Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Katarinash píše:
Holky, čistě náhodou, nemáte některá zkušenosti s hyperstimulákem? My prý s PCO jsme na to náchylnější, ale nevím, jak daleko to musí dojít, abych vyhledala odborníka. :nevim
jj je to tak tvoří se více vajíček a tudíž větší záhul pro tělo. Já ho měla ale zvládla jsem to, byla jsem 3 den na kontrole po OPU a dostala jsem 2 infuze, koupila jsem si prášek Protifar a přidávala do jogurtů a mléka a zvládla jsem to, akorát to břicho bolelo a chodila jsem asi 5dní v podřepu. chce to hodně pít a to byl u mě problém - vypiju max. litr a teď po mě chtěli 4 litry
proto ta infuze. teď už se držím na dvou litrech a ani mi to nepřijde
@briuska píše:
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? V nadpisu je sice ICSI květen, mě čeká nejspíš v červencvi, ale to snad nevaMomentálně hledám na netu, jaká jsou rizika této metody a mám z toho trochu strach. Manžel má dobré spermio, oba jsme zdravý, já mám jen nižší AMH hormon, ale ne nějak tragicky. Přesto se nám už skoro 2 roky nedaří počít. Dr. mě řekla již několikrát, že pro nás by bylo nejlepší IVF a úplně nej ICSI. Byla jsem na 1. IUI, jinak se snažíme sami se stimulací, mám málo vajíček(jo a máme již jedno dítko,13 let). Poradíte prosím, zda jít na klasicku IVF nebo i to ICSI? díky
Ahojda, vitej
. Urcite se pridej. Je tu diskuze Nizke AMH, a tam holky dost resi malo vajicek a jak na to. Doporucuju tam mrknout a procist, je tam dost uzitecnych informaci, zvlast o tom, jaky protokol vam s nizkym AMH naordinovat. Preji hodne stesti!!
@Katarinash píše:
Holky, čistě náhodou, nemáte některá zkušenosti s hyperstimulákem? My prý s PCO jsme na to náchylnější, ale nevím, jak daleko to musí dojít, abych vyhledala odborníka.
Bolí Tě břicho?? Zkus co nejvíc pít.
Holky ahoj. Před chvíli jsem se vrátila z CARu. Jsem šestý den stimulace. Sliznice roste, akorát ty folíci pomalu. Dr mi dávku nezvedla, takže mám stále 112,5. Říkala že je to klasický příznak PCO. Že pokud jsou dávky velké pak je tam problém s hyperstimulačním syndromem. Taky mluvila že se musí dobře načasovat ještě nějaká injekce. Nevím přesně čeho ale začíná to od c. Takže v pátek jdu na kontrolu, potom v pondělí a pak, pokud vše dobře půjde, ve středu na OPU. Tak snad nějaká vajíčka budou. Co ty Katarinash, jak se cítíš? Máme, řekla bych, podobnou diagnózu tak mě musíš informovat
Jsi přeci jen o kousíček napřed
Ahojky, chvilku jsem ležela.. no připadám si jak slon a sice nevím, jak se cítí těhotná, ale mám pocit že s tím funěním jsem jak v 8. měsíci.. ![]()
Díky Zítko - ten Protifar jsem si našla dnes dříve, když jsem zadala „hypers. syndrom“ - no šla jsem do lékárny, ale v té naší prdélce už bylo zavřeno..
Mi to trvá už asi pět dní (3. den od OPU), ale pořád jsem doufala, že to přejde.. A veškeré cestování mě vyčerpává (z práce a do práce), ale to jistě bude i tím vedrem. S pitím problém nemám, ale pravda je, že jsem se předtím nekontrolovala, myslela jsem, že mám hodně pít až po transferu.. Spíš jsem se zaměřovala, zdali nechat zavést 1 nebo 2 embryjka.. Dá se to ještě napravit, myslíte? Mi Dr. dal nějaký prášek, který prý to má ten hyperstimulák trošku zklidnit, ale nevím nevím.. Břicho je total nafouklé a v práci když se ho snažím zatáhnout, ať mě nikdo nepodezírá (jelikož není ještě z čeho), tak to je utrpení. Bolí skoro furt..
Zitko ty jsi ty infuze měla jakožes byla dehydrovaná, nebo k čemu slouží ty infuze? (nebo na zředění krve? prý se zahušťuje)
Marfuš - takže čti rady tady - určitě pij hodně už od OPU!
A kup si ten Protifar (stojí kolem 230 Kč). A vůbec se nelekej těch jednotek. Ono to naroste celkem dost než dostimuluješ, fakt. Já měla 125 jednotek jen 3 dny, pak poslední den ikdyž jsem měla posledních 125 jednotek v injekci, tak dr řekl, že si mám píchnout jen 100. A ta injekce, o které píšeš se dává 2 večery před OPU a ta slouží na dozrání vajíček. Já měla Ovitrelle a píchala jsem ji v 2 večer (dvojitou dávku).
Tak ta injekce se jmenuje cetrotide. Nevíte kam a jak se píchá? Normální injekcí nebo je to taky v peru? To asi ne co?
K Ovitrelle - v devět večer (ne ve 2) ![]()
A ještě dodatek k tomu dávkování Gonalu.. Mi to šlo taky pomalinku a právě ještě den před poslední návštěvou, mi doktor říkal, že to potřebuje ještě vyrůst, tak jsem se bála, že nevyroste za 1 den a pročpak si mám tedy píchat jen 100 IUI.. A na druhý den už to vypadalo „tak akorát“
Nebylo jich extrémně moc, ale nějaká kvalitní se nakonec našla. Takže neboj ![]()
Nemám s tím zkušenosti, ale koukni tu: http://www.merckserono.cz/…15_85664.pdf?…
@Katarinash dehydrovaná jsem nebyla, ale bylo mi řečeno že musím hodně čůrat a tudíž hooodně pít a já jim tam řekla že 2 litry a ublinkávám tak mi tm trochu pomohli, dostala jsem 2 infuze a stím protifarem mi to dost pomohlo (protifar mi musela v lékárně objednat většinou ho nemají na skladě, ale přišel ještě ten den) Jo a při kontrole kdy jsem byla 6+5 jsem měla stále zvětšené vaječníky 5×4cm s Cl cystami
@Marfuš píše:
Tak ta injekce se jmenuje cetrotide. Nevíte kam a jak se píchá? Normální injekcí nebo je to taky v peru? To asi ne co?
Cetroide je v normálních injekcí a já si píchala 3. Píchala jsem si to normálně do podbřišku, stejně jak GONAL. Neboj, folíci ještě vyrostou a dozrajou.
@Marfuš píše:
Snad joAle teda ta injekce mě děsí
Já vím. Zajdi někam na pohotovost, oni Ti to píchnou. Byla jsem z těch injekcí taky zoufalá.
@zitka01 - vidíš to, je dobré vědět, že je to třeba objednat.
A taky mi bylo řečeno, že kdyby mi bylo špatně, tak až pak se něco řeší a to mi zatím díkyBohu není.. Ráno je to vždycky o něco lepší.. Tak snad mi ten Protifar pomůže a rychle zažene tento nafouklý stav ![]()
Co to znamená, že jsi byla 6+5 - to jsem tady ještě nestihla pochopit, co to znamená ![]()