Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
píšeš o pitném režimu, dle Tebe má vypít každý 3 litry vody.
Tento mýtus je již dávno tabu. Každé tělo je jiné, má jiné spalování. Jinou fyzickou zátěž.
Nadměrný příjem tekutin tělu škodí, zavodňuje, zatěžuje ledviny, vznikají otoky.
Každý má vypít kolik potřebuje, ale tolik deklarované 3 litry, jsou nesmysl, který je vědecky doložený.
@plošina
pry dle me, ne dle me ale dle vahy, cili ja pro sve vaze temer 3 litry a jinak dle vypoctu…zadny mytus to neni..a machrovani ze me staci jedno kafe a jeden caj…radeji nic nebudu rikat, kazdy at si dela co cche..me uz unavuje tady neco vysvetlovat ![]()
ja mam vypit 2700 a dle moci a dle toho jak se citim vim ze je to ta davka ketrou nutne potrebuji…plus kdybych sportovala tak to o neco se zzvysi nebo kdyby bylo vedro…taky kdyz vypiju 2 dc kavy musim vypit 4 dc vody..to jsou vedecka pravidla a zadne myty…ze ma kazdy vypit 3 litry? kazdy asi tezko…dnes naprilad porad neco delam a vypila jsme jen 4 dc a uz citim ze je to zleeeeeeeeeeee..moc tmava a hlava uz hlasi a sucho v puse..a dohanet je blbe..ale musim..
Ahoj, jelikož jsem začala po novém roce hubnout také jsem hledal informace o kávě.. nevím si bez ní představit ráno
a našla jsem spoustu kontroverzních článků, ale osobně jsem došla k závěru, což mi potrvdili i ve fitness centru, že je dobré pokud si dáš kávu půl hodinu před cvičením… a pokud se podíváš na některé nápoje s karnitinem tak tam je také přidáván kofein.. akorát káva nemůže být s mlékem či cukrem
když se chceš podívat na více zajímavosti o kávě doporučuji článok Káva jako malý přírodní zázrak ze stránky dixo cz… předtím jsem pila kávu před cvičením, tedy ráno a po obědě
nyní už jen odpoledne protože ráno před cvičením si dávám karnitin ![]()
@Tereza0 najdi si o par stranek dal odkazy ktere jsem sem o kave dala…je tam vse
![]()
nějak neberu
co tady na mě prskáš?
nechápu o čem píšeš, na nic se Tě neptám, jaký machrování?
Pokud Tě unavuje něco vysvětlovat, tak je to Tvoje věc, já od Tebe žádné vysvětlení nežádám. Mám dostatečné vzdělání, o výživě. ![]()
citace Tvého příspěvku:
zadny mytus to neni..a machrovani ze me staci jedno kafe a jeden caj…radeji nic nebudu rikat, kazdy at si dela co cche..me uz unavuje tady neco vysvetlovat ![]()
@plošina promin, dneska vcera jsem si tady uzila napadani, a zesmesnovani, tak moje reakce byla unahlena..povazovala jsem te bohuzel za stejne jako ty co me porad necim posmesne castuji
prijmi prosim moji omluvu
![]()
zadny mytus to neni..a machrovani ze me staci jedno kafe a jeden caj…radeji nic nebudu rikat, kazdy at si dela co cche..me uz unavuje tady neco vysvetlovat
a tohle se tady taky deje.,tak uz reaguji blbe
![]()
to se stane ![]()
jsou lepší a horší dny. Nic se nestalo, vše OK
Našla jsem tady nějakou diskuzi- v hlavní nabídce alternativní léčení, po rozkliknutí je tam i o výživě, tak já se přesouvám tam. Tak Tě ráda uvidím.
Jsem zde krátce, ale hádky tady nechápu, každý může mít jiný názor, chybí tolerance.
@plošina vis,ja nekde jen zminim jake mam poznatky a co funguje a uz jsem rozcupovana jako fanatik…nekteri nechteji slyset nic..no jo nemam diskutovat v diskusni skupine varime podle Ladi Hrusky
dobre me tak
…ale najdou se i taci kteri vitaji tyhle informace, nastesti, kdyby jeden tak jsem moc rada ![]()
moc to řešíš, kdo chce, tak si Tě najde, a kdo chce rýpat tak bude. ![]()
Láďa Hruška, to je neštěstí pro tento národ. Co řeknou v TV je posvátné.
Tak se netrap
@plošina myslim ze to neresim, takove lidi prosim at me ignoruji, ze jim nic vnucovat nechci..a oni me neustale pronasleduji at jsme kde jsem a furt vypyrypuji s vysmechem..trapi me jen hloupost sebejsitych lidi…co si mysli ze muzou krmit telo cimkoli aniz by to melo nasledky, dekuji ti za povzbuzeni
ale co si to zase dovoluju ![]()
Příspěvek upraven 27.02.15 v 13:12
nevím, třeba se mýlíš, je možné, že máte stejné zaměření a potkáváte se ve stejných diskuzích.
cítím, že jsi unavená
@ZoeV píše:
Ahoj, chci se zeptat, jak to mate s kavou pri hubnuti? Jsem se rozhodla, ze zhubnu, ale nemuzu vynechat kavu… Mam srasnou chut. Ale nekde jsem cetla, ze kofein ma vliv na inzulin jako cukr a sladkosti. A pry kofein povzbuzuje telo k ukladani tuku do zasoby. Mate s kavou pri hubnuti? Diky.
Ahoj, já jsem kafař jak z čítanky a piju kafe s mlíkem. Ve zhubnutí cca 12kg (a udržení si této váhy) mi káva nijak nebránila. ![]()
Naopak, jak Kackadoup píše, jsem také četla o možnosti zrychlení metabolismu (byť tedy kvůli tomu ji nepiju
a při pití před cvičením má prodlužovat délku výkonu a snižovat únavu (ale po cvičení už kafe nepít - ale to na něj stejně ani hned rozhodně nemám chuť ![]()
Ohledně odvodňování po kávě, stejně jako zvyšování tlaku díky kávě, je to trochu komplikovanější, protože pokud jsi opravdu letitý kafař, tělo je zvyklé a výrazný dehydratační efekt kafe mít nemusí, ani nemusí zvyšovat výrazně tlak.
Já tedy kromě kávy piji celý život i dost vody sama od sebe, takže nijak nemusím myslet na „kompenzaci“ kávy.
@magion ahoj, to je skvely! Vcera jsem kafe nemela a byla jako trochu unavena. Dala jsem big mac s colou a bylo mi lip:)) dnes mam -0,6kg
. Davas si s mlekem a cukrem? Davam mliko a trochu trtinoveho cukru nebo med.
@ZoeV to je moc dobre…minimum jsou ty tri litry…mam to uz vysledovane…ja jen ze kdyz si das kafe je potreba sklenici pridat