Hudební hádanky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
12.7.12 23:19
@Aleeza píše:
Fontána pre Zuzanu a písnička Nemožná?

BINGO!!! Děvčata, mám z vás radost… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
12.7.12 23:22
@Jura007 píše:
BINGO!!! Děvčata, mám z vás radost… :kytka:

To víš, jako puberťačka jsem to děsně žrala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.7.12 23:27

A teď bych dal něco pekelně těžkého a zároveň si přihřeju svoji „brněnskou polívčičku“…
V 80. létech se roztrhl pytel s rockovýma operama. Z předchozí dekády známe třeba Formanovy „Vlasy“ nebo muzikál (původně taky rockovou operu) „Jesus Christ Superstar“. No akromě třeba takového Olypicu nebo ostravského Citronu do tohoto soudku přispěla i brněnská kapela PROGRES 2. Její „Dialog s vesmírem“ obsahuje i rockový ploužák „Píseň o jablku“ (mimochodem, na základní škole nám pouštěl i učitel v hudebce…) Mě zajímá jméno tehdejšího zpěváka PROGRESU 2 (na nahrávce písničky ho slyšíte…)

Tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
12.7.12 23:30

Tak to netuším a nebudu podvádět s Googlem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.7.12 23:31

A když tu padla otázka, co jsem v té době poslouchal já, tak jednu z mých nejhezčích máte tady

Do dneška jsem slyšel jen málo písniček, co by mě vzaly za srdce víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.12 23:34

Vůbec netuším :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
12.7.12 23:36
@Jura007 píše:
A když tu padla otázka, co jsem v té době poslouchal já, tak jednu z mých nejhezčích máte tadyDo dneška jsem slyšel jen málo písniček, co by mě vzaly za srdce víc…

Interpreta neznám, ale písnička je to pěkná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.7.12 23:38

Tak já to trochu zjednoduším. Nejsilnější sestava Progresu byla: Dragoun, Váně, Kluka, Pelc, Morávek. No tak to byl jeden z těch pěti… Takže to máte za domácí úlohu… ;)
Tak něco jednoduššího… Tady je písnička od Olympicu z rockové opery „Ulice“. Z té kapely většina lidí zná jenom Petra Jandu - ale mě by zajímalo jméno hráče na klávesy… Toto je asi nejlepší klip, tady ho dobře vidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.12 23:43
@Jura007 píše:
Tak já to trochu zjednoduším. Nejsilnější sestava Progresu byla: Dragoun, Váně, Kluka, Pelc, Morávek. No tak to byl jeden z těch pěti… Takže to máte za domácí úlohu… ;)
Tak něco jednoduššího… Tady je písnička od Olympicu z rockové opery „Ulice“. Z té kapely většina lidí zná jenom Petra Jandu - ale mě by zajímalo jméno hráče na klávesy… Toto je asi nejlepší klip, tady ho dobře vidíte.

tak ten Kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.7.12 23:44
@maminka lucinka píše:
tak ten Kluk

Nene, Zdeněk Kluka to nebyl… Tak dobře: Pavel Váně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.12 23:44
@Jura007 píše:
Nene, Zdeněk Kluka to nebyl… Tak dobře: Pavel Váně.

jsem to aspon zkusila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
12.7.12 23:46
@Jura007 píše:

A nebyl to ten Pelc? Ten je z nich podle mě nejznámější, nebo jsem o něm asi někdy slyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.7.12 23:47

No já bych se ještě jednou zeptal na toho zpěváka, co zpíval Dylanovu „Blowin In The Wind“. Takže nápověda: muzikály Fantom Morrisvillu, Limonádový Joe… a ještě přidám Kdyby tisíc klarinetů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.7.12 23:49
@Aleeza píše:
A nebyl to ten Pelc? Ten je z nich podle mě nejznámější, nebo jsem o něm asi někdy slyšela…

No dost podstatnou část písniček Progresu taky zpíval RomanDragoun… Třeba když na YouTube zkusíš pohledat písničku „Muž, který se podobá odvrácené straně Měsíce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
12.7.12 23:50
@Jura007 píše:
No já bych se ještě jednou zeptal na toho zpěváka, co zpíval Dylanovu „Blowin In The Wind“. Takže nápověda: muzikály Fantom Morrisvillu, Limonádový Joe… a ještě přidám Kdyby tisíc klarinetů.

Matuška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky