznost vyberu a ne, ze me budou nahat jak dobytek
@Poeema to my samozrejme chapem, ale dokud tam pokladni sedi tak chci jit k pokladni. Az retezec zrusi pokladni a bude jen ten poblbanej stroj tak tam chodit nebudu. At mi nebrani v tom co nabizi
Příspěvek upraven 03.09.14 v 09:36
@Poeema
vim ze je to o penezcih, to je mi jasny a brigadniky chapu, jen ze to pak vypada jak to vypada…o nuceni lidi na samoobsluzny pokadny atd to mi prijde vrchol, kdybych chtela snad tam jdu, ale ne aby me tam posilala a div ne rvala
![]()
@Šarlota4
a just tam nepujdu a basta
a kdybych mela 50ks v kosiku nacenovat a oni zrusili pokladni prestanu tam chodit, konkurence je prece velika
![]()
Příspěvek upraven 03.09.14 v 09:37
@Šarlota4 Myslím, že u těch samoobslužných se čeká, že si na to lidi časem zvyknou i když se jim to nelíbí, jako na všechno. A máte pravdu, jste zákaznici, tak máte mít právo na to si vybrat. ![]()
@Poeema taky si myslim. Oni platy pro zamestnance jsou jedna z nejvyssich polozek ve ktere koliv firme takze se nedivim.
@rodinka4 píše:
Mne sa jedna stupidna mamicka dokonca raz chvalila ako si vzdy v Tescu v tych viacbaleniach nakombinuje velkosti podla potreby. Ze naco by jej bolo 7 kuskov rovnakej velkosti, vzdy si da z 3 roznych velkosti podla potrebySprostost niektorych ludi nema hranice… Davam si na taketo veci pozor, aj ked vynaliezavost ludi nema hranice
No, to snad není pravda, to jsem ještě neslyšela ani by mě to nenapadlo
![]()
@MUFICE
ja to slysela, videla a napadlo by me to, ale neudelala bych to…
proto nez tam neco koupim v tech „pack“ tak to opravdu prekontroluju protoze je to sila, znama si tam vetsinu pridava 1ks navic misto 5ks body 6ks a podobne… ![]()
a pak nekdo jde a za stejnou cenu ma jen 4ks bodycek ![]()
Na to cekani u pokladen, vyndavani na pas a zase skladani pritel rika, ze se tesi, az bude doba, kdy projede s vozikem pres ram a vse se nacte.
No s tim nakupem v tehotenstvi je to taky dobry - ja plnej vozejk, pandero a vse skladat na pas. Za mnou stal nejakej fotr a tvaril se, ze ho hrozne zdrzuju. Kdyby prilozil ruku k dilu…
A jinak s temi frontami a pokladnimi, ze za to nemuzou - u nas je jedna pokladni, ktera je na to expert. Zajela jsem za povedenou rodinku - bylo jich asi 6, vsichni, i deti, prumer nad 100 kilo. Na pase barevny limonady, instant, rohliku snad prepravka..no hmus. A zacli se s tou pokladni vitat, davali ji pochovat dite…no klabosili asi 15 minut - samozrejme u markovani, kdy vse delala rychlosti stolete babci! Ja tam stala, hazela drzky, az si toho vsimla, tak se teda rozloucili. A byla teda pekne nastvana, markovala najednou rychle, az mi to pretejkalo a ja nestihala
Ale pak se nemaj delat fronty, ze ano
@Lana222 píše:
@Poeema
muj tata pred silvestrem nechal taky nakup u pokladny a odesel, nemel nervy na to cekat hodinu, on vubec nesnasi obchodaky a davy lidia ja ted jako tehotna ve frontach taky omdlivam, je tam vydychano, lidi kolem casto smrdi, ted clovek stoji a ceka, poti se… neco silenyho…
treba u nas v tescu je samy brigadnik, to temto je fakt silene a vetsinou maji problem za problemem a fronty stoji, pokladny jim jdou max. 3 a zbytek samoobsluzny kde nejaka vedouci furt nuti lidi at si tam jdou.
Uz kolikrat me tam posilala, nechapu proc?!!! sotva stojim a pres bricho se neohnu a fakt nejsem zvedava vsechno vyndavat, sama nacitat a zase pokladat na ten jejich skener pak opet do kosiku atd… jsou fakt otravnymysli si, ze usetri a nebudou pokladni a lidi si budou samy jeste nakupy nacenovat
me to vadi, pokud mam 2 veci OK ale pokud plny kosik tak jim na to prdim
To já jdu zase k sebeobslužný ráda, hlavně, když mám pár věcí. U nás v Tescu jedou tak 2 pokladny a jsou tam fronty, nebaví mě tam čekat. Naopak bych tyto poklady uvítala i v jiných obchodech, když jdu třeba jenom pro pečivo a musím čekat. Ale zase chápu, že těhotným se blbě ohýbá. Někde mají dokonce přednostní pokladny.
@Poeema píše:
@Šarlota4 Myslím, že u těch samoobslužných se čeká, že si na to lidi časem zvyknou i když se jim to nelíbí, jako na všechno. A máte pravdu, jste zákaznici, tak máte mít právo na to si vybrat.
Já chodím jedině na samoobslužný, proč bych měla stát 10 v řadě u pokladny a čekat, když samoobslužné jsou většinou volné
. Stát v řadě mě opravdu nebaví. Předpokládám, že časem bude minimum normálních a většina samoobslužných pokladen, kde u např. 6 pokladen může stát 1 prodavačka a nikomu to nepřijde divné, prostě pokrok nezastavíš
.
@MUFICE tiez som pozerala s otvorenou hubou ze toto niekoho napadne. potom ides kupovat body na 24 mesiacov a doma zistis ze tam mas 4 vo velkosti na 12 mesiacov
odvtedy ked vidim ze nie su dokonale poskladane veci v baleni vzdy pozeram aj velkosti, aby som mala istotu ![]()
@LindaPraha píše:
Na to cekani u pokladen, vyndavani na pas a zase skladani pritel rika, ze se tesi, az bude doba, kdy projede s vozikem pres ram a vse se nacte.
Jo, to by bylo nejlepší
V tom Tescu je nejlepší si nakoupit přes internet a člověk se nemusí hrabat s vykládáním a nakládáním nákupu. Oni to i rozdělí a zabalí do tašek podle druhů - drogerie, pečivo, zelenina, mléčné výrobky atd. Řidič mi to pak předá mezi dveřmi a šoupnu to rovnou do lednice
Tuto službu bych uvítala i u dalších řetězců, pt Tesco zrovna není můj oblíbený.
@LindaPraha
ja jsem si jednou dovolila rict pokladni v Intersparu ze je pomala…
neco podobnyho, s kazdym kamoska, u pokladny znamou, ja orosena pred mrtvici navlecena s ditetem v bunde jen pro detske piti a ona lazo plazo…vsichni ale stali a mlceli a ja to klasicky nevydrzela a bouchla
jeste se citila dotcena… „Pry prosim, ja???“ rikam ji, ano vy
do dneska se na me mraci ![]()
Příspěvek upraven 03.09.14 v 10:03