Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda
Přestali nám dávat Krtečka
. Večerníček o pohádkách pro štěňata moje dítě nebaví ani trošičku, což mě neopřekvapuje, je malej.
Nicméně při debatě s manželem jsme se shodli na tom, že jako malé nás hrané pohádky těžce nebraly a byly pro nás obecně těžké do docela pokročilého věku. Tak přemýšlím, jestli vzhledem k naivitě těhto hraných večerníčků od Chaloupky (Medvědi, rysové, vlčata…) jsou tyto vůbec pro nějakou věkovou skupinu vůbec atraktivní. Jestli děcka, která už dají nekreslenou pohádku, už nečekají také trošku zajímavější děj.
toto téma nemá žádnou závažnost, pište co vás napadne a jak vás to napadne
Majdě se to líbí - vyžaduje ale ať se někdo dívá s ní a komentuje děj. Ale to i u krtka…
No odmalinka ale frčí na Animal planet (satelitní kanál), zvěře máme plno doma a i venku, prostě má ráda zvířátka.
Dceři se to taky líbí, ale musíme komentovat a vysvětlovat jako u Pipet. Ovšem krtek je krtek no…
Ahoj, u nás tyhle večerníčky taky nejedou. Děti na ně sice koukají, ale není to prostě ono, a to mají děti zvířátka hodně rády. Mně a manželovi tyhle večerníčky taky nepřijdou jako kdo ví co extra. Podle mě stačili medvědi (či co bylo natočeno jako první) a o dalších zvířatech bych už nic netvořila, připadá mi to na jedno brdo ![]()
Jako dítě bych z těhle večerníků taky nebyla nějak extra urvaná, a to bych doma klidně chtěla mít zvěřinec ![]()
Na tyhle se nedíváme,nevím proč,přitom Animal planet a podobné kanály kluky baví odjakživa..
Odjakživa vydrželi jen u písničky z titulků,přitom animáky milují..Asi tím,že je to pořád dokola,snad jen ti první medvídci,teď už sami zklamaně nadávají,když vidí upoutávku…Naštěstí máme animáček ![]()
A. je sleduje ráda, ale sama nepobírá děj. Ten ji musím vysvětlit já. Ale ji to je jedno, pokud nemám zrovna čas, klidně se na zvířátkový večerníček podívá sama a prostě jen sleduje zvířátka. Ale krtek je krtek no, takže za večerníček bych raději klasickou kreslenou pohádku a tyhle medvědy, vydry atd. klidně někdy mimo. Mmch. u nás je oblíbený film Microcosmos, jestli někdo znáte. A. na to kouká s otevřenou pusou ![]()
Dětem se hrané Chaloupkovy večerníčky líbí. Krteček samozdřejmě taky.
Ale je fakt, že my nemáme cizí televizní kanály, já je doma nechci.
Murka píše:
A. je sleduje ráda, ale sama nepobírá děj. Ten ji musím vysvětlit já. Ale ji to je jedno, pokud nemám zrovna čas, klidně se na zvířátkový večerníček podívá sama a prostě jen sleduje zvířátka. Ale krtek je krtek no, takže za večerníček bych raději klasickou kreslenou pohádku a tyhle medvědy, vydry atd. klidně někdy mimo. Mmch. u nás je oblíbený film Microcosmos, jestli někdo znáte. A. na to kouká s otevřenou pusou
Starší taky miluje Microcosmos. Asi od 2 let. A nejoblíbenější jsou dokumenty BBC - planeta Země, Dinosauři, zvířata, vesmír.
Naše dcera je divná. Baví ji pouze tyto (hrané) večerníčky plus Pat a Mat ![]()
U Krtka chytá hysteráky - pokaždé se tam něco stane a ona to šíleně ořve, začne se zajíkat, rudnout, dusit… až mám strach o její život. Doslova a bez přehánění. Třeba ten díl o sněhulákovi je vražedný. Takže u nás Krtek ani náhodou. Na večerníčky o pejscích se těšíme moc!!!!!
MĚ SE LÍBÍ.. Vojtovi ne! u Krtka seděl s otevřenou pusou! a jak přibitej hltal televizi! tohle ho nebere..
když byl Vydrýsek tak dokonce plakal a chtěl to vypnout a křičel ne ne ne… nelíbilo se mu jak Vydrýsek chytal a jedl ty ryby..
![]()
Našemu Vojtíškovi se líbí. Sedí směje se u nich a komentuje to. ![]()
Ahoj, nasemu (22mes) se krtek taky libil moc, a ted ti pejsci ho moc neberou.
Ale pokud jde o me, tak kdyz jsem ja byla mala, strasne se mi libily hrane - napr. Krakonos, Dasenka (vic jich mozna ani nebylo).
Krtek je krtek, ale to vim az ted - kdyz jsem byla mala, tak mi vadilo, ze nemluvi, a dela jen papa a jeeje atd., pripadalo mi to blby ![]()
Ahoj, tak naše 3, 5 letá zkoukne nejraději ty kreslené pohádky, ty filmové nic moc, od telky pak odbíhá- nejraději má kouzelnou školku Františka
Jinak jsem bohužel naši cácoru naučila na youtubko Telettubies, misa uszatek , Ťip a Ťap, a Pocoy, Ucuzler a Kikaninchen…takové pohádky pro děti a ona je doslova žere…Ráda by se dívala i na Simpsonovi- což kouká pravidelně celý zbytek rodiny dennodenně- ale tam mi to přijde moc drastické a samé krváky
Tak ji raději v tu dobu odvedu do vany koupat, aby neviděla ![]()