Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Používáte? Znáte lidi, co to používají? Hodně, málo, občas…?
Z mého okolí snad ICQ používá už jenom můj muž, zatvrzelý to odpůrce Facebooku (kerý sám uznává, že poslední dobou tam nějak moc nikdo nebývá
) - jinak mi přijde, že jsou všeci na FB a tyhle aplikace už jsou lehce out… Nebo se mýlím?
Ptám se proto, že mám dělat kurz komunikace na internetu - v zadání jsou i tyhle 2 aplikace a nějak váhám, jestli jsem po 3 letech na mateřské out já nebo zadavatel
Nechci být trapná a řešit do hloubky něco, co už nikdo nepoužívá - a naopak.
Tak ICQ už nepoužívám hodně dlouho, tak 4 roky určitě.
Skype teda už taky ne, nějak nám jednou umřel mikrofon a pak už jsme se k němu nevrátili
. Ale ten ještě používá hodně mých známých. Volání zdarma ještě určitě frčí.
Anguo, ICQ jsem nepoužívala nikdy. Skype používám pro komunikaci s mojí sestrou (je též na RD), se švagrovou, švagrem a asi dvěma kamarády.
Používám oboje, FB nemám ráda. Oboje v textové podobě, volám telefonem.
Příspěvek upraven 18.11.11 v 21:56
ahoj angu
já s tebou částečně souhlasím, icq nepoužívám už dlouho, skype taky ne, ale ten zas kvůli telefonování ještě nějakou dobu v kurzu asi bude ![]()
ICQ je uz opravdu OUT, teda aspon pro me, jsem bud na Skypu nebo na FB,ale uz i tam chodim min a min, pac zacinam cim dal tim vic smrdet zde na emimi ![]()
ICQ i Skype používám s lidmi, se kterými jsem na to zvyklí. Facebook nepoužívám, občas tam kouknu co se děje, ale zatím jsem k němu nezískala příliš důvěru. Nejsem typ člověka, aby ke mě vidělo mnoho lidí apod.
ICQ už pár let nepoužívám, na Skypu jsem byla před cca třemi lety často, pak vůbec ne a teď jsem se zase k němu vrátila kvůli několika málo lidem, jinak bych neskypovala.
ICQ používám už velmi málo, přes FB ale taky komunikuju celkem málo - podle toho jakou mám náladu ![]()
Skype používám občas, hlavně třeba, když jsem měla doučko, atd.
To si právě taky myslím, že Skype ještě snad (a asi bych používala, kdybych měla někoho v cizině nebo tak), ale to ICQ mám osobně teda už též dávno odinstalované
![]()
Nemám icq, ale qip (princip stejný…), to docela používám…
Protože kolikrát si někde na netu čtu a přitom vykecávám s bráchou, tak ho mám v rožku monitoru v kecacím okýnku a nemusím překlikávat mezi FB a jiným oknem s netem. Nehledě na to, že jim to tam občas tak úplně nefunguje.
A teď, jak je to nové zobrazování příspěvků, tak skoro nechodím, protože tím pro mě FB ztratil svou funkci.
Ale hraju Farmville, takže úplně si ho nezruším, no.
Skype mám, ale nepoužívám - k volání vůbec, občas mi tam píše mamka, která něco jako icq nemá vůbec.
Přes skype si voláme denně s maminkou a s manželem, když je na služebkách, tel. z Číny by se nám asi trochu prodražil.
Ahoj Angua,
znám spoustu lidí co používají Skype.
Ale jak píšeš většina používá jen facebook.
A ICQ používá taky pár lidí,ale já ho už dlouho ani neotevřela ![]()
icq už ne a stejně jsem komunikovala jen s manželem. Teď používáme chat na Facebooku a to už jenom občas. Skype někdy zapnem, spíš plánovaně než že by byl puštěnej pořád. Používá ho tchyně, tchán, švagři co jsou zrovna na Novým Zélandu a pár známých. Já teda nerada telefonuju obecně, takže já do toho moc nemluvím:-))