Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No já právě nevím co chci. Ale asi jedno. My vždycky plánovali jedno dítko, nebo spíš já. Manžel už 2 velké děti má. Ale on vždy říkal že jedno je málo. Teď už by z dvojčátek nadšený moc nebyl. Za prvé už není úplně nejmladší (44) a taky už má své pohodlí. Jelikož jsme spolu 10 let a sami tak je to znát. Asi by si nedokázal představit z toho klidu najednou 2 mimča. Takže asi na 90 procent to bude jedno. Doufám teda že aspoň jedno
@Katarinash píše:
Iviku, uvažuju stejně jako Marfuš, už jsem to tu i psala.. Představa dvojčátek je krásná - hlavně když vás baví fotit a tak..taky jsem při jednom čekání u dr četla časopis Maminka a tam jedna hvězda měla přes IVF taky dvojčátka a nemohla si je vynachválit. Ona to brala jako dvojité štěstí. A taky jsem zase slyšela, že je to stejná práce jako s jedním mimčem, že se ty mimča přizpůsobí jeden druhému, akorát to asi zezačátku trvá. Nevím
Ta představa se mi moc líbí, ale bydlíme ve 4. poschodí bez výtahu
a asi to určo bude nákladnější.. Ale chceme dvě děti, akorát když je jedno po druhém, tak jedno dědí od druhého a takhle by se to muselo kupovat dvojmo.. Tož vyber si, že?
Ale v každém případě Iviku děkuji za radu.Uvidíme, kolik jich zbyde..
Kati, kamoska ma taky vymodlena dvojcata z IVF a kdyz o nich mluvi, tak mi prijde, ze mit dvojcata je uuuuplna pohodicka. Ona je tedy ten typ, co si nikdy nestezuje, ale ja si hlavne myslim, ze byly vytouzene, takze to pak clovek bere opravdu jako zazrak.
4.patro bez vytahu? Tak to definitivne jedno, pokud nechces mit svaly jako Rambo ![]()
@ivik99 zase na druhou stranu bychom měli dobrý důvod se přestěhovat do většího
Můj sen by byl baráček, ale na ten ještě dlouho mít nebudem..
Pobavilas mě s tím Rambem ![]()
Ty jo, ale břuško dává o sobě vědět.. Snad se to přes víkend spraví. Co vám na to pomohlo?
@Katarinash píše:
@ivik99 zase na druhou stranu bychom měli dobrý důvod se přestěhovat do většíhoMůj sen by byl baráček, ale na ten ještě dlouho mít nebudem..
Pobavilas mě s tím Rambem
Ty jo, ale břuško dává o sobě vědět.. Snad se to přes víkend spraví. Co vám na to pomohlo?
Ahojky, ja jsem hodne pila, ty tekute jogurty mi delaly dobre, jinak to chce asi klid. Ono se to da do poradku rychle, zitra budes jak rybicka. Ja jsem prvni den po punkci delala z domu, pak jsem sla do prace, a tedy nicmoc, na gauci by mi bylo lip. Dalsi den uz to bylo v poho.
S tim barackem jsi mi pripomnela, ze kamoska cekala dvojcata, prirozene poceti, a kdyz se to dozvedela, tak proste rekla manzelovi, ze se musi vic snazit a ze proste potrebuji barak, tak zacali stavet. Clovek asi kdyz je postaveny pred hotovou vec, tak to proste nejak udela. Horsi je, kdyz ma na vyber. Tak pekny vikend. ![]()
Děkuji za rady @ivik99
Manžel mi už běžel do obchodu pro nápoje ![]()
S tím baráčkem, to by bylo super! ![]()
Momentálně upravuju fotky ze svatby, ale za chvíli jdem ven na grilovačku, snad nikdo nepozná, že mi není až tak hej dneska ![]()
Přeju taky pěkný víkend ![]()
Holky my dnes vyrazili s manželem na cyklovýlet. Dopadlo to katastrofálně. Já jsem sebou málem flákla a manžel píchl kolo. Nepodařilo se to opravit tak jsme kola táhli zpět pěšo. Ještě že se nestalo nic horšího, nějaká zlomená noha by se mi fakt nehodila
Jinak holky když jste stimulovaly, hlídaly jste se nějak? Jako myslím třeba sport? Sestřička říkala že se nedoporučuje alkohol a moc se přepínat ale jinak nic. Pěkný zbytek víkendu ![]()
@Marfuš taky bych se pustila do cvičení, ale bohužel několik pár měsíců jsem se furt z něčeho léčila, takže jsem vůbec nesportovala a to mě moc mrzí. Myslím, že tak normálně si zacvičit, zaběhat nebo tak neuškodí. Ale nesmí se to přehnat no.. Hlavně, že jste oba v pořádku ![]()
Já minulý týden běžela na bus a normálně jsem sebou flákla a po x letech rozbila koleno
no věřily byste tomu?
Ale bus na mě počkal ![]()
To je tak. Člověk je celou dobu v pohodě a když se mu to nejmíň hodí tak se něco přihodí. Ale naštěstí jsou to jen maličkosti. Mě se teď udělal opar tak už řeším jestli mi něco není a když půjdu na předoperační vyšetření aby nebyl problém. Asi to trochu přeháním
Ale když už se někam dopracujeme tak by bylo škoda aby to na něčem ztroskotalo
Ahoj holky, při stimulce jsem normálně cvičila, den před OPU už ne, a teď po ET je to nuda v Brně. Jsem doma a ležím ![]()
Ahoj holky moje
tak ja dnes uplne snehobily test
jeste zkusim test pres den…ale uz tomu neverim
pritom uz ani nespinim, zacla jsem utrous polykat a zadna krev nic…no dnes uz si utrous nevezmu, aspon mrcha prijde driv
Takze se tesim na srpnovy KET
to budou dva bojovnicci a urcite to vyjde
ted hlavne jak jit do práce…to asi nezvladnu
ale uz se aspon tesim k moriii
Jinak takova mala otazecka - asi nemuze byt vada testu co? Nadeje umira posledni ![]()
@handa30 - ty už máš po ET? Ty jsi z Brna? Chodíš do Repromedy?
@ppaja - to mi je líto.. ale určitě se nevzdávej a věř
Je fajn, že máš aspoň nějaké mrazáčky. A ty jsou po tom ISCI nebo normálně?
@ppaja píše:
Ahoj holky mojetak ja dnes uplne snehobily test
jeste zkusim test pres den…ale uz tomu neverim
pritom uz ani nespinim, zacla jsem utrous polykat a zadna krev nic…no dnes uz si utrous nevezmu, aspon mrcha prijde driv
Takze se tesim na srpnovy KET
to budou dva bojovnicci a urcite to vyjde
ted hlavne jak jit do práce…to asi nezvladnu
ale uz se aspon tesim k moriii
Jinak takova mala otazecka - asi nemuze byt vada testu co? Nadeje umira posledni
Pájo, to mě moc mrzí, vím že jsi měla už dvě čárky. Buď silná!! Třeba to ještě dopadne dobře. Víš sama, že zázraky se dějí. Držím moc palce. Skoč si někam na krev, ať máš jistotu.
@Katarinash píše:
@handa30 - ty už máš po ET? Ty jsi z Brna? Chodíš do Repromedy?@ppaja - to mi je líto.. ale určitě se nevzdávej a věřJe fajn, že máš aspoň nějaké mrazáčky. A ty jsou po tom ISCI nebo normálně?
Byla jsem na ET v sobotu. Embryoložka řekla, že nebudem do pondělí čekat. Měla jsem jen 2 oplodněná vajíčka, obě dvě čtyřbuněčné a jedno mi zavedli. Mám z toho zvláštní pocit, protože já osobně bych asi počkala, ale tak snad oni mají víc zkušeností a ví co dělají. Chodím do ISCARE do Prahy. Jak jsi na tom Ty?
@handa30 - mám si volat v 11h a domluvit se na ET na zítra. Bojim, bojim.. Já právě jezdím do Brna.. A ty jsi po ET jela ten den z Prahy do Brna a v poho? Nám tam totiž všude uvádějí, že v den ET by se nemělo někde dál cestovat, ale co to je dál cestovat? Pro mě je to asi 2 a půl hoďky, pokud budou dobré spoje.
Jinak po tom OPU mi furt není úplně nejlépe. Ty jsi v poho?
Ahoj holciny, myslim, ze ani k testovani u me nedojde. Dnes rano, 7. den po ET a 24DC jsem zacala spinit. Vim, ze spineni nemusi nic znamenat, ale timhle jsem si uz prosla. Zvlast to vychazi i na dobu, kdy bych to mela dostat. Presne takhle to zacinalo, pak se to rozjelo.
Tak hodne sily vsem, myslim na vas.
@handa30 - ke komu chodis v Iscare a jak jsi tam spokojena? premyslim, ze bychom zmenili CAR