Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Tereza01 píše:
Btw. Největší sajrajt i kdyz neni prosly je taveny syr. Obsahuje spoustu tavicich soli ktere zatezuji organismus a ucpava cevy. Jeden trojuhelnicek na rohliku(chlebu) obsahuje denni davku solí pro dítě. Navic se diky nim nemuze vstrebavat vapnik a naopak jeste „krade“ ten z tela.
Ten malej ani nechce a my dospely to taky nejak nevyhledavame
tak aspon neco ![]()
@Tereza01 píše:
@Hanka79 jenze aby si to udelala doma potrebujes nejake suroviny. Ty bud koupis nebo vypestujes. Pokud koupis nevíš co v nich je. Pokud je pestujes bud hnojis nebo ne. Pokud hnojis chemii nevis co v ni je a pokud nehnojis nebo hnojis prirodne tve suroviny stejne nebudou uplne „ciste“ diky splodinam v ovzdusi, kys. dešťům a to nemluvim o tom co skodliveho se tam muze dostat z pudy… Bohuzel co jsme „zaseli“ to „sklizime“.
No prave a clovek na to nema ani misto, prostredi nebo cas
![]()
@Hanka79 nepocitej do toho lucinu a zerve. To je jina skupina, neobsahuji tavici soli takze tech se to netyka:-)
a co se tyce toho pestovani, je to naprd:-) proto i pres to co vim se snazim to neresit, umrela bych jinak hlady. Napr. vedela si ze existuje norma kolik much a jejich nozicek a broucku muze byt v cokolade??? Sranda ne??? ![]()
![]()
![]()
@Tereza01 jasny to je trochu jiny druh syra…lucinu jsem si driv obcas koupila, v praci ke svace
ja jsem spis ujeta na platkovem, na „cihle“ a tak ![]()
Fuj uz dost
to uz nebud jist ani cokoladu?
…je to des, jeste, ze to nevidime ![]()
Jak s oblibou rikam pokud chces umrit hlady dej se na skolu obor kuchar:-D a dobra je taky filmová vyroba parku. Kureci skelety, minimum masa zato maximum paratku a zobacku. Pečlivě umleto pridane opet tavici soli a mnam parek je skoro hotov. Takze je srdecne jedno zda to pak jeste unyjou octem ![]()
@Tereza01 píše:
Btw. Největší sajrajt i kdyz neni prosly je taveny syr. Obsahuje spoustu tavicich soli ktere zatezuji organismus a ucpava cevy. Jeden trojuhelnicek na rohliku(chlebu) obsahuje denni davku solí pro dítě. Navic se diky nim nemuze vstrebavat vapnik a naopak jeste „krade“ ten z tela.
Tohle už vím dávno, tavenák jsem nekoupila min. 6 let ![]()
@Tereza01 píše:
@Hanka79 nepocitej do toho lucinu a zerve. To je jina skupina, neobsahuji tavici soli takze tech se to netyka:-)
a co se tyce toho pestovani, je to naprd:-) proto i pres to co vim se snazim to neresit, umrela bych jinak hlady. Napr. vedela si ze existuje norma kolik much a jejich nozicek a broucku muze byt v cokolade??? Sranda ne???
pěstuji jen chilli v té nejsilnější formě, je to zdraví prospěšné a kdo tohle dokáže pozřít aniž by si udělal díru do žaludku, ten tu bude do sta let ![]()
@Tereza01 píše:..čti tohle téma
Jak s oblibou rikam pokud chces umrit hlady dej se na skolu obor kuchar:-D a dobra je taky filmová vyroba parku. Kureci skelety, minimum masa zato maximum paratku a zobacku. Pečlivě umleto pridane opet tavici soli a mnam parek je skoro hotov. Takze je srdecne jedno zda to pak jeste unyjou octem
Taveňáky mi chutnají, i když vím co jsou zač
Nekupuju je kvůli dětem, ale když jedou třeba k babičce, tak si vyjmečně koupím, schovám před dvouleťákem a tajně sním
Jsem na nich vyrostla, u nás byl taveňák pořád k svačině se šunkou atd.
Dokonce tenkrát v reklamách říkali, že je zdravý ![]()
Párky kupuju málokdy, min.80 masa(ne separátu),hodně kvalitní, třeba Alnatura naložené ve sklenici nebo v nějakém farmářském obchodě…Dětem taky nedávám, sežereme je s manželem sami ![]()
@ulice píše: ..čti tohle témaTaveňáky mi chutnají, i když vím co jsou zač
Nekupuju je kvůli dětem, ale když jedou třeba k babičce, tak si vyjmečně koupím, schovám před dvouleťákem a tajně sním
![]()
Dokonce tenkrát v reklamách říkali, že je zdravý
Párky kupuju málokdy, min.80 masa(ne separátu),hodně kvalitní, třeba Alnatura naložené ve sklenici nebo v nějakém farmářském obchodě…Dětem taky nedávám, sežereme je s manželem sami![]()
Ja delam brigadne v supermarketu a obcas ziram, co po zaviracce v krame najdeme. Nakousany pecivo, otevreny mliko, a tak. Delam v jednom z tech mensich, takze si docela dobre dokazu predstavit, jak to vypada v tech velkejch typu Kaufland, kde se obcas v ulicce ocitnou zakaznici uplne sami. Vymenou zbozi za jine pocinaje a uplnym snedenim a zahozenim krabicky konce. Pri nakupu barvy na vlasy taky radsi kontroluju, jestli ji nekdo nevymenil a nebudu mit na hlave misto hnedy zarivou blond. U nas lide i schvalne pootevrou napr. lahev s avivazi, aby se ten, co to koupi, polil. Nechapu, co z toho maji.
@ulice píše: ..čti tohle témaTaveňáky mi chutnají, i když vím co jsou zač
![]()
Dokonce tenkrát v reklamách říkali, že je zdravý
Párky kupuju málokdy, min.80 masa(ne separátu),hodně kvalitní, třeba Alnatura naložené ve sklenici nebo v nějakém farmářském obchodě…Dětem taky nedávám, sežereme je s manželem sami
Ja to jim i bez peciva, obcas bodne. Mnam. Snazim se jist v mezich zdrave, ale obcas si dam i ten parek, i kdyz dobre vim, jak vypada vyroba. Ale je dobrej, no. ![]()
@ulice pritel taky rika jsem na nich vyrostl a ziju. Prvni zlomenina v 15ti.
ja jsem taky jedla v detstvi tavenaky a parky(a neni to zas takova doba v mych 23letech) a ziju. Jen by to clovek nemel detem strkat hodem dolem:-) ovsem nerikam kdyz date diteti parek ze jste spatna matka-alespon si dite vypestuje protilatky.
protoze s jidlem se to ma tak ze kvalitu urcujeme mi spotrebitele. A dokud vsichni do jednoho neprestaneme kupovat parky kde 30% tvori kur. separat40%voda20%mouka a zbytek Ecka a. tavici soli tak to porad budou zkouset a porat budou sidit. Ja po skole koukala na etikety a hlidala Ecka, soli, separat(strojove oddelene maso stejna srajda) a po zjisteni co vsechno nesmim jist jsem procitla. Nectu etikety, nepriznavam si co kde lezelo a co kolem toho behalo a nedej boze tam spadlo. A jsem stastny tvor:-D Bohuzel nejde jen o procento masa je treba hlidat zaroven i ostatni veci. Vodu, sul, ecka, ruzne dalsi primesy. Je to alchymie… A vse to uhlidat se opravdu neda. Pokud mate na praci i neco jineho nez resit jidlo.:-D
@Menora píše: **
Stejně jako já se schovávám s velkou Milkou a tu zcela sobecky sním sama na posezení![]()
. Hlavně to nesmí vidět
A co teprve Nutela
tuhle jsem seřvala synátora že zmizela ani nevím jak…jen hrál do noci ty jeho tankisty ![]()
@Tereza01 píše:
@ulice pritel taky rika jsem na nich vyrostl a ziju. Prvni zlomenina v 15ti.ja jsem taky jedla v detstvi tavenaky a parky(a neni to zas takova doba v mych 23letech) a ziju. Jen by to clovek nemel detem strkat hodem dolem:-) ovsem nerikam kdyz date diteti parek ze jste spatna matka-alespon si dite vypestuje protilatky.
protoze s jidlem se to ma tak ze kvalitu urcujeme mi spotrebitele. A dokud vsichni do jednoho neprestaneme kupovat parky kde 30% tvori kur. separat40%voda20%mouka a zbytek Ecka a. tavici soli tak to porad budou zkouset a porat budou sidit. Ja po skole koukala na etikety a hlidala Ecka, soli, separat(strojove oddelene maso stejna srajda) a po zjisteni co vsechno nesmim jist jsem procitla. Nectu etikety, nepriznavam si co kde lezelo a co kolem toho behalo a nedej boze tam spadlo. A jsem stastny tvor:-D Bohuzel nejde jen o procento masa je treba hlidat zaroven i ostatni veci. Vodu, sul, ecka, ruzne dalsi primesy. Je to alchymie… A vse to uhlidat se opravdu neda. Pokud mate na praci i neco jineho nez resit jidlo.:-D
Přesně podle pořekadla - čistota půl zdraví - špína celé - a něco na tom je, naši předci vyrostli bez sava a bez Mr. Propera, místo čistě vytřené podlahy měli jen udupanou hlínu…a co?? Jsme tu i my - žili, nemarodili, tedy alespoň tak moc jako my a co vím, úplně nejvíc nemocní byli boháči a šlechta, co se měla dobře.