Hubneme :)

4999
17.6.10 13:06

Hubneme :)

Ahoj holky, našla jsem si tu starou diskuzi o hubnutí a pokusila jsem se ji znovu rozjet, ale je tam mrtvo, tak zkouším založit novou, jestli se chytnu. Nedal by se se mnou někdo do party? Ne že bych potřebovala hubnout po porodu, to jsem kojením zhubla krásných 10 kilo, měla jsem míň než před těhotenstvím, jenže co jsem s kojením přestala, tak se kila postupně nenápadně začaly zase nabalovat a už je mám zpátky, tak teď hubnu do plavek. Moje dieta je jednoduchá - 5000kJ denně. Pohybu moc nedám, na to jsem lenoch, stačí mi skákat přes den kolem syna :oops: Tahle dietka s omezením na kJ pomáhá, hubnu 1kg týdně a hlady ani moc netrpím, spíš mám chutě. Ještě mi zbývá 1kg a pak to nejhorší - nějak si tu novou váhu udržet. :) Přidá se někdo ke mně? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
167
17.6.10 13:16

Já bych potřebovala deset, ale u mě nějaký vážení nebo hlídání nepomáhá.Teď tři měsíce po porodu jsem rozežranější víc než v těhotenství.Platí u mě pouze „nežrat“-Ale do toho se mi ještě nechce/i, když se už nemůžu vidět v zrcadle/. protože v noci ještě kojím.Ale určo bych stráááášně ráda zhubla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
17.6.10 13:39

Yvanovna, možná jsi spíš ten typ, na který zabírá pohyb, drastické diety bych při kojení určitě nedržela, tím se prý v mateřském mléku vytvářejí škodliviny a miminku to ubližuje a i kdybys nekojila, drastické diety jsou k ničemu, je to jen dočasné řešení které končí skoro vždycky jojo efektem. Takže spíš ten sport, a jíš pravidelně. Spousta lidí jí třeba málo, ale jen jednou denně, takže se jim hned všechno uloží do tuků a přiberou, pravidelná strava většinou pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
17.6.10 13:49

Já bych potřebovala zhubnout tak 6 kg nejsem žádnej metráček, ale necítím se dobře.
Po porodu jsem zhubla na svou půvoodní váhu celkem rychle - kojení a pohyb kolem synka, no a teď mám tak o pět kilo víc a moc dobře vím z čeho. Jsem strašně strašně rozežraná, od těhotenství mě tto nepřešlo!!! Pořád po něm dojídám a bohužel si nemůžu pomoc, jestli to takhle půjde dál za chvíli ze mě ten metráček fakt bude.
Teorii znám moc dobře, pravidelně jíst, aby se tuk neukládal a tělo přesně vědělo kdy dostane najíst, pak pohyb a je to. jenže skutek utek.
A jakk počítat ty kj či kalorie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
17.6.10 13:57

Ten pohyb by byl asi nejůčinnějsí, ale jsem nějak líná :-( Teď určitě drastické diety držet nechci.Stačí mi, abych se omezila v jídle a necpala se sladkým. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
17.6.10 13:57

Cica, to znám, vždycky je nejhorší najít odhodlání, zatnout zuby a pustit se do toho, pak přečkat tak první 2 týdny kdy má člověk pocit že bez sladkostí nepřežije a je to, pak už se chutě vytratí a jde to mnohem líp. Na internetu když si zadáš energetické hodnoty potravin do vyhledávače, tak najdeš tabulky, jinak já jsem si stáhla demoverzi programu Fitlinie, tady je odkaz, můžeš si to stáhnout taky, je to moc hezkej prográmek, kterej vše vypočítá za tebe :) http://www.dwn.cz/fitlinie
Tak přeji hodně pevné vůle, aby ses do toho pustila a shodila těch 6kg, kolik vlasně měříš a vážíš? Já mám momentálně 172cm a 66kg, nejsem cvalík, ale dobře se cítím tak s těma 65kg, u mně jsou spíš problém proporce, od pasu nahoru jsem hubená jak koza, ale ta prdel a boky, no jenže na to dieta ani cvičení nepomůže, to by chtělo liposukci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
17.6.10 13:58

Taky bych se přidala k otázce, jak to počítat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
17.6.10 13:59

Yvanovna, tak to zkus, snad se zadaří :) Já jsem na pohyb taky hrozně líná, radši bych nežrala než se přinutit k pravidelnému sportu :oops: Ono co si budeme povídat, dítka nám dají za ten den občas tak zabrat, že jsme rády když padneme do postele :mrgreen: Jinak odpověď jak počítat kJ jsem psala už o příspěvek výš :) Dá se to počítat v kaloriích(kcal) nebo kilojoulech (kJ), já jsem spíš přes ty kJ.

Příspěvek upraven 17.06.10 v 14:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
17.6.10 13:59

Já se přidávám, jsem rok po porodu druhého dítka a i když jsem teď asi 7kg zhubla, ještě bych tak 7 dalších potřebovala. Měřím 162cm a vážím 67kg. No a cvičím teď 3krát týdně na stepperu po 40minutách, plus sedo-lehy. A jaký máš jídelníček? Mě docela dělají problémy obědy, už nevím, co vařit, aby to jedli všichni a bylo to i dietní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
17.6.10 14:04

Davmi, to jsi dobrá že tak pilně cvičíš :)
S obědy tě asi zklamu, já vařím většinou zvlášť pro sebe, zvlášť pro manžela a syna, ale tak vařím podobná jídla, akorát že sobě v dietní úpravě a klukům v nedietní.
Tak příklad mého jídelníčku:
Snídaně - 40g snídaňových cereálií+200ml mléka
Oběd - 100g kuřecích prsou + 200g brambor (vše upečené v alobalu)+200g zeleniny
1. svačina - 1 jogurt
2. svačina - 1 ks ovoce, celozrnný rohlík
Večeře - 60g rýže (v suchém stavu, nevím kolik váží uvařená), půl konzervy tuňáka, 150g zeleniny
Hlady netrpím a třeba včera jsem dostala šílenou chuť na čokoládu, tak místo jedné svačiny jsem si dala 2 kostičky čokolády, chuť to zahnalo a do limitu 5000kJ denně jsem se vešla :) Dneska si dám k svačině ovocný nanuk (Twister), má jen 330kJ a já ho mám hrozně moc ráda :)

Příspěvek upraven 17.06.10 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
17.6.10 14:05

Něco s tím udělat musim, protože už je to děs.Určitě si tady ráda přečtu nějaké rady… :dance: Ale né to cvičení, brr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
17.6.10 14:05

Před nedávnem jsem přestala kojit, a kila se plíživě nabalují a nabalují. Jídelníček jsem bohužel měla přizpůsobený kojení a nedokážu si poručit, abych se omezila. Nejhorší je, že malé je 1,5 roku, momentálně děsně trpí se zubama, no a já trpím s ní. Jak? Pořád kňourá, chce nosit, pořád chce něco rozbalit či ohřát k jídlu a pak to nechce. Tak já skáču, chovám, samozřejmě dojídám (přece se to nevyhodí, že), a večer jsem tak grogy, že o cvičení jen max. přemýšlím. Potřebovala bych nějakou vzpruhu, ale nevím, co by to vlastně mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
17.6.10 14:08

nety: tak to já jím podobně, taky si vařím zvlášť nebo si to odeberu dřív než to třeba zahustím. Večer už se snažím jíst jen bez pečiva, taky jsou výborné tvarůžky, nemají žádný tuk a teď začne sezona melounů a jahod a ty jsou při dietě taky nejlepší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
17.6.10 14:10

Yvanovno, to jsme na tom podobně s tím cvičením :)
Ivano, taky jsem šetřílek, bylo mi líto vyhodit jídlo které syn nesní, ale to by člověk neshodil nikdy, takže buď to dojí manžel, nebo to schovám na později když to jde a když ne, tak to holt vyhodím, ale u nás se to nestává často, že by zbylo, malej je jedlík. Tak u tebe je to buď o tom že se zapřeš a začneš hubnout hned, nebo počkáš až přestane to trápení se zoubkama a pustíš se do toho pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
17.6.10 14:13

Davmi, přesně tak, no o melounu mi povídej, po tom bych se taky utloukla, včera jsem ho měla u tchýně, byl slaďoučkej, výbornej a přitom téměř bez kalorií, dá se jíst i při dietě skoro v neomezeném množství :) A pak jahody, to je podobné a další ovoce, no tahle sezóna dietě přeje, je spousta zdravých dietních mlsků :) Jinak když mám velkou chuť na sladké a není ovoce, tak jí spolehlivě zaženu Coca colou light, tu mám stále po ruce a pomáhá, i když není nejzdravější, ale pro mě lepší než si ji odepřít a pak to nevydržet a v noci se vrhnout třeba na čokoládu :oops:

Příspěvek upraven 17.06.10 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová