Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Burj Chalifa já bych to teda u nás bez důkladného umytí neochutnala
i když včera mě mile překvapili v kauflandu, chtěla jsem zrovna hrozno a paní mi řekla, ať počkám, že mi dá pro prcka hezčí
@Burj Chalifa píše:
měla jsem možnost nakupovat potraviny v USA. Obrovský výběr, čerstvé, neobohacené éčky. Návrat domů a znechucení. České prase všechno spase.
Já nakupuju v Německu a Švýcarsku je to sakra jiná liga ![]()
Tak abych pravdu rekla, tak ja jsem vakuovany salamy prestala kupovat, protoze kdyz ho rozdelam druhy den uz smrdi a muzu ten zbytek vyhodit,
kdyz koupim pultovy, tak voni jeste treti den..
jsem ve vetsim meste a tady proste v tech marketech je strasne velky odbyt, je tam denne tolik lidi, ze proste kraji porad cerstvy a cerstvy salamy apod., porad jim tam ty masiny co maj za sebou jedou a neco kraji ![]()
@Hanka79 píše:
Tak abych pravdu rekla, tak ja jsem vakuovany salamy prestala kupovat, protoze kdyz ho rozdelam druhy den uz smrdi a muzu ten zbytek vyhodit,kdyz koupim pultovy, tak voni jeste treti den..
jsem ve vetsim meste a tady proste v tech marketech je strasne velky odbyt, je tam denne tolik lidi, ze proste kraji porad cerstvy a cerstvy salamy apod., porad jim tam ty masiny co maj za sebou jedou a neco kraji
Tak to se mi snad ještě nestalo, nám to vydrží skoro týden, kupuju převážně v Lidlu ![]()
@MUFICE Fakt jo, bydleli jsme predtim 20km od mesta, tak jsem delala velky nakup jednou tydne v Hypernove /albert/ a nebo Interspar, tak jsem tam brala ty vakuovany, aby mel malej na svacinu a snidani a tak…a hrozny
mohla jsem kupovat krajeny v malym kramku co jsme tam meli, ale tam to meli hrozne drahy, tam to byla jen nouzovka a spis kram pro pecivo, meli tam vlastni pekarnu…ted jsme prestehovany ve meste a chodime pro krajeny, zatim jsem se nespalila tak uvidime ![]()
@Hanka79 To fakt záleží. My jsme vakuovaný nakrájený salám z alberta letos povozili po půlce Evropy, nebyl pořád lednici a byl v pohodě. Naopak jsem v řeznictví koupila krájený salám, který doma po rozbalení letěl do koše. Samo, že už tam nenakoupím.
Holky, ale to je stejne mazec, kdyz si clovek vypocita kolik toho za rok koupil a vyhodil nebo nespotreboval..to je suma jak neco!!
@blecha72 píše:
@Hanka79 To fakt záleží. My jsme vakuovaný nakrájený salám z alberta letos povozili po půlce Evropy, nebyl pořád lednici a byl v pohodě. Naopak jsem v řeznictví koupila krájený salám, který doma po rozbalení letěl do koše. Samo, že už tam nenakoupím.
Asi jo no, zalezi zda koupis zrovna cerstvy a nebo mas smulu a natrefis neco co bylo k nakrajenymu pridany a nebo zavakuovany neco co uz bylo „nacaty“
,ale je fakt, ze jsem na tan hypermarket Albert neslysela zrovna chvaly i s masem jsem si tam parkrat nabehla, uz ho tam nekupuju, a nektery vakuovany salamy byly uz i prosly, jsem jim to tam pekne vystavila…:)
@snee píše:
Holky, ale to je stejne mazec, kdyz si clovek vypocita kolik toho za rok koupil a vyhodil nebo nespotreboval..to je suma jak neco!!
Tj clovek si rekne je to par korun, ale ono kdyz se to pak nascita, tak je to sila.. ![]()
@snee píše:
Ani nemluv. Já v tom byla odborník
Za dva lidi + psa nebyl problém utratit cca 13-15 tis měsíčně za jídlo… Ale po tom co jsem si přečetla tady na emiminu, se musím pochválit
Vejdeme se do 8-9ky i se psem. A to jsme dost vybíraví… Hovězí, ryby, mořské plody, jogurty ( když mě to rafne, tak sním za den i tři )… Prostě už nekupujeme všeho kvanta, ale přiměřeně a nevyhazujeme. Málo kdy se stane, že něco vyhazujeme. Pečivo a skořápky sušíme pro slepice. Alee není v tom teda kosmetika. Ta je zvlášť. Na té rozhodně nešetřím. ![]()
@snee píše:
Tak to jsem nikdy nepočítala, ale je fakt, že se toho asi dost vyhodí.
@Hanka79 píše:
Asi jo no, zalezi zda koupis zrovna cerstvy a nebo mas smulu a natrefis neco co bylo k nakrajenymu pridany a nebo zavakuovany neco co uz bylo „nacaty“,ale je fakt, ze jsem na tan hypermarket Albert neslysela zrovna chvaly i s masem jsem si tam parkrat nabehla, uz ho tam nekupuju, a nektery vakuovany salamy byly uz i prosly, jsem jim to tam pekne vystavila…:)
Tak Albert je asi ten nehorší, tam vůbec nechodíme. Balené je nejlepší v Lidlu a čerstvé pultové v tom Globusu, tam se mi nikdy nestalo, že by to bylo prošlé. Tam toho berou lidi hromady a nestačí ani doplnovat ![]()
@MUFICE V Globusu jsem teda salamy zatim nekupovala, ale kdyz jedem na Cerny most, tak se tam stavujem a kupuju tam maso, maj ho tam pekny, nic z toho nevyhazuju
a lidi je tam teda mraky ![]()
Přidám svůj zážitek s hovady v obchodě: Byli jsme dnes nakoupit, prodavačka doplňovala nebalené pečivo. Jak ho tam dávala, tak jí několik kusů spadlo na zem. Dorovnala do košíku to, co měla na plechu a hned k tomu přidala to ze země. A vůbec jí nevadilo, že na ni při tom koukáme. Kdyby se alespoň rozhlédla, jestli ji někdo nevidí nebo ho odnesla mimo prodejní plochu a pak ho tam vrátila, tak by se to asi dalo přežít ( nikdo by o tom nevěděl ), ale toto byl pro mě vrchol.
@Hanka79 píše:
Asi jo no, zalezi zda koupis zrovna cerstvy a nebo mas smulu a natrefis neco co bylo k nakrajenymu pridany a nebo zavakuovany neco co uz bylo „nacaty“,ale je fakt, ze jsem na tan hypermarket Albert neslysela zrovna chvaly i s masem jsem si tam parkrat nabehla, uz ho tam nekupuju, a nektery vakuovany salamy byly uz i prosly, jsem jim to tam pekne vystavila…:)
V Albertu se mi několikrát stalo,že vakuovaný salám byl zkažený,ale nenačatý,prostě ho nejspíš blbě skladovali a zkazil se jim.A ne jednou,takže nejspíš nedodržují pravidla skladování anebo fakt nevím čím by to bylo,když ta samá šunka v jiných marketech nikdy zkažená nebyla ![]()
U těch balených od výrobce(ne marketu) máš skoro jistotu,že jsou ok,ale pak je tam druhá věc a to složení.Pokud to plave ve vodě nebo to není kvalitní,tak to smrdí hned první den-nebo spíš nevoní to tak,jako šunka vonět má…Ale kvalitní výrobky vydrží mnohem déle než ty pultový,i když my jíme max.druhý den.
U pultových se mi stávalo,že byl smíchanej starej a novej salám a ve všech marketech i většině řeznictví se mi někdy stalo,že to smrdělo hned první den..Ještě ne zkažené,ale určitě ne čerstvé.
Ono se stačí podívat,jak to tam leží vedle sebe v jedné lednici,vzájemně se to načáchne,kousek odtoho saláty,párky atd…No já jsem na pultový věci zasedlá
![]()
@MUFICE píše:
Tak Albert je asi ten nehorší, tam vůbec nechodíme. Balené je nejlepší v Lidlu a čerstvé pultové v tom Globusu, tam se mi nikdy nestalo, že by to bylo prošlé. Tam toho berou lidi hromady a nestačí ani doplnovat
Jo, když někde pultový, tak v Globusu.