Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ppaja píše:
zitko diky, sem zvedava, jestli se oplodni jen po icsi nebo jen prirozene nebo oboji..je to zajimavy
Oni vám neřekli? my to měli vzhledem ke špatnému spermiogramu tak domluvený předem - jakej to byl pak šok když mi řekli že z toho počtu zbyli jen 2…já vůbec nemšla v plánu si dávat 2, ale takhle nebylo na co čekat
jj rekli, my mame na pul vajicek icsi a na pul prirozene a uvidi se, co bude reagovat lip
Ahoj holky, nějak to tu utichlo. Už jsem tady psala pár příspěvků a teď už došla řada i na mě. Ve středu konečně razím do CARu a tam nám řeknou jak bude vše probíhat. Na první konzultaci jsme byli někdy koncem března a domluvili jsme se na IVF. A jelikož už jsem na květen měla nějaké plány tak se to odložilo na červen. Pořád jsem si myslela jak je to za dlouho a že to neuteče a už je to tady. Jsem moc zvědavá kdy začnu se stimulací a co se vše bude dít. Měla jsem se objednat na dvacátý den cyklu tak nevím proč zrovna tak. A Dr zatím vyřizovala žádost na pojišťovně. Holky co myslíte. Kdy se začínají píchat hormony. Vím že je to individuální ale aspoň jak by to mohlo být
marfus tak to budes mit dlouhy protokol a hned ten 20. den ti pichnou injekci na vyvolani umeleho prechodu, pak ti cca 28. den cyklu prijde ms a ja pak od 8 dne cyklu pichala hormony na ivf celkem devet dni a pak je punkce vajicek
@Marfuš No každá to má jinak
Já třeba nedostala injekci - zastavovačku ale sprej do nosa Synarel, který má stejné účinky. Po týdnu jsem šla na kontrolu, jestli není náhodu cysta a na odběry. Kontroloval se hormon myslím, že estradiol. Hodnotu jsem měla OK, tak jsem začala píchat, kdyby ještě nebyla taková jaká by měla být, tak bych stříkala dál… Jo a ve stříkání jsem pokračovala i během stimulky aby nepřišla předčasná ovulka ![]()
jj to ma kaczule pravdu..kazda to ma jinak, ja ti jen popsala svuj postup a kacule svuj, extra odlisny to neni, ale kdyz si te tam zvou presne na 20. ty den, tak to budes mit opravdu asi ten dlouhy protokol ![]()
Holky dík. Nevím jestli to má nějaký vliv ale nezmínila jsem že mám nasazenou antikoncepci. Jelikož jsem bez antikoncepce nebo vyvolávačky vůbec nemenstruovala tak mi ji Dr před IVF napsala. Aby bylo z čeho vycházet. Tak třeba si mě na ten dvacátý den cyklu pozvala aby mě seznámila s tím co bude. Jak se začínají píchat hormony u krátkého protokolu?
@Marfus - ahoj, u kratkeho protokolu jsem zacala jednou pichat 1.den menstruace a pri 2.IVF az druhy den. Hodne stesti
Tak nezbývá než čekat. Středa už je za dveřmi a v centru nám řeknou co a jak bude. Každopádně dík. Jsem ráda za každý příspěvek
@Katarinash Ahoj
jak se máš? Nějaké novinky? Kdy jdeš na kontrolu?
Ahoj @Kaczule1! ![]()
jj, myslím na tebe ![]()
Na kontrolu jdu zítra. Asi 5. den píchám Gonal po 100 IUI. Zatím brnkačka, nic necítím (nevím, jestli je to tak dobře).
Kdypak máš testit?
A jakpak se cítíš?
Ať ti to dobře probíhá a moc ti přeju ať ti brzy vyjdou dvě //
![]()
@Katarinash Děkuji
Tak dej zítra vědět, jak jsi dopadla ![]()
Dneska mě nějak bolí záda a pleť mám opět jak puberťák
Jinak se cítím pořád celkem normálně, nic zvláštního a taky nevím jestli to je dobře nebo špatně ![]()