Hovada v obchodech

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
6.9.14 08:52

@Burj Chalifa já bych to teda u nás bez důkladného umytí neochutnala

i když včera mě mile překvapili v kauflandu, chtěla jsem zrovna hrozno a paní mi řekla, ať počkám, že mi dá pro prcka hezčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
6.9.14 08:58
@Burj Chalifa píše:
měla jsem možnost nakupovat potraviny v USA. Obrovský výběr, čerstvé, neobohacené éčky. Návrat domů a znechucení. České prase všechno spase.

Já nakupuju v Německu a Švýcarsku je to sakra jiná liga :-)

• Citovat
  • Upravit
18259
6.9.14 10:17

Tak abych pravdu rekla, tak ja jsem vakuovany salamy prestala kupovat, protoze kdyz ho rozdelam druhy den uz smrdi a muzu ten zbytek vyhodit, :| kdyz koupim pultovy, tak voni jeste treti den.. :) jsem ve vetsim meste a tady proste v tech marketech je strasne velky odbyt, je tam denne tolik lidi, ze proste kraji porad cerstvy a cerstvy salamy apod., porad jim tam ty masiny co maj za sebou jedou a neco kraji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
6.9.14 11:13
@Hanka79 píše:
Tak abych pravdu rekla, tak ja jsem vakuovany salamy prestala kupovat, protoze kdyz ho rozdelam druhy den uz smrdi a muzu ten zbytek vyhodit, :| kdyz koupim pultovy, tak voni jeste treti den.. :) jsem ve vetsim meste a tady proste v tech marketech je strasne velky odbyt, je tam denne tolik lidi, ze proste kraji porad cerstvy a cerstvy salamy apod., porad jim tam ty masiny co maj za sebou jedou a neco kraji :)

Tak to se mi snad ještě nestalo, nám to vydrží skoro týden, kupuju převážně v Lidlu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.9.14 11:45

@MUFICE Fakt jo, bydleli jsme predtim 20km od mesta, tak jsem delala velky nakup jednou tydne v Hypernove /albert/ a nebo Interspar, tak jsem tam brala ty vakuovany, aby mel malej na svacinu a snidani a tak…a hrozny :( mohla jsem kupovat krajeny v malym kramku co jsme tam meli, ale tam to meli hrozne drahy, tam to byla jen nouzovka a spis kram pro pecivo, meli tam vlastni pekarnu…ted jsme prestehovany ve meste a chodime pro krajeny, zatim jsem se nespalila tak uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
6.9.14 11:48

@Hanka79 To fakt záleží. My jsme vakuovaný nakrájený salám z alberta letos povozili po půlce Evropy, nebyl pořád lednici a byl v pohodě. Naopak jsem v řeznictví koupila krájený salám, který doma po rozbalení letěl do koše. Samo, že už tam nenakoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
6.9.14 11:54

Holky, ale to je stejne mazec, kdyz si clovek vypocita kolik toho za rok koupil a vyhodil nebo nespotreboval..to je suma jak neco!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.9.14 12:13
@blecha72 píše:
@Hanka79 To fakt záleží. My jsme vakuovaný nakrájený salám z alberta letos povozili po půlce Evropy, nebyl pořád lednici a byl v pohodě. Naopak jsem v řeznictví koupila krájený salám, který doma po rozbalení letěl do koše. Samo, že už tam nenakoupím.

Asi jo no, zalezi zda koupis zrovna cerstvy a nebo mas smulu a natrefis neco co bylo k nakrajenymu pridany a nebo zavakuovany neco co uz bylo „nacaty“ :),ale je fakt, ze jsem na tan hypermarket Albert neslysela zrovna chvaly i s masem jsem si tam parkrat nabehla, uz ho tam nekupuju, a nektery vakuovany salamy byly uz i prosly, jsem jim to tam pekne vystavila…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.9.14 12:13
@snee píše:
Holky, ale to je stejne mazec, kdyz si clovek vypocita kolik toho za rok koupil a vyhodil nebo nespotreboval..to je suma jak neco!!

Tj clovek si rekne je to par korun, ale ono kdyz se to pak nascita, tak je to sila.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
6.9.14 12:22
@snee píše:
Holky, ale to je stejne mazec, kdyz si clovek vypocita kolik toho za rok koupil a vyhodil nebo nespotreboval..to je suma jak neco!!

Ani nemluv. Já v tom byla odborník :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: Za dva lidi + psa nebyl problém utratit cca 13-15 tis měsíčně za jídlo… Ale po tom co jsem si přečetla tady na emiminu, se musím pochválit :mrgreen: Vejdeme se do 8-9ky i se psem. A to jsme dost vybíraví… Hovězí, ryby, mořské plody, jogurty ( když mě to rafne, tak sním za den i tři )… Prostě už nekupujeme všeho kvanta, ale přiměřeně a nevyhazujeme. Málo kdy se stane, že něco vyhazujeme. Pečivo a skořápky sušíme pro slepice. Alee není v tom teda kosmetika. Ta je zvlášť. Na té rozhodně nešetřím. ;)

• Citovat
  • Upravit
50125
6.9.14 12:25
@snee píše:

Tak to jsem nikdy nepočítala, ale je fakt, že se toho asi dost vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
6.9.14 12:27
@Hanka79 píše:
Asi jo no, zalezi zda koupis zrovna cerstvy a nebo mas smulu a natrefis neco co bylo k nakrajenymu pridany a nebo zavakuovany neco co uz bylo „nacaty“ :),ale je fakt, ze jsem na tan hypermarket Albert neslysela zrovna chvaly i s masem jsem si tam parkrat nabehla, uz ho tam nekupuju, a nektery vakuovany salamy byly uz i prosly, jsem jim to tam pekne vystavila…:)

Tak Albert je asi ten nehorší, tam vůbec nechodíme. Balené je nejlepší v Lidlu a čerstvé pultové v tom Globusu, tam se mi nikdy nestalo, že by to bylo prošlé. Tam toho berou lidi hromady a nestačí ani doplnovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.9.14 12:52

@MUFICE V Globusu jsem teda salamy zatim nekupovala, ale kdyz jedem na Cerny most, tak se tam stavujem a kupuju tam maso, maj ho tam pekny, nic z toho nevyhazuju :)a lidi je tam teda mraky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
6.9.14 14:46

Přidám svůj zážitek s hovady v obchodě: Byli jsme dnes nakoupit, prodavačka doplňovala nebalené pečivo. Jak ho tam dávala, tak jí několik kusů spadlo na zem. Dorovnala do košíku to, co měla na plechu a hned k tomu přidala to ze země. A vůbec jí nevadilo, že na ni při tom koukáme. Kdyby se alespoň rozhlédla, jestli ji někdo nevidí nebo ho odnesla mimo prodejní plochu a pak ho tam vrátila, tak by se to asi dalo přežít ( nikdo by o tom nevěděl ), ale toto byl pro mě vrchol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
6.9.14 15:10
@Hanka79 píše:

V Albertu se mi několikrát stalo,že vakuovaný salám byl zkažený,ale nenačatý,prostě ho nejspíš blbě skladovali a zkazil se jim.A ne jednou,takže nejspíš nedodržují pravidla skladování anebo fakt nevím čím by to bylo,když ta samá šunka v jiných marketech nikdy zkažená nebyla :think:
U těch balených od výrobce(ne marketu) máš skoro jistotu,že jsou ok,ale pak je tam druhá věc a to složení.Pokud to plave ve vodě nebo to není kvalitní,tak to smrdí hned první den-nebo spíš nevoní to tak,jako šunka vonět má…Ale kvalitní výrobky vydrží mnohem déle než ty pultový,i když my jíme max.druhý den.
U pultových se mi stávalo,že byl smíchanej starej a novej salám a ve všech marketech i většině řeznictví se mi někdy stalo,že to smrdělo hned první den..Ještě ne zkažené,ale určitě ne čerstvé.
Ono se stačí podívat,jak to tam leží vedle sebe v jedné lednici,vzájemně se to načáchne,kousek odtoho saláty,párky atd…No já jsem na pultový věci zasedlá :twisted: :mrgreen:

@MUFICE píše:
Tak Albert je asi ten nehorší, tam vůbec nechodíme. Balené je nejlepší v Lidlu a čerstvé pultové v tom Globusu, tam se mi nikdy nestalo, že by to bylo prošlé. Tam toho berou lidi hromady a nestačí ani doplnovat :lol:

Jo, když někde pultový, tak v Globusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák