Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Jura007 píše:
Jerry Lee Lewis - Great Balls of Fire
Tahle písnička patří k rokenrolové klasice šedesátých let. Zazněla třeba i v polodokumentárním filmu „V zajetí rytmu“. O spoustu let později byla použita v jiném filmu (pojednává o dvou nerozlučných kamarádech a jejich kariéře, přerušené smrtí jednoho z nich…), kde ji v baru hraje na piano Anthony Hopkins jr. za nadšeného doprovodu Meg Ryan jako jeho filmové manželky. (Druhou dvojici herců z pochopitelných důvodů neprozradím, to už byste věděli všechno…)
Takže - jak se jmenoval ten film?
jj Top Gun, pisnicka i film super, jen ten herec se jmenoval jinak.
@Taminka nn, (ale její vystoupení se mi taky moc líbilo), tahle zpěvačka je černoška
@tweetydee píše:
@Taminka nn, (ale její vystoupení se mi taky moc líbilo), tahle zpěvačka je černoška
tak ja si nepamatuji zadnou cernou zpevacku, pouze zpevaka z toho koncertu.
Jééé, děvčata teď jste mě dostaly - samozřejmě Top Gun a samozřejmě Anthony Edwards…
![]()
Jinak s tou zpěvačkou… Tipuju Tinu Turner…
Moje oblíbená píseň z filmu Pretty women, zní v okamžiku, kdy Julia s Richardem vychází z hotelového pokoje, a letí do divadla, má na sobě ty nádherné červené šaty?
http://www.youtube.com/watch?… tak zde je odpověd, proto toho, kdo nevěděl.
A co jméno interpreta hlavní písničky z filmu Cat People, kterou Quentin Tarantino recykloval ve filmu Hanebný pancharti (scéna, kdy se Shosanna připravuje na vypálení kina).
Odpověď ZDE
PS: odpověď na mojí otázku ohledně písníčky Livin' Aint So Easy z Bony a klid je: Jiří Korn
Tady je záznam vystoupení Yvonne Přennosilové se skupinou Olympic z roku 1964. Ten rok je tam docela důležitý, protože v té době mělo divadlo Semafor hned několik bigbítových zpěvaček… A mezi jinými v něm zpívala i manželka režiséra Miloše Formana (mimo jiné film „Amadeus“).
Otázka zní: jak se jmenovala?
(Správná odpověď je tady )
@Jura007 píše:
Tady je záznam vystoupení Yvonne Přennosilové se skupinou Olympic z roku 1964. Ten rok je tam docela důležitý, protože v té době mělo divadlo Semafor hned několik bigbítových zpěvaček… A mezi jinými v něm zpívala i manželka režiséra Miloše Formana (mimo jiné film „Amadeus“).
Otázka zní: jak se jmenovala?(Správná odpověď je tady )
Věra Křesadlová
Dobré ráno, tak přidám další hádanku.
Těm dříve narozeným je asi zbytečné představovat Petra Kotvalda a Stanislava Hložka - zrovna tak i jejich megahit z 80. let „Holky z naší školky“. Mě by ale zajímalo, která hudební skupina je na tomto klipu doprovází. Když se budete pozorně dívat, tak nápovědu v tom klipu máte - i bez jediného nápisu…
A ještě mně to nedá a znova hrábnu do osmdesátých let, potažmo i hlouběji do historie… Věru Špinarovou si dneska pamatuje čím dál míň lidí a je to škoda. Tahle písnička zazněla v originále v jednom prastarém westernu… Jak se ten film jmenoval? (Napovím, že hudbu k tomu filmu složil Ital Enio Morricone…)
@Jura007 píše:
A ještě mně to nedá a znova hrábnu do osmdesátých let, potažmo i hlouběji do historie… Věru Špinarovou si dneska pamatuje čím dál míň lidí a je to škoda. Tahle písnička zazněla v originále v jednom prastarém westernu… Jak se ten film jmenoval? (Napovím, že hudbu k tomu filmu složil Ital Enio Morricone…)
Tenkrát na západě?
@Jura007 píše:
Dobré ráno, tak přidám další hádanku.
Těm dříve narozeným je asi zbytečné představovat Petra Kotvalda a Stanislava Hložka - zrovna tak i jejich megahit z 80. let „Holky z naší školky“. Mě by ale zajímalo, která hudební skupina je na tomto klipu doprovází. Když se budete pozorně dívat, tak nápovědu v tom klipu máte - i bez jediného nápisu…
Kapela Karla Vágnera nebo to byl orchestr?