Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Alunko, já jedla dřív taky málo bílkovin, ale pak jsem si to začala hlídat, páč jsem zjistila, že když máš málo bílkovin, tak pak při hubnutí ztrácíš spíš svalovinu než tuk a taky je pak člověk unavenej a nervní, tak si to hlídám.
Cica, teda s tím dortíkem jsi mi udělala chutě, koukám že tu má víc maminek ten problém, že když dítě spí, tak hřešej, je to logický, když je dítě vzhůru tak není tolik čas myslet na jídlo a když usne, tak je klid, člověk se začne nudit… No jedině najít si místo toho mlsání jinou aktivitu.
Tak mě dneska hrozně honila celej den mlsná, ale ustála jsem to. Manželovi a synovi jsem udělala k večeři žemlovku, nádherně to vonělo, tak jsem neodolala a lžičku jsem si zobla, jinak já jsem měla k večeři chleba se sýrem a kapií.
Mňam, taky bych si dala, už jsem jí dlouho neměla.Já dneska měla ten hermelín s houskou a taky jsem si pošmákla.
Zítra bude svíčková a to neodolám a určitě si zobnu ![]()
Yvanovno, já bych se po hermelínu taky utloukla, někdy ho jím jen tak samotnej s jablkem a i to je dobrota. Jinak svíčková se dá udělat i dietně, aniž by to bylo na chuti nějak moc znát, prostě místo jíškou se dochutí zakysankou, jednu dobu jsem to tak dělala, když jsem vařila klasickou svíčkovou, tak před zahuštěním jsem si odebrala trochu vývaru se zeleninou, to jsem rozmixovala, prdla jsem do toho zakysanku a jako přílohu jsem si dala těstoviny, já sice k svíčkový miluju knedlík, ty těstoviny moc ne, ale tak byl to takovej kompromis
Teď jak se snažím zhubnout to poslední kilo, tak mi tělo nějak stagnuje, občas se to stává že i při dietě někdy váha pár dní neklesá, proto by se lidi neměli vážit denně, aby je to neodradilo, jenže já jsem na tohle pošuk, takže se vážím každé ráno a teď za 3 dny se váha nehla ani o píď, tak mě to štve, ale já se zvyklat nenechám, dám tomu poslednímu kilu co proto ![]()
Tak mám po obědě, měla jsem uvařenou od včera polívku, jenže manžílek mi jí omylem vylil (ještě ke všemu do lednice
), tak si jdu uvařit kari rýži s ťuňákem a zeleninkou.
Ahoj, my taky po obědě, dneska zapečený pangasius s bramborem, mrkví a pórkem, to tak vonělo, no nadlábla jsem se, mladší dítko spí, starší kouká na pohádku, takže si jdeme s chlapem uvařit kafíčko ![]()
nety:ty poslední kila jsou nejhorší, teda ze začátku to jde vždycky tak krásně rychle a pak fakt pomalu ![]()
Davmi, taky jsme měli s manželem kafíčko, malej chrní, teď jsem koukala do tvého metříku na děti, tak koukám že tu mám jmenovkyni, to se nestává často ![]()
Jinak pangase bych si taky dala, pořád číhám na nějakou akci, ale je všude hrozně drahej a my musíme šetřit, takže jsem ho zatím nekoupila, snad nějaká akce bude, mám na něj chuť už dlouho. Jinak máš pravdu, ze začátku jdou kila dolů rychle, pak už to jde hůř, ale tak to by bylo, abych neshodila poslední kilo
Přemýšlím jak to udělat po dietě, abych všechno nenabrala hned zpátky, tak si pak začnu postupně po malých dávkách přidávat kJ, pěkně pomalu, ať si metabolismus zvykne. Podle tabulek abych si udržela váhu, tak bych měla mít na den 9305kJ, teď mám těch 5000kJ denně, tak to budu zvyšovat každej den o stovku až do těch 9000.
Dneska mám úplně šílený chutě na sladký, takovej medovník, punčák, ovocnej dortík se šlehačkou…Dám si asi nějaký ovoce, abych tu chuť zahnala.
Tak to semi líbí
, taková silná vůle
Na jídlo ji tedy nemám, ale musim se pochlubit, že jsem přestala kouřit a držim se už pěkně dlouho.Tak asi trochu silnější vůli mám, ale to jídlo, bože!!!!!!!!! ![]()
Yvanovno, to jsi moc šikovná a vůli máš tedy pořádně pevnou, vím o čem mluvím, manžel taky kouřil a když se snažil přestat tak to bylo šílený, několikrát to nevydržel a začal znovu a když se zapřel, tak byl protivnej, klepaly se mu ruce, jak někoho viděl s cigaretou tak koukal úplně zamilovaně a závistivě, no nakonec se taky podařilo, ale byl to boj. Já jsem sváteční kuřák, občas si dám, ale když není, tak mi to nechybí, ale jako hrozně obdivuju všechny lidi co dokázali přestat s kouřením, s drogama, s alkoholem, kdo přepral takovýhle závislosti, ten určitě zvládne i dietu, teď si to třeba nemyslíš, začátky jsou vždycky nejtěžší, ale jestli jsi zvládla skončit s kouřením, tohle zvládneš taky, neboj
Co tě vlastně přimělo přestat kouřit?
ahoj
jsem dnes nějak vůbec nestíhala. Ale musím se pochlubit, že odolávám čokoládám. Včera ani dnes jsem si nedala, ale chuť byla
Tak teď ještě nastartovat pořádně ten pitný režim a pevně si stanovit co jíst a nejíst a snad stěma kilíčkama zatočím jako Nety.
Zapečeného pangase mám taky moc ráda. Je fakt, že je dost drahý, tak taky vždy hlídám akce a pak teprve koupím. A taky mám moc chuť na lososa, ale ten bohužel v akci nebývá ![]()
Dnes k obědu jsem si dala s Tomem sladkou rýži, jen trochu sypanou kakaem. Mám ráda i polétou rozpuštěným máslem, ale to teď nějak nemůžu. Ale i tak byla dobrá.
Zítra jedem na oběd ke tchánům, tak jsem zvědavá co uvaří. Ale hlavně, že nebudu muset vařit já ![]()
Asi to těhotenství.Před tím jsem kouřila už tak 40, brr
, fuj, je mi zle, jen si na to vzpomenu.Pak jsem přišla do jiného stavu a ze dne na den přestala.Musim tedy přiznat, že po těch třech měsících jsem si až do devátého sem tam dala.Ale opravdu jen občas.S kamarádkou, která byla taky těhotná, tak, když jsme měly sezení
, tak jsme občas zhřešily.Ale od devátýho vlastně až doteď jsem cigaretu neměla.
Musim tedy říct, že sem tam koukám, jak někdo kouří a , když šlukuje, tak si představuju tu chuť toho nikotinu, ale ještě jsem se toho ani nedotkla a doufám, že se tak ani už nestane.
Jsem na sebe dost pyšná.Tak ještě ty kila a jsem spokojená ![]()
Alunko, moc chválím, jsi šikovná, když už dokážeš odolat svojí největší slabosti (čokoládě), tak to určitě zvládneš
Jinak to znám, skoro každému víc chutná jídlo které nemusí sám vařit ![]()
Yvanovno, jsi na sebe pyšná právem, znám jen jednu osobu která kouřila tolik jako ty a dokázala s tím přestat, takových lidí je opravdu málo, no to by bylo aby ses nepoprala s pár kily, když jsi zvládla tohle ![]()
Tak já jsem byla dneska s kJ pod limitem, tak jsem si dala ještě sklenicí mléka, docela mi bodlo ![]()
Docela dost mi Nety dodáváš sílu.
Určitě se do toho taky pustim.Jen najdu tu dietu a mám v plánu do toho taky zatáhnout mamku.Potřebuju nějakýho člověka s, kterym si budu vařit a kdo mě bude podporovat.
![]()
Ty si ty KJ počítač tak, že máš na den 5000.A kde to vlastně vyčteš, že např. hermelín má tolik a rohlík tolik ![]()
Tam se počítá i lžička cukru do kafe? ![]()
Já měla těhotenskou cukrovku, tak jsem si i píchala a jdu na kontrolu v září, tak jsem taky zvědavá, jak dopadnu.Po porodu se mi cukr snížil, ale mám tam riziko, že se mi vrátí
To jsem vlastně ještě od sedmýho měsíce vůbec nesladila, ale to bylo šílený.Já byla zvyklá na sladký a najednou nic.Jednou mě, ale chytil šílenej záchvat
a SEŽRALA jsem najednou celej pekač buchty.
, to byl hnus.Ale dodržovala jsem to, protože mi řekli, že jinak bude Kačka velka a bude mít 5 kilo.Možná i díky tomu jsem v těhu přibrala jen 8 kilo.Jo a Kačka vážila 2,45kg. ![]()
dobré ráno,
yvanovna: tak to máš hodně silnou vůli, když jsi přestala kouřit, manžel taky přestal, před 3 roky a přibral 25 kg, takže teď vlastně držíme dietku spolu ![]()
nety: tak já bydlím kousek od Polska a tam stojí kilo pangasiuse mezi 40-60,– záleží jestli je nebo není v akci, takže jezdíme na nákupy tam ![]()
Holky a v kolik naposledy jíte večer?