Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To co popisuješ, není nic tak zlého. Znám horší případy. Razantně a bez okolků bych ji řekla ať se neplete do výchovy. A to stále dokola, pokud by pokračovala. Peníze bych nepůjčovala a hotovo. Nic tak hrozného se neděje. Babička neni povinna kupovat dárky, pleny atd. vašemu miminku. Je to vaše dítě, takže s tím bych se vůbec nezabívala.
@eneerka já vím, že není povinná mu nic kupovat, já jen že třeba moje babička s dědou nikdy nezaměli že mám svátek a narozeniny i pod stromečkem jsem tam něco našla, ale i když to byla drobnost za pár korun, mě, jako dítěti to udělalo hroznou radost. Nám s manželem ať nedává nic, ani id ní nic nechcem, ale tomu malýmu by mohla. Nebo jsem přemýšlela, že vždycky něco koupíme, dovezeme to k ní a ať to jako od ní dostane, když mu nestojí ani za to aby mu něco koupila.
Holky hrozně moc děkuju, pořebovala jsem tohle slyšet a nějak povzbudit, asi je fakt že to nemám tolik řešit, jenže prostě, je tohle moje první dítě a ona se takhle dříve nechovala, potřebovala jsem se o to s někým podělit ![]()
A koukám, nejsem zdaleka jediná, co má problémy s tchýní, zítra tam jedeme na zdvořilostní návštěnu,
tak držte palce ![]()
Korunkaa: I to je možnost, něco koupit a dát dítěti „jakože“ od babičky, pokud ti na tom tak záleží, ale já bych to asi tak přes koleno nelámala. Ať mu neskresluju představy o babičce. Je taková a hotovo.
… Tak dostane od druhé babičky.. Ale to s tím mlékem přehnala! Je to ponížení, to by si něco vyslechla.
@eneerka Právě že už jinou babičku nemá, já už bohužel rodiče nemám, o to víc mě to právě mrzí s těma dárkama ![]()
Úplně tě chápu, že ti tchýně leze na nervy. Mám v podstatě to samé, jen s tím rozdílem, že bydlíme s tchýní v jednom baráku a to je teprve něco! Je tu nasáčkovaná každý den a stráví tu celé odpoledne až do večera. Nejradši by snad ani neodešla! Hrozně mi vadí jak malé pořád tahá a furt mu něco vnucuje a on je pak z toho přetažený a řve. A ty její rady taky stojí za to! Dokonce mě hlídá co jím, aby to snad malému neuškodilo! Ke své dceři by si tohle nedovolila, protože ta by s ní rychle zametla! To já bohužel nemůžu už kvůli manželovi. Ano mám na ní vyloženě averzi a to především kvůli tomu, že když jsem byla ještě těhotná, vůbec se o vnoučka nezajímala, nezeptala se, prostě nic. O tom, že by mu něco koupila ani nemluvě. Zato o vnučce (od své dcery) mlela furt. Mě to tehdy hrozně mrzelo, ale smířila jsem se s tím a teď prostě nestojím o tom, aby sem furt lezla. Když se nestarala předtím, tak ať se nestará ani teď.
Ano není povinnost babiček něco kupovat, ale popravdě mrzí to, hlavně když vidíte jak druhému vnoučeti pořád něco kupuje a vašemu dítěti nic. Hlavně že ho chce pořád tahat a říká jak je máma zlá.
No tak to se vám nedivím, máte to ještě horší než já, já jen děkuju že bydlíme docela daleko a že k nám není žádný přímý spoj
jojo, s tchýněma je holt někdy peklo ![]()