Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kaczule: určitě bude, držím pěsti… pak tě čekám v diskuzi // v červnu 2012 ![]()
@HanHa píše:
handa30: já měla akorát nafouklé břicho
Tak to je to nejmenší ![]()
Hanha, Ty už jsi těhu?
Tak to si taky ráda přečtu. Už ho mám doma v lednici a příští týden bych měla začít píchat. Jaký máš dávkování Hando? Já první tři dny 75, potom 3 dny 112 a pak jdu na kontrolu. Začínám malými dávkami a pak se uvidí. Jaké bylo první píchnutí?
@Marfuš píše:
Tak to si taky ráda přečtu. Už ho mám doma v lednici a příští týden bych měla začít píchat. Jaký máš dávkování Hando? Já první tři dny 75, potom 3 dny 112 a pak jdu na kontrolu. Začínám malými dávkami a pak se uvidí. Jaké bylo první píchnutí?
Jejkot, já mám docela velké dávkování 225 jednotek pod dobu 4 dnů a pak 150 a v pondělí jdu na kontrolu. Vůbec jsem netušila, že někdo může píchat jen 75, tak snad se nepřestimuluju…nikdy jsem neměla problém s folíkama. Tak doufám, že pan doktor ví co dělá ![]()
To spíš já mám málo. Co jsem tak všude pročítala. Tak doufám že to není moc málo. Ale jak říkáš snad ty doktoři vědí co dělají. Ona mi Dr řekla že začne s malými dávkami a pak koukne jak budu reagovat. Jsem na to zvědavá, asi jako všichni. A bojím se aby z toho vůbec něco bylo ![]()
Předpokládám, že je to Tvoje 1.IVF, jako u mě. Jak dlouho se snažíte?
Nejspíš budeš stimulovat delší dobu než já. Mívám ovulku brzo, někdy už 7. den, takže možná proto hned tak velké dávky. Uvidím v pondělí.
Je to naše první. Snažíme se od ledna minulého roku. Ale u mě je problém že sama nemám menstruaci. Když jsem brala antikoncepci tak nebyl problém, jakmile jsem vysadila tak bez injekce nebo prášků nic. Moje gynekoložka mi třikrát předepsala clostylbegith a pak dvakrát píchla pregnyl. A ani po clostíku jsem neměla dost velké folíky. No a když jsem byla na první konzultaci v CARu tak mi hned Dr navrhla IVF. A dnes mi dělala ultrazvuk s výsledkem že cysty nejsou ale folíky jsou malý a že tam bude hlubší problém. Tak mě trochu vyděsila. Proto říkala že zkusíme malé dávky a uvidí se. A jaký máš ty problém, nebo vy?
U nás je manžel v pohodě
U nás nikdo pořádně neví, jsme oba v pořádku. Já ovuluju, jeho spermiogram je dobrý. Ale skoro 3 roky to prostě nejde. Zjistili nám imunologický problém, dělám si protilátky proti spermiím, beru na to kortikoidy, ale nezabraly. Takže už zbývá jen IVF při kterém se imuno problém obejde.
Budem si držet palce navzájem ![]()
Určitě
A jelikož jsi trochu napřed tak mě informuj jak to probíhá. I když vše je asi hrozně individuální a každé tělo reaguje jinak. Jen mi teď přijde zvláštní jak jsem si myslela že až budu čekat na výsledky testu budu strašně nervózní a teď jsem v situaci kdy se obávám aby bylo vůbec co vkládat zpět. Tak snad se nám všem podaří
Neboj, doktoři ví, co dělají. Určitě budeš mít embryjko, jak víno…nebo jak se tomu oplodněnýmu vajíčku vlastně říká ![]()
@kaczule1 píše:
@Katarinash Já už jsem testla dneska a po víc jak 3 letech poprvé vidím na testu duchauž jsem to stihla trochu rozdýchat
Ale teď mám strach aby duch sílil a bylo vše v pořádku
strašně moc gratuluju
hlavně klídek ![]()
@kaczule1 píše:
@Katarinash Já už jsem testla dneska a po víc jak 3 letech poprvé vidím na testu duchauž jsem to stihla trochu rozdýchat
Ale teď mám strach aby duch sílil a bylo vše v pořádku
Jééé!!! To je skvělá zpráva!
Moc moc ti to přeju! Ať to sílí a roste!
Já ještě nikdy nezažila 2 čárky, takže se raduji i za tebe! ![]()
Jak se cítíš?
Ohledně Gonalu - píchala jsem nejprve 165 jednotek u dlouhého cyklu (od 21. DC) a to bylo na mě moc a vedlo to k hyperstimuláku. Kvůli jinému problému do toho jsme stimulaci museli přerušit. A teď jsem píchala 6 dní pouhých 100 jednotek a vajíčka rostou pomaličku ale v klidu, takže žádný strach! Pak se jde na ultrazvuk a pokud jsou vajíčka malá, tak se jednotky přidají, to není problém. Teď od sedmého dne píchám 120 jednotek - zhruba 5 dní a pak „nach Brno“!
Někomu stačí maličko postupně a pak se přidává. Doktoři ví, co dělají! Nemějte obavy, holky šikovné ![]()
Holky děkuji
Já to taky poprve v životě viděla a vidím teda
Jinak já se cítím právě skoro úplně normálně, tak jsem se bála, že to nevyšlo ale test mě snad vyvedl z omylu a není to jen klam
Uvidím co pondělní krev
Zatím čárka neslábne, tak snad bude vše v pohodě ![]()