Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cože?!! tohle není jen Podraz…tohle je snad úvěrový podvod???!! nevidím konkrétní data čerpání, jsi padlá na hlavu nebo co?? jsi mu podepsala hypošku těsně před rozchodem?? super, tak to bude hustý příběh..
Neprehanis. Ale moc tomu nerozumím. Partner, tzn ne manžel? A jak jste do toho vrazili každý půl mega, jako třeba za rekonstrukci s tím, že to jednou bude vaše? Nechce se mi věřit, že bys mu ty peníze dala k dispozici, aby mu ležely na účtě? Dá se upsat k hypotece bez souhlasu obou stran, kor když nejste sezdani? ![]()
Takže vy jste nejdříve prodávajícímu poslali peníze a až pak jste řešili hypotéku?! Já tomu nějak nerozumím…
@Anonymní píše:
Nedostal, já poslala prodávajícimu tu částku ze svého účtu a on taky. Jenimze kdyby prodávající neudelal pro mě tenhle krok, tak by mi ty peníze samozřejmě musel dat partner a tohle si měl uvědomit. Rozhodnut o mých financí beze mě.
Jak poslala? Proč jsi posílala někomu půl mega? ![]()
@Anonymní píše:
Ty peníze má už ten rodinný příslušník s kterým jsem dnes mluvila a byl průběžně s celou krizi srozuměny a nemá problém mi peníze vrátit a o to navýšit partnerovi kupní cenu, ale to partner neví. Nic to nemění na tom, ze udělal to co udělala ještě se tváři úplně v pohode
Ty peníze bych si vzala…tohle bylo opravdu přes čáru, takové velké rozhodnutí a on vás obejde a ještě lže…už bych mu nevěřila a hledala bych jiného partnera.
@Anonymní píše:
Nedostal, já poslala prodávajícimu tu částku ze svého účtu a on taky. Jenimze kdyby prodávající neudelal pro mě tenhle krok, tak by mi ty peníze samozřejmě musel dat partner a tohle si měl uvědomit. Rozhodnut o mých financí beze mě.
Na základě jakého písemného dokumentu jste mu ty peníze poslala?? Nikdo nemůže být takový d*bil a jen tak někomu poslat půl mega na dobrý slovo.
@Anonymní píše:
Ty peníze má už ten rodinný příslušník s kterým jsem dnes mluvila a byl průběžně s celou krizi srozuměny a nemá problém mi peníze vrátit a o to navýšit partnerovi kupní cenu, ale to partner neví. Nic to nemění na tom, ze udělal to co udělala ještě se tváři úplně v pohode
Tak rodinný příslušník se aspoň chová férově.
Jak jsem celkem kliďas, tak na partnera bych asi ječela jako siréna a byla by to pro mě konečná.
Promiň, ale vy si oba o ten průser přímo říkáte. Poslat někomu jen tak půl mega je docela síla a řekla bych že opravdu finanční negramotnost. Vy jste neřešili žádnou advokátní úschovu peněz? Jak to tedy bylo s tou hypotékou? Kdy ji podepsal v tom sledu událostí?
@Anonymní píše:
Požádal bych dotyčného rodinného příslušníka, ať mi vrátí peníze na můj účet a přítel ať si to řeší jak chce. Bylo to jeho rozhodnutí, jeho hypotéka, jeho zodpovědnost, jeho blbost.
Považuju za základ vztahu, že musím tomu druhému v oblasti financí důvěřovat. Tvýmu příteli bych už nemohl v těchhle otázkách nikdy věřit.
Nepřeháníš ani trošku, já bych byla pěkně naštvaná a peníze bych chtěla zpět ![]()
@Lucy75 Vždytˇona mu nic nepodepsala, psala že v té hypotéce nesmí figurovat ![]()
Já tomu teda vůbec nerozumím. ![]()
Ale jestli máš možnost ty peníze ještě dostat zpět, tak to okamžitě udělej a potom bič a pryč.
A jestli jsi někou poslala nějaké peníze bez písemného dokladu, tak se dej na modlení.
A pak si nastuduj základy finanční gramotnosti.
@Elenloth Jestli to dobře chápu, tak ona si tu koupi domu rozmyslela, protože měli nějaké problémy, a chtěla jít na pár měsíců bydlet někam do nájmu. S tím, že se pak uvidí. On ale tu hypotéku za jejími zády podepsal a použil na koupi i ty její peníze co do toho chtěla vložit. Ty peníze už má prodejce, ale je to nějaký rodiný příslušník a naštěstí nemá problém jí tu její část vrátit. Od partnera je to ale pěknej podraz, vůbec se neobtěžoval jí to ani říct ![]()
@arinecka No jo, ale vždyť psala, že ty peníze sama poslala prodávajícímu na účet. To je to, co nechápu.
Proč posílala nějaké peníze, když nechtěla kupovat. Nebo se rozmyslela až potom, co posalal peníze? Ani jedno z toho nebylo moc chytré.
Je potřeba si uvědomit, že partnerství není manželství! Jako partneři nemáte vůči sobě žádná práva ani povinnosti. Je sice možné si někde na lampárně postěžovat na partnerovo chování do chlíva, to je tak ale všechno, co pro to můžeš udělat. Jste cizí lidé a podle toho by měla vypadat smlouva, na základě kreré jsi poslala někomu peníze. Jestli ji nemáš, chtěj okamžitě peníze zpět.